Super League: Ισοπαλία-Δώρο Άρη σε ΠΑΟΚ! Ασίστ αλλά και πέναλτι ο Μάνταλος

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ΑΕΚ και Άρης έμειναν ισόπαλοι (2-2) με τους «κιτρινόμαυρους» να βρισκόνται πλέον ισόβαθμοι με τον ΠΑΟΚ στη μάχη της 2ης θέσης.

Σε ένα παιχνίδι «πλοηγό» ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο Κλέανθης Βικελίδης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ο λαβωμένος Άρης προηγήθηκε δυο φορές στο ΟΑΚΑ, έφυγαν ωστόσο από την Αθήνα με τον βαθμό της ισοπαλίας. Η Ένωση, που πλήρωσε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και την αμυντική της ανισορροπία (2 γκολ σε 5 τελικές του Άρη), είδε τον ΠΑΟΚ να την «πιάνει» στην βαθμολογία των play-off.

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε το αναμενόμενο 4-2-3-1 αφήνοντας στον πάγκο τον Τσιγκρίνσκι και ξεκινώντας τον Οικονόμου πλάι στον Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας, όπως και τον Αραούχο αντί του Ολιβέιρα στην κορυφή με τον Βέρντε να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα. Ο Μίχαελ Ένινγκ παρέταξε κι αυτός τον Άρη με 4-2-3-1 δίνοντας φανέλα βασικού στους Τόνσο και Μαντσίνι, με τον πρώτο να κινείται πίσω από τον δεύτερο στην κορυφή.

Στο πρώτο ημίχρονο, παρότι η «Ένωση» ξεκίνησε πιο δυναμικά το παιχνίδι και έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία με την κεφαλιά-ψαράκι του Σέρχιο Αραούχο, την οποία εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Κουέστα, δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο στη συνέχεια σε ροή παιχνιδιού, που επηρεάστηκε σαφέστατα από τους τραυματισμούς σε ανύποπτες φάσεις των Βέλεθ και Σόουζα, με τους Μπα και Λάρσον να τους αντικαθιστούν. Έχοντας πρόβλημα στην τελική πάσα απέναντι σε έναν καλά στημένο Άρη αμυντικά, επιχειρούσαν αρκετά μακρινά σουτ, όπως αυτό του Ντανιέλε Βέρντε στο 36′ που απέκρουσε ο Κουέστα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, και συγκεκριμένα με τον Σιμάνσκι που είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από μπαλιά του Μάνταλου, αλλά η προσπάθεια του Πολωνού μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από κακή αντίδραση της άμυνας του Άρη ο Αραούχο βγήκε από πλάγια απέναντι από τον Κουέστα, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε την ένταση και το σασπένς που έλειψε χαρακτηριστικά στο πρώτο μέρος. Χωρίς να έχει κάνει καν φάση, ο Άρης άνοιξε το σκορ καθώς ο Μάνταλος σε μια ανούσια φάση έριξε στο έδαφος τον Μπα εκτός φάσης και το πέναλτι -αν και ηλίθιο- σωστά δόθηκε. Ο Γκάμα εκτέλεσε άψογα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Άμεσα ο Καρέρα έβγαλε τον Λιβάγια από το ματς και έβαλε τον Ολιβέιρα πλάι στον Αραούχο, μεταφέροντας αριστερά τον Μάνταλο με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να γίνει απειλητική. Την ίδια στιγμη, ο Ένινγκ πέρασε στο ματς Ντιγκινί και Μαρτίνες αντί Ρόουζ και Φετφατζίδη αντίστοιχα.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε σχετικά γρήγορα όταν στο 62′ ο Μάνταλος έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, βρήκε στην περιοχή τον Αραούχο και αυτός με πλασέ έκανε το 1-1. Η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό, έγινε απειλητική και συνέχισε να πιέζει, χάνοντας μάλιστα ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία για να κάνει την ανατροπή, που ξεκίνησε και πάλι από τα πόδια του Θρακιώτης ο οποίος είδε τον Λόπες αυτή τη φορά με τον Πορτογάλο να σεντράρει και τον Σιμάνσκι να βλέπει την προσπάθειά του να περνάει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο του Κουέστα. Κόντρα στη ροή του ματς όμως ο Άρης πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 75′, ύστερα από μια καταπληκτική επίθεση που κατέληξε στην κοντινή κεφαλιά του Μαρτίνες.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, στο 85′ κέρδισε ένα εξαιρετικά αμφισβητούμενο πέναλτι χάρη σε μαρκάρισμα του Τόνσο στον Ολιβέιρα. Ήταν ο ίδιος ο Πορτογάλος που εκτέλεσε εύστοχα, έκανε το 2-2 και έφερε εκ νέου το ματς στα ίσια. Παρά την πίεση που συνεχίστηκε και στις καθυστερήσεις από πλευράς ΑΕΚ, το 3-2 δεν ήρθε και έτσι, επικυρώθηκε η απώλεια βαθμών για την Ένωση, που παραμένει παρόλα αυτά σε τροχιά Champions League. Οι Θεσσαλονικείς από την άλλη παραμένουν στην 5η θέση με 38 βαθμούς και ήχησαν ένα ισχυρό «καμπανάκι» στους αντιπάλους τους ενόψει του ημιτελικού του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης (87′ Παουλίνιο), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Λιβάια (59′ Ολιβέιρα), Βέρντε (81′ Αλμπάνης), Αραούχο

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ (60′ Ντιγκινί), Σόουζα (30′ Λάρσον), Δεληζήσης, Βέλεθ (13′ Μπα), Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (60′ Μαρτινές), Τόνσο, Γκάμα, Μαντσίνι