Θυμήθηκε το προ πενταετίας ντέρμπι με τον Προμηθέα Πατρών η Ασπίδα Ξάνθης

Η Ασπίδα Ξάνθης μας θύμησε μια από τις σπουδαίες εμφανίσεις της στο παρελθόν, παρόλο που δεν συνδυάστηκε με νίκη, κόντρα στο φετινό φιναλίστ του κυπέλλου και «ευρωπαίο» Προμηθέα Πατρών, προ πενταετίας, για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Ο Προμηθέας Πατρών είναι ίσως η πιο εξελίξιμη ομάδα στην Ελλάδα, αφού μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε από το τοπικό και τις μικρότερες Εθνικές Κατηγορίες, να καθιερωθεί στην Basket League, συμμετέχοντας στους περσινούς τελικούς της Α1 και στον φετινό τελικό Κυπέλλου που ηττήθηκε από την ΑΕΚ. Ακόμα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να αγωνιστεί στο Eurocup και στο FIBA Champions League, με το σημαντικότερο επίτευμα να είναι ότι είναι σε θέση να τροφοδοτεί αθλητές στην Εθνική μας.

Η Ασπίδα Ξάνθης λοιπόν τον είχε αντιμετωπίσει την σεζόν 2014-2015 και σε ανάρτηση που έκανε θυμήθηκε το ρεπορτάζ από εκείνη την μεγάλη προσπάθειά της για νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι της 1ης Μαρτίου (παρακάτω μπορείτε να θυμηθειτε τα αντίστοιχα δημοσιεύματα του ThrakiSportS από εκείνη την εποχή):

«ΚΟΙΤΑΞΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΑΤΡΩΝΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ 1/3/2015
Με μια ψυχωμένη και γεμάτη πάθος εμφάνιση η ανδρική μας ομάδα έστειλε μήνυμα ότι δεν θα παρατήσει κανένα παιχνίδι και θα παλέψει μέχρι το τέλος για την παραμονή της στην Β’ εθνική κατηγορία, παρά την χθεσινή ήττα από τον Προμηθέα Πατρών με σκορ 81-75.Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με απόλυτη ισορροπία και το 14-14 προμήνυε ότι θα ακολουθήσει σκληρή μάχη. Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τις ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ αλλά τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τις κακές αποφάσεις των διαιτητών (τεχνική ποινή στον πάγκο, ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ, βήματα που μετατράπηκαν σε φάουλ, 2 εκτέλεσε η Ασπίδα, 12 ο Προμηθέας) και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με +4 (30-34).Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες μας μπήκαν αποφασισμένοι να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και το πέτυχαν, καθώς κατάφεραν να προηγηθούν 41-40, 50-46 και λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου 53-50 αλλά σωρεία κακών σφυριγμάτων και κάποιες λάθος επιλογές των παικτών μας, λόγω έλλειψης καθαρού μυαλού, έβαλαν ξανά τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 57-53.Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα μας, αποδεκατισμένη από τα φάουλ και εκνευρισμένη από τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν οι διαιτητές από την αρχή του παιχνιδιού, χάνει τον έλεγχο του παιχνιδιού, γεγονός που εκμεταλλεύεται άριστα η έμπειρη και πολύ ποιοτική ομάδα του Προμηθέα που χτίζει μια διαφορά 13 πόντων (69-56) 4 λεπτά πριν το τέλος. Ακόμα και σε αυτό το σημείο όμως οι παίκτες μας δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και με κατάθεση ψυχής μείωσαν σε 75-69 και 79-75 αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την νίκη.Σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες για 36΄ συμβαδίζουν στο σκορ είναι ανεξήγητη η τόσο μεγάλη διαφορά σε φάουλ (34-20) και σε βολές (13-49). Είναι ανεξήγητη η μη αποβολή παίκτη που, τουλάχιστον σε 3 φάσεις, χτυπάει εκούσια παίκτη μας και μάλιστα στην μία από αυτές κερδίζει και φάουλ.Συγχαρητήρια στην ομάδα του Προμηθέα Πατρών για την οργάνωση και το πλάνο που ακολουθούν. Τους ευχόμαστε ολόψυχα να εκπληρωθούν οι στόχοι τους και του χρόνου να αγωνίζονται σε μεγαλύτερη κατηγορία γιατί το αξίζουν.Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την μεγάλη προσπάθεια. Για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξαν πόσο πολύ θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν.Την επόμενη Κυριακή η ομάδα μας ταξιδεύει στην Κατερίνη για να αντιμετωπίσει τον Πιερικό.
AΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 75-81
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-14, 30-34, 53-57, 75-81
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: (Ιωαννίδης-Κωτάκης) Δενδρινός 10(1), Παπαδάκης 4, Γρούδος, Σταμπουλής 9, Στεφανίδης 9, Καραμπέκης, Παπανικολάου 11, Κουτσογιάννης 21(3), Τσιώγκας 6(2), Τατάρης 3(1), Παλλάκης 2, Κουτσογιάννης Χρ.»