Εκπονείται μελέτη για την αντικατάσταση του τάπητα στίβου του Πανθρακικού Σταδίου μετά από 35 χρόνια

Eκπονείται μελέτη με θέμα την αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα στίβου στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής.

Αυτό απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «η μελέτη πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα» και μετά την ολοκλήρωσή της «η Υπηρεσία μας θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)  για το 2020 και ακολούθως να δημοπρατηθεί το έργο».

Θυμίζουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια καταγράφονται πλήθος παραπόνων για τον προβληματικό ελαστικό τάπητα του γηπέδου, που έχει ως αποτέλεσμα και την αδυναμία της Κομοτηνής να φιλοξενήσει αγώνες. Ο Δ. Χαρίτου δήλωσε πως θα παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου μέχρι την οριστική υλοποίησή του.

Είχε προηγηθεί επερώτηση του Χαρίτου με αποδέκτη την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Στο κείμενό του ο βουλευτής έκανε λόγο για «μία πολύ σημαντική αθλητική δομή» που «αποτελεί χώρο άθλησης εκατοντάδων πολιτών», ενώ επεσήμανε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια «και μετά από μία μακρά περίοδος στασιμότητας, έγιναν έργα, που είχαν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση και την λειτουργικότητα όλων των υποδομών», όπως τα νέα όργανα εκγύμνασης, η δημιουργία υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ, beach tennis, beach soccer, beach volley, η βελτίωση του φωτισμού, η τοποθέτηση αλεξικέραυνου και σήμανσης και η λειτουργία γεώτρησης.

«Θα προχωρήσει η ανακατασκευή των φθαρμένων γηπέδων τένις για τα οποία αναδείχθηκε ανάδοχος, ώστε με την ολοκλήρωση του έργου να μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλες διοργανώσεις», αναφερόταν επίσης στην ερώτηση με την επισήμανση ότι το μείζον θέμα, το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα -καθώς είναι και το πλέον κοστοβόρο- είναι η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στον στίβο, που έχει κατασκευαστεί το 1985.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ο βουλευτής ρωτούσε: «Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αίτηση αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στίβου στο Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής; Προτίθεστε να εντάξετε το συγκεκριμένο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του 2020; Θα ανταποκριθείτε στο αίτημα βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Πανθρακικού Εθνικού Σταδίου Κομοτηνής, που χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες αθλητές και πολίτες;».