Super League: Δεν επηρεάζει την κλήρωση των πλέι άουτ η προσφυγή της Ξάνθης στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Η ΠΑΕ Ξάνθη όπως έγραψε το πρωί το ThrakiSportS προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης του ΔΣ της Super League για την επικύρωση της βαθμολογίας των θέσεων 7-14 της κανονικής περιόδου.

Αρκετοί θα μπορούσαν να θεωρήσουν ότι η προσφυγή αυτή μπλοκάρει και την κλήρωση για τα πλέι άουτ που σε αντίθεση με εκείνη για τα πλέι οφ, δεν έχει ακόμα διεξαχθεί (αφού δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία). Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Είτε η Ξάνθη πάρει πισω τους 5 βαθμούς είτε όχι, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο να γίνει η κλήρωση. Αυτή τη στιγμή με δεδομενο το -12 η Ξάνθη έχει 18 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση από το τέλος. Αν πετύχει στο Διαιτητικό να επιστραφούν οι 5 βαθμοί, θα φτάσει στους 23 αλλά και πάλι θα ειναι στην ίδια θέση της κατάταξης, δηλαδή 12η, 3η από το τέλος. Αυτό δεν αλλάζει είτε μείνει το -5 είτε καταπέσει.

Από την στιγμή που δεν αλλάζει η κατάταξη της ΠΑΕ Ξάνθη, δεν αλλάζουν και οι κανόνες της κλήρωσης. Ο ΑΟΞ θα είναι στο κάτω γκρουπ των ομάδων και κατά συνέπεια από την κλήρωση θα προκύψουν τρία εντός και τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια. Για να ήταν στο επάνω θα έπρεπει με κάποιον τρόπο να διεκδικεί και την επιστροφή του -7 από την υπόθεση με ΠΑΟΚ, αλλά δεν διεκδικεί κάτι τέτοιο.

Με δεδομένα αυτά, η κλήρωση μπορεί κάλλιστα να γίνει και αυτό εξέφρασε το πρωί της Τρίτης και ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, ο οποίος απαιτεί τον άμεσο ορισμό της κλήρωσης ώστε να γίνε γνωστό το πρόγραμμα και να υπάρξει προγραμματισμος από τις ομάδες. Είναι ένα αίτημα που έχει βάση, με δεδομένη την απόφαση να αρχίσουν και τα πλέι άουτ το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου.

Για να γίνει ακόμα περισσότερο αντιληπτό, διαφορετικά θα είναι τα πράγματα για την Ξάνθη αν πχ κληρωθεί να παίξει την 1η αγωνιστική με τον Πανιώνιο ή τον Παναιτωλικό και διαφορετικά αν υπάρξει οποιαδήποτε άλλη ομάδα…