Έκανε τον γύρο της Ελλάδας αλλά… «εξαφανίστηκε» από τα ΜΜΕ της Θράκης το έγγραφο του Επιμελητηρίου Ξάνθης για την Vialand

Ενα από τα βασικά θέματα συζήτησης και αναμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις των ημερών αποτέλεσε η αποκάλυψη του ThrakiSportS για το τέλος των Χρήστου Πανόπουλου, Πολυχρόνη Συγγελίδη, Αρη Πιαλόγλου και Νίκου Χαλαβαζή από το ΔΣ της Vialand.

Η είδηση, όπως προκύπτει από το έγγραφο του Επιμελητηρίου Ξάνθης που παρουσίασε το ThrakiSportS, έκανε τον γύρο της Ελλάδας. Αποτέλεσε κύριο θέμα σε όλες σχεδόν τις αθλητικές ιστοσελίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Απασχόλησε τις αθλητικές εφημερίδες, που αφιέρωσαν μέχρι και πρωτοσέλιδους τίτλους. Προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια, πολλές και διαφορετικές ερμηνείες, αλλά γεγονός είναι ότι παρουσίασε ένα αντικειμενικό και αποδεδειγμένο γεγονός, το οποίο φυσικά δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Αίσθηση όμως, μεγάλη αίσθηση, προκαλεί ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε αυτό το γεγονός (ή για την ακρίβεια η αποκάλυψη αυτού του γεγονότος) στην Ξάνθη και γενικότερα στην Θράκη. Όσο και αν προσπαθήσαμε, όσο και αν αφήσαμε πάνω από τρία 24ωρα να περάσουν ώστε να κυκλοφορήσουν μέχρι και οι τοπικές εφημερίδες που εκδίδονταν τις προηγούμενες μέρες, σε κανένα μα κανένα μέσο ενημέρωσης, αθλητικό ή πολιτικό, έντυπο ή ηλεκτρονικό, δεν πήρε το μάτι μας έστω δυο αράδες για αυτήν την αποκάλυψη.

Τοπικές εφημερίδες, τοπικά κανάλια, τοπικά ραδιόφωνα και πάνω από όλα τοπικές ιστοσελίδες αγνόησαν επιδεικτικά το έγγραφο που αποδεικνύει την αποχώρηση Πανόπουλου, Συγγελίδη, Πιαλόγλου και Χαλαβαζή από την διοίκηση της Vialand. Να μην το πρόσεξαν; Λίγο δύσκολο, δεδομένης της έκτασης που πήρε στα πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης. Να μην το εκτίμησαν ως σοβαρή και άξια αναπαραγωγής είδηση; Επίσης δύσκολο για όποιον έχει στοιχειώδη δημοσιογραφική αντίληψη.

Πράγματι, είναι να απορεί κανείς…

Για ένα πράγμα δεν πρέπει να απορεί. Για τον λόγο που αυτή η ιστοσελίδα βρίσκεται στην κορυφή της προτίμησης του αναγνωριστικού κοινού της Θράκης και αποτελεί πρώτη πηγή ενημέρωσης για τους θρακιώτες φιλάθλους αλλά και πρώτη πηγή ενημέρωσης για όσους βρίσκονται εκτός Θράκης και επιθυμούν να πληροφορηθούν τι πραγματικά συμβαίνει στο πιο ευαίσθητο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας μας.

Στο ThrakiSportS από την πρώτη ημέρα της γέννησής του, δηλώσαμε ότι δεν υπάρχουν εξαρτήσεις ούτε και δημοσιογραφικές αγκυλώσεις. Αυτό άλλωστε ήταν ο όρκος τιμής που δώσαμε οι τρεις που ξεκίνησαν αυτήν την προσπάθεια, η οποία συνεχίζεται τόσα χρόνια μετά με πολλαπλάσιο αριθμό φίλων, συνεργατών αλλά πάνω από όλα αναγνωστών.

Όλα μεταδίδονται, όλα προβάλλονται, όσο ευχάριστα και όσο δυσάρεστα και αν είναι, χωρίς περικοπές, χωρίς λογοκρισία. Αρκεί να αφορούν την ύλη του ThrakiSportS, δηλαδή να έχουν άμεση ή έστω έμμεση σχέση με τον αθλητισμό της Θράκης μας. Αυτό κάναμε από την πρώτη στιγμή και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Εμείς σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Και δεσμευόμαστε ότι όσο το επιτρέπει ο χρόνος και η υγεία μας, θα συνεχίσουμε αυτό το χόμπι που ξεκινήσαμε, με στόχο όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού της Θράκης (παίκτες, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, φίλαθλοι) να έχουν ένα μέσο εμπιστοσύνης που πάντα θα τους δίνει το βήμα να προβάλουν τις απόψεις τους, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα κρύψει την αλήθεια. Όποια και αν αυτή είναι.