Videos: Τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Αμφότερες οι τρεις πρωτέυουσες των νομών της Θράκης τίμησαν την 3η Ιουνίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, με τον κόσμο της Θράκης να στηρίζει με το παραπάνο τις πρωτοβουλίες.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την ποδηλατική ομάδα «Alexandroupolis Bike Team», οργάνωσαν μια μεγάλη βόλτα με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία του Φάρου.

Εκατοντάδες ήταν οι μικροί και μεγάλοι, όπως θα δείτε στα πλάνα του παρακάτω βίντεο, που τίμησαν αυτή την πρωτοβουλία. Μάλιστα, ο Δήμος μοίρασε στους συμμετέχοντες παγωτά, καφέδες, μπύρες, μέχρι και.. εισιτήρια κινηματογράφου.

Στην Κομοτηνή οργανώθηκε μια ποδηλατική πορεία εντός του πάρκου της πόλης, με ποδήλατα που στήθηκαν πίσω από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και απευθύνονταν αποκλειστικά στους μικρούς μας φίλους.

Ακόμα στην πόλη της Ξάνθης, οργανώθηκε ποδηλατική πορεία από Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «Ο Πήγασος», με το βίντεο που θα δείτε παρακάτω να φανερώνει την στήριξη του κόσμου και στην πόλη της Ξάνθης.

Μεγάλος στόχος των εκδηλώσεων ήταν πρωτίστως η εξοικείωση με την ποδηλασία και η προαγωγή του ποδηλάτου ως μέσου ασφαλούς και φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου μετακίνησης, καθώς η ποδηλασία συντελεί τόσο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος με τον περιορισμό της ρύπανσης του αέρα και του θορύβου, την απελευθέρωση δημόσιων χώρων από το αυτοκίνητο, τη διαμόρφωση συνθηκών άνεσης και ασφάλειας και συνεπώς και την ενίσχυση της ελκυστικότητάς της για τους κατοίκους και επισκέπτες.

Δείτε παρακάτω μερικές στιγμές από την πρωτοβουλία που στήριξαν μικροί και μεγάλοι που έγιναν για λίγα λεπτά και πάλι παιδιά: