Γ’ Εθνική: Τέλος στα όνειρα Ελπίδας Σαπών και Φίλιππου Δροσερού για άνοδο των δευτεραθλητών των ΕΠΣ

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ για τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής σε σχέση με την Γ’ Εθνική δείχνει να βάζει… ταφόπλακα στις ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί για άνοδο των δευτεραθλητών των ΕΠΣ στη Γ’ Εθνική.

Αν και θεωρητικά ακόμα υπάρχουν ελπίδες, στο συμπέρασμα αυτό οδηγούμαστε από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμια αναφορά σε ανόδους στους οκτώ ομίλους πέραν των πρωταθλητών των ΕΠΣ, αλλά υπήρξε σχετική αναφορά ότι θα ανέβουν στον όμιλο της Κρήτης και οι δευτεραθλητές ενώ στον συγκεκριμένο όμιλο δεν θα υποβιβαστεί κανείς.

Από την στιγμή που η ΕΕ της ΕΠΟ ασχολήθηκε αυτήν την Παρασκευή με την Γ’ Εθνική και δεν υπάρχει αναφορά σε άνοδο δευτραθλητών πλην των τεσσάρων νομών της Κρήτης, δύσκολα θα αλλαξει κάτι. Είναι προφανές ότι τα αιτήματα από τις ΕΠΣ Καρδίτσας και Θεσσαλίας δεν πολλαπλασιάστηκαν και προφανώς ποτέ δεν έφτασαν αντίστοιχα αιτήματα από τις ΕΠΣ Ξανθης και Θράκης που βάσει του σχετικού αιτήματος που ειχε κατατεθεί, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την άνοδο των δευτεραθλητων τους, Φιλιππου Δροσερού και Ελπιδας Σαπών.

Συνεπώς μέχρι νεωτέρας στη Γ’ Εθνική ανεβαίνουν προς τα πάνω οι οκτώ πρωταθλητές, υποβιβάζονται όλοι όσοι είχαν υποβιβαστεί μαθηματικά και ανεβαίνουν μόνον οι πρωταθλητές από κάθε ΕΠΣ. Εξαίρεση σε όλα αυτά η Κρήτη. Άρα αναφορικά με το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης στη νέα Γ’ Εθνική θα μείνουν Αρης Αβατου, Ενωσης Αλεξανδρούπολης και Ορφέας Ξάνθης και στους τρεις που παρέμειναν θα προστεθουν οι πρωταθλητές ΑΕ Διδυμοτείχου, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και Αναγέννηση Θαλασσιάς.

Πάντα όλα αυτά, εκτός απροόπτου – δηλαδή νεώτερης απόφασης της ΕΕ της ΕΠΟ ή ενδεχομένου μη καθόδου κάποιου πρωταθλητή, οπότε θα δοθεί δικαίωμα στον δευτεραθλητή. Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ για την Γ’ ΕΘνική έχει ως εξής:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ: (…)

· Επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την άνοδο των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και τον υποβιβασμό όσων σωματείων είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας. Ειδικά για τον όμιλο της Κρήτης, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων (4) Ε.Π.Σ., ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες.