Γ’ Εθνική: Υποβιβάζεται ο Ηρακλής Ζυγού, οριστική η παραμονή του Ορφέα Ξάνθης μαζί με Άβατο και Ένωση

Την απόφαση να υποβιβαστούν κανονικά στα τοπικά πρωταθλήματα οι ομάδες της Γ’ Εθνικής που δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες παραμονής την στιγμή της διακοπής του φέρεται να έχει λάβει η ΕΕ της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Αυτό σημαίνει και τυπικά ότι παραμένει στην κατηγορία ο Ορφέας Ξάνθης που ήταν οριακά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, μαζί με τον Αρη Αβάτου και την Ενωση Αλεξανδρούπολης που ήταν πάνω και έτσι κι αλλιώς είχαν σωθεί βάσει προγενέστερης απόφασης.

Επίσης, αυτό σημαίνει ότι δεν προκρίθηκε το σενάριο που θα κρατούσε όλες τις ομάδες στην κατηγορία και έτσι ο Ηρακλής Νέου Ζυγού είναι η μόνη ομάδα από την Θράκη που υποβιβάζεται και επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης.

Σε ό,τι αφορά την άνοδο, η λύση που προκρίνεται είναι η απευθείας άνοδος και των οκτώ πρωταθλητών σε κάθε όμιλο της Γ’ Εθνικής, άρα και του Πανσερραϊκού από τον δικόν μας όμιλο, χωρίς μπαράζ. Αυτό φυσικά σημαίνει ουσιαστικά αναδιάρθρωση που όσο δεν την αποφασίζουν οι ίδιες οι επαγγελματικές λίγκες, την εξωθεί στην πράξη η ΕΠΟ. Περισσότερα σε λίγο…