Πρόταση για άνοδο Σαπών και Δροσερού στη Γ’ Εθνική κοινοποιήθηκε στις ΕΠΣ Θράκης, Ξάνθης και Έβρου

Την πρόταση να ανέλθουν στην Γ’ Εθνική και οι δευτεραθλητές των ΕΠΣ, εφόσον απείχαν μέχρι τρεις βαθμούς από τον πρωτοπόρο, έκανε με τον πιο επίσημο τρόπο η ΕΠΣ Καρδίτσας. Μάλιστα, κοινοποίησε την πρότασή της αυτή σε όλες της ΕΠΣ της χώρας, με το έγγραφο να φτάνει και στις ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης.

Εφόσον η πρόταση γίνει δεκτή, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προφανώς αναδιάρθρωσης και αύξησης των ομίλων της Γ’ Εθνικής σε 10 ή και 12, τότε θα ευνοηθούν η Ελπίδα Σαπών από την ΕΠΣ Θράκης που ήταν δεύτερη στη βαθμολογία πίσω από την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, κυρίως όμως ο Φίλιππος Δροσερού στην ΕΠΣ Ξάνθης που έχασε στην ισοβαθμία για μόλις ένα γκολ την άνοδο από την Αναγέννηση Θαλασσιάς. Αντιθέτως, στην ΕΠΣ Έβρου υπήρχε διαφορά 5 βαθμών ανάμεσα στην ΑΕΔ και την δεύτερη Θράκη Φερών, επομένως ακόμα και με αυτήν την πρόταση οι Φέρες δεν μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο.

Η πρόταση διατυπώνεται από την ΕΠΣ Καρδίτσας, η οποία στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την 7η Μαΐου αποφάσισε να στείλει επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία καλεί να αυξήσει τις ομάδες της Γ’ Εθνικής την ερχόμενη σεζόν δίνοντας την άνοδο και στις δεύτερες των ερασιτεχνικών κατηγοριών, που έχουν διαφορά μικρότερη των τριών βαθμών από τον πρώτο κατά τη διακοπή των φετινών πρωταθλημάτων.

Η ΕΠΣ Καρδίτσας ζητάει η πρότασή της να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ όπου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τη Γ’ Εθνική. Εξάλλου, ζητάει από την ΕΠΟ να διεξάγει κανονικά τον τελικό κυπέλλου της Ενωσης τον Σεπτέμβριο με την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων και όχι να αναδείξει κυπελλούχο με κλήρωση.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΠΣ Καρδίτσας:

ΠΡΟΣ Ε.Ε /ΕΠΟ

Η Ε.Ε της ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ στη συνεδρίασή της, της 7-5-2020 ομόφωνα αποφάσισε:

1)Εν όψει της τελικής απόφασης, σχετικά με τη Γ΄ Εθνική, που θα ληφθεί στην προσεχή συνεδρίαση της ΕΕ /ΕΠΟ, μετά από προτάσεις των ενώσεων, παρακαλούμε να συζητηθούν τα εξής :

H Ε.Ε/ΕΠΟ στη συνεδρίαση της 29-4-2020, έλαβε απόφαση περί οριστικής λήξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και ιδιαίτερα στην Α΄ κατηγορία, την ανάδειξη ως πρωταθλητή του πρώτου της βαθμολογίας κατά το χρόνο της διακοπής των αγώνων, και συγχρόνως προαγωγή του στη Γ΄ Εθνική. Θεωρούμε άδικη την παραπάνω απόφαση, διότι δεν λαμβάνεται υπόψη κανένα κριτήριο, αφού ο πρώτος της βαθμολογίας ανέρχεται κατηγορία χωρίς και μαθηματικά να έχει ανακηρυχθεί πρωταθλητής, διότι σε πολλές ενώσεις εκκρεμούν πολλές αγωνιστικές ή μεταξύ των δυο πρώτων αγώνας για τον β΄ γύρο με τη διαφορά τους στον 1 βαθμό καθώς επίσης και αγώνες play-off .

Αφού η συνέχιση των αγώνων καθίσταται αδύνατη, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ η την ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ με τις δεύτερες ομάδες της βαθμολογίας, όταν η διαφορά των δύο πρώτων ομάδων είναι μικρότερη των 3 βαθμών.

2)Ανάδειξη κυπελλούχου:

Επειδή για την ολοκλήρωση της διοργάνωσης στην Ένωση μας υπολείπεται μόνο ο τελικός, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ Ο ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ να μην αναδειχθεί ύστερα από κλήρωση όπως έχετε αποφασίσει, αλλά ύστερα από αγώνα μεταξύ των σωματείων που έχουν προκριθεί στον τελικό και ο οποίος θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο με την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΦΗΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΕΠΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ