Αποχωρεί από τη Γ’ Εθνική ομάδα της Θράκης εφόσον τη νέα σεζόν τα ματς ορίζονται χωρίς θεατές λόγω Covid19

Μπορεί να κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης με τον τρόπο που το κατέκτησε, δεδομένης της διακοπής που υπήρξε λόγω του κορονοϊού μετά την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, αλλά μην παίρνετε όρκο ότι θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική τη νέα σεζόν.

Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου έχει εκφράσει την πρόθεση να εκπροσωπήσει το ποδόσφαιρο της Ροδόπης στα εθνικά πρωταθλήματα (φέτος δεν είχε καμία ομάδα), αλλά δεν σκοπεύει να πράξει κάτι τέτοιο αν διαφανεί ότι το πρωτάθλημα αυτό θα διεξαχθεί χωρις τη δυνατότητα ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο.

«Αν είναι να απαγορευτεί η δυνατότητα παρουσίας κόσμου στο γήπεδο, χίλιες φορές να δηλωθούμε στο τοπικό. Το ζήτημα είναι ότι αυτό δεν θα το ξέρουμε έγκαιρα, οπότε θα δηλωθούμε στη Γ’ Εθνική αλλά θα κινδυνέυσουμε να μην ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα αν υπάρξει τέτοια απόφαση. Εμείς είμαστε ερασιτεχνικό σωματείο και ζούμε από τα διαρκείας που θα πουλήσουμε, τα εισιτήρια που θα κόψουμε και τις χορηγίες από τις διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο. Δεν έχουμε τηλεοπτικά δικαιώματα για να εισπράτουμε. Την ίδια στιγμή, σε ένα πρωτάθλημα με 15-16 ομάδες σημαίνει 15.000 ευρώ έξοδα για διαιτησία και αρκετά ακόμα για ταξίδια. Πως θα καλυφθούν όλα αυτά;», ειπώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ Κομοτηνής ο Πόλυς Κατσαούνης.

Αυτό είναι ένα μείζον ζήτημα το οποίο είχε θέσει και ο Μπάμπης Χατζημεστής όταν είχε ληφθεί η απόφαση για να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών η αναμέτρηση του Ορφέα Ξάνθης με την Ενωση Αλεξανδρούπολη λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό (η οποία αναμέτρησ εν τέλει δεν διεξήχθη ποτέ). Τότε είχε επισημάνει ότι είναι εύκολο για τους ιθύνοντες να λένε ότι δε θα πάει ο κόσμος στο γήπεδο, αλά την ίδια στιγμή η γηπεδούχος ομάδα – εν προκειμένω ο Ορφέας – θα όφειλε κανονικά να πληρώσει την διαιτησία του αγώνα για να ξεκινήσει και να διεξαχθεί το παιχνίδι. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι μπορεί να έγινε μια πρώτη χαρτογραφηση στο πως θα είναι ο όμιλος της Γ’ Εθνικής, αλλά καλό θα είναι να μην δένει κανείς κόμπο ότι τελικά ο όμιλος θα είναι έτσι και στην τελική του μορφή…