Αποκάλυψη: Έγγραφο «συνδέει» εγκαταστάσεις της Vialand και ΠΑΕ Ξάνθη σε «μη ακυρώσιμη συμφωνία»

Με το τέλος των Πανόπουλου, Συγγελίδη, Πιαλόγλου και Χαλαβαζή από το ΔΣ της Vialand αλλά και την αφαίρεση του Σαλέ από την επίσημη ιστοσελίδα του ΑΟΞ, τέθηκε αυτόματα ερωτηματικό τι θα συμβεί με τις ακαδημίες αλλά και τα γραφεία της ΠΑΕ Ξάνθη.

Στην συζήτηση αυτή επιχειρεί να βάλει τέλος η οπαδική ιστοσελίδα aox1967 αποκαλύπτοντας ένα έγγραφο, βάσει του του οποίου «ο Χρήστος Πανόπουλος ΦΡΟΝΤΙΣΕ η ΠΑΕ -ακόμα και αν αυτή πωληθεί- να συνδέεται μια…για πάντα με τις εγκαταστάσεις της VIALAND».

«Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για το μέλλον της καθώς ναι μεν μπορεί στο περουσιολόγιο της ΠΑΕ να υπάρχουν το XANTHI FC ARENA και τα δυο βοηθητικά δίπλα σε αυτό, αλλά με αυτήν την κίνηση δεν “αδυνατίζει” η λειτουργία των ακαδημιών της. Γεγονός που παλαιότερα όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο μεγαλομέτοχος έδινε τεράστια σημασία», προσθέτει η ιστοσελίδα.

Σε αυτήν την συμφωνία είχε κάνει λόγο σε πρόσφατη ανάρτησή του και ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΞ Θεόδωρος Κοκκάλας, εκφράζοντας ωστόσο την ίδια στιγμή την ανησυχία του ότι εξαιτίας αυτής της (μη ακυρώσιμης) συμφωνίας μπορεί να εξακολουθήσει να υπάρχει πρόβλημα για την ΠΑΕ Ξάνθη ακόμα και στην περίπτωση που φύγουν από το ΔΣ της Vialand όλα τα στελέχη της ΠΑΕ, όπως και έγινε, εφόσον τεκμηριώνεται φυσικά ότι η νέα ιδιοκτησία της Vialand έχει σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη ή οποιονδήποτε μεγαλομέτοχο ομάδας της Super League.

Πάντως, κάθε περίπτωση, δείχνει να έχει μεγάλη σημασία το έγγραφο που αποκαλύπτει το aox1967 (τρολάρει μάλιστα το σημοσίευμα όσους χρησιμοποιούν την λέξη «αποκλειστικό» σε δημόσια έγγραφα στο διαδίκτυο και καλά κάνει). Πράγματι, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στον τελευταίο δημοσιευθέντα ισολογισμό της ΠΑΕ Ξάνθη, η Εταιρεία φέρεται να «έχει συνάψει μη ακυρώσιμη σύμβαση λειτουργικής μίσθωσης με τη συνδεδεμένη εταιρία VIALAND AE που αφορά την ενοικίαση γραφείων και αθλητικών εγκαταστάσεων».

Βέβαια, έχει σημασία να φανεί πώς θα αποτυπωθεί η συγκεκριμένη συμφωνία στον επόμενο ισολογισμό, όταν η Vialand δεν θα αναφέρεται πλέον ως συνδεδεμένη εταιρία, υπό την ομπρέλα της Βιαμάρ. Για την ώρα πάντως, ίσχύει δεδομένα η εκτίμηση του aox1967 ότι «ο Πανόπουλος – δηλαδή – φρόντισε ακόμα και με την πώληση των εγκαταστάσεων του Le Chalet οι ακαδημίες της ομάδας να προπονούνται σε αυτά τα γήπεδα». Μένει να φανεί στο εγγύς μέλλον αν έχουν βάση και οι φόβοι που εκφράζονται για αυτήν την μη ακυρώσιμη συμφωνία.

Το ThrakiSportS αναζήτησε με τον τρόπο που επιδεικνύει το aox1967 το επίμαχο σημείο του εγγράφου και το εντόπισε στην σελίδα 27 (από τις 28) του τελευταίου δημοσιευμένου ισολογισμού της ΠΑΕ Ξάνθη, που αφορά την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 – πριν δηλαδή γίνει η όποια συμφωνία για την πώληση της Vialand στην RFA και τον Γιάννη Καλπαζίδη. Αναλυτικά:

“Η Εταιρεία έχει συνάψει μη ακυρώσιμη σύμβαση λειτουργικής μίσθωσης με τη συνδεδεμένη εταιρία
VIALANDAE που αφορά την ενοικίαση γραφείων και αθλητικών εγκαταστάσεων.
Οι ελάχιστες πληρωμές ενοικίων λειτουργικών μισθώσεων ακινήτων έχουν ως ακολούθως:
30/06/2018 30/06/2017
Έως 1 έτος 0,00 0,00
Από 1 έως και 5 έτη 0,00 0,00
Πάνω από 5 έτη 20.000,00 20.000,00
Σύνολο 20.000,00 20.000,00