Super League: Μια 11άδα tips για τον πρώτο «τελικό παραμονής» Ξάνθη – Παναιτωλικός (19:30, LIVE ThrakiSportS)

Δεν είναι υπερβολή ο αγώνας ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Παναιτωλικό να χαρακτηριστεί ως ο αγώνας της χρονιάς για τις δυο ομάδες, μέχρι τον επόμενο τουλάχιστον, ειδικά για όποια ηττηθεί.

Οι δύο αυτές ομάδες και ο Πανιώνιος, είναι στη μάχη της παραμονής. Η μια σώζεται κατευθείαν, η μια υποβιβάζεται και άλλη πηγαίνει σε μπαράζ.

Αν το παιχνίδι της Ξάνθης έχει νικητή, αυτός θα έχει πλέον βάσιμες ελπίδες ότι δεν θα είναι ο τελευταίος της βαθμολογίας. Με μια ισοπαλία η αγωνία θα κορυφωθεί.

Τo ThrakiSportS όπως πριν από κάθε επίσημο ματς του ΑΟΞ παρουσιάζει μια 11άδα χρήσιμα tips για να παρακολουθήσετε την αναμέτρηση με την βοήθεια και του επίσημου pregame της Λίγκας από όπου αντλούμε πολλά στοιχεία:

1. Η Ξάνθη είναι αήττητη από τον Παναιτωλικό κοντά έξι χρόνια ανεξαρτητως έδρας! Δεν έχει χάσει τα τελευταία 11 πρωταθλήματος, με επτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Έχει κερδίσει ένα ακόμα παιχνίδι Κυπέλλου. Για την ακρίβεια, ο Παναιτωλικός νίκησε για τελευταία φορά στις 2 Νοεμβρίου 2014, 5-2 στην έδρα του. Τότε ωστόσο συμπλήρωνε τέσσερις νίκες στα πέντε πρώτα μεταξύ τους! Αυτές είναι και οι μόνες που εχει πετύχει. Πλέον σε 16 ματς η Ξάνθη μετρά 8 νίκες, ο Παναιτωλικός τις μισές και επίσης 4 ματς έχουν λήξει ισίπαλα.

2. Σε σχέση με τις ισοπαλίες, αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων έχουν λήξει ισόπαλα. Στα 12 πρώτα είχαν μόλις μια ισοπαλία!

3. Με γηπεδούχο την Ξάνθη, οΟ Παναιτωλικός έφυγε με ισοπαλία στα δύο τελευταία ματς, αλλά από την πρώτη του επίσκεψη στις 3 Μαρτίου 2012, όταν είχε επικρατήσει με 1-0, δεν έκανε άλλη νίκη. Μάλιστα μετά από εκείνη τη νίκη και πριν πάρει τις δύο ισοπαλίες έκανε πέντε διαδοχικές ήττες. Συνολικά η Ξάνθη μετέα 5 νίκες, μόλις μια ήττα και 2 ισοπαλίες στην έδρα της.

4. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η Ξάνθη επικράτησε στις 31 Αυγούστου στο Αγρίνιο με 2-1 με ανατροπή για την 2η αγωνιστική. Ειχε προηγηθεί στο 70′ με πέναλτι του Μπαϊροβιτς ο Παναιτωλικός αλλά στο 72’ με σουτ του Εντουάρντο ισοφάρισε η Ξάνθη και πήρε τη νίκη στο 77’ με αυτογκόλ Σανιά. Στον β’ γύρο για την 15η αγωνιστική οι δυο ομάδες αναδειχθηκαν στα Πηγάδια ισόπαλες 0-0.

5. Ο τραυματίας Εντουαρτνο, σκορερ στο Αγρίνιο, ειναι η μόνη απουσία του Νίκου Καραγεωργίου για το ματς. Από την άλλη, οι Αγρινιώτες ταξίδεψαν στην Καβάλα με πέντε απουσίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της απόφασης της Λιγκας, η διανυκτέρευση γίνεται εκτός νομού Ξάνθης και η αποστολή τυο Παναιτωλικου θα έρθει μόνο για το ματς και θα φύγει λογω των κρουσμάτων κορονοϊού.

6. Η Ξάνθη έχει γενικά σοβαρό πρόβλημα στο γκολ. Ξεκίνησε τα πλέι άουτ την περασμένη εβδομάδα με ήττα στο Βόλο. Εκεί που είχε κάνει το τελευταίο της «διπλό» στις 11 Ιανουαρίου. Από τότε δεν κέρδισε σε εννέα παιχνίδια με πέντε ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Έχει τρεις νίκες στα 21 τελευταία, ενώ είχε πέντε νίκες στα έξι πρώτα της σεζόν. Το γκολ του Λισγάρα με τον ΠΑΟΚ είναι το μοναδικό στα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Έχει σκοράρει μόνο στα τρία από τα επτά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της.

7. Η Ξάνθη έχει τα περισσότερα ισόπαλα πρώτα ημίχρονα απο οποιαδηποτε αλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, 17 από τα 26 παιχνίδια. Ωστόσο σε σε δέκα παιχνίδια στην έδρα της δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο! Μάλιστα, με τον ΠΑΟΚ σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο στην έδρα της, για πρώτη φορά μετά από τις 29 Σεπτεμβρίου. Έχει μια νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια της στα Πηγάδια, αυτή επί της ΑΕΛ, ενώ τα άλλα αποτελέσματα είναι δύο ήττες και τέσσερις ισοπαλίες.

8. Ο Παναιτωλικός νίκησε την ΑΕΛ με 3-0 στην έδρα του, αφού έχασε στη Λαμία στο ξεκίνημα των πλέι άουτ, για να συνεχιστεί η περιπέτειά του. Είναι η δεύτερη νίκη στα τελευταία τέσσερα για το πρωτάθλημα, αλλά έχει μόνο δύο στα τελευταία επτά για το πρωτάθλημα και δύο στα τελευταία εννέα για όλες τις διοργανώσεις. Πάντως έχει τέσσερις  νίκες στα 13 τελευταία παιχνίδια του, αφού δεν είχε καταφέρει να κερδίσει τα πρώτα 15 της σεζόν! Ξεκίνησε με πέντε ήττες, μέχρι να πάρει τον πρώτο του βαθμό στη Λαμία. Έχει σκοράρει στα οκτώ από τα 10 τελευταία παιχνίδια, βάζοντας 12 γκολ ενώ είχε μόλις 11 γκολ στα πρώτα 18! Έχει βάλει 15 γκολ στα τελευταία 13 παιχνίδια, ενώ στα 15 πρώτα παιχνίδια του είχε βάλει μόλις οκτώ γκολ!

9. Ο Παναιτωλικός εκτός έδρας έχασε στη Λαμία, μένοντας για 15ο παιχνίδι πρωταθλήματος εκτός έδρας χωρίς νίκη. Έχει να νικήσει από τις 14 Απριλίου 2019, 1-0 στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα. Κοινώς, είναι η μοναδική ομάδα που έμεινε χωρίς νίκη εκτός έδρας σε όλο το πρωταθλημα και έχει πάρει μόλις τρεις βαθμούς, στη Λαμία, την Ξάνθη και την Λάρισα με ισοπαλίες. Έχασε τα άλλα δέκα παιχνίδια του.

10. Συνολικά εννέα παίκτες έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο ομαδων, της Ξανθης και του Παναιτωλικού. Θυμηθείτε τα ονόματά τους μέσα από το σχετικό αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Την αναμέτρηση θα διευθυνει ο διαιτητής Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) με βοηθούς τους Νικολαΐδη (Μακεδονίας) και Σινιοράκη (Χανίων). Τεταρτος είναι ο Βρέσκας (Πιερίας), VAR ο Μανούχος (Αργολίδας) και ΑVAR ο Πετρόπουλος (Αρκαδίας). Το ματς αρχιζει στις 19:30 και μεταδίδεται απευθειας από την ΕΡΤ. Ενα τεταρτο πριν διεξάγεται και το Αστερας Τριπολης – Ατρομητος αλλα το ενδιαφερον της Ξάνθης και του Παναιτωλικου θα ειναι στο αυριανο Λαμία – Πανιώνιος.