Οι λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ από Δευτέρα: πλεξιγκλάς στα ταμεία και μέτρα υγιεινής

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ είναι ανάμεσα σε αυτά που επαναλειτουργούν από την προσεχή Δευτέρα 11 Μαΐου, όπως έχει ανακοινωθεί. Η απόφαση αφορά τα πρακτορεία όλης της χώρας, προφανώς και αυτών που βρίσκονται στην Θράκη.

Τα πρακτορεία, θα ανοίξουν με αυστηρά μέτρα προστασίας, καθώς υφίσταται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες αλλά και η διάθεση αντισηπτικών εντός του έκαστου καταστήματος.

Κάποιοι μάλιστα έχουν ήδη προετοιμάσει τον δικό τους χώρο, βάζοντας και το απαραίτητο προστατευτικό plexiglass στο ταμείο του καταστήματος (φωτογραφία κάτω από την Πρωινή της Καβάλας, ανάλογα ωστόσο ισχύουν και στην Θράκη).

Σχετικά με την παροχή υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, ισχύουν οι περιορισμοί για την παρουσία ατόμων ανά τετραγωνικών μέτρων στα καταστήματα, δηλαδή στα καταστήματα έως 20 τ.μ επιτρέπεται η παρουσία έως 4 ατόμων – για άνω των 100 τ.μ. μέχρι 12 ατόμων + ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Απαγορεύονται σαφώς οι καθήμενοι πελάτες. Με άλλα λόγια ο κόσμος θα πρέπει να εισέρχεται στο κατάστημα, να παίζει και ακολούθως να αποχωρεί από αυτό. Δεν επιτρέπεται δηλαδή τα πρακτορεία να μετατραπούν αυτό το πρώτο διάστημα σε καφενεία.