Έκανε το CAS την πρώτη κίνηση για την υπόθεση της «πολυϊδιοκτησίας» ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Την περασμένη Τρίτη έληξε η σχετική προθεσμία και όπως είναι πλέον γνωστό μόνον οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προσέφυγαν στο CAS κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων. Οχι η Ξάνθη, όχι οι Πανιώνιος και Λάρισα.

Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός έχουν επισήμως στο CAS ως αντίδικο την ΕΠΟ. Εχοντας λάβει τις προσφυγές τους και χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, όπως έγραψε το gazzetta και επιβεβαιώνεται από νομικές πηγές, ήδη είχαμε την πρώτη αντίδραση από το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης.

Συγκεκριμένα, το CAS έκανε την πρώτη κίνηση και υπέβαλλε ένα συγκεκριμένο ερώτημα και στα τρία ενδιαφερόμενα μέρη, δηλαδή τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΕΠΟ, που είναι οι διάδικοι της υπόθεσης.

Ενεργώντας απολύτως λογικά το CAS, και βλέποντας ότι έχουν γίνει δύο εφέσεις ουσιαστικά για την ίδια υπόθεση, ρώτησε και τους τρεις εμπλεκόμενους, αν συμφωνούν να συνεκδικαστούν οι δύο εφέσεις.

Δεν είναι σαφές αν σε αυτό θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές. Ο Ολυμπιακός φέρεται να το επιδιώξει, ο ΠΑΟΚ να θέλει να το αποφύγει. Ερωτηματικό αποτελεί τι θα απαντήσει η ΕΠΟ.

Ούτως η, άλλως, οι απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν ως την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε στην συνέχεια να προχωρήσουμε στις επόμενες διαδικασίες που είναι ο ορισμός των δικαστών και ο προσδιορισμός των ημερομηνιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον του CAS και οι δύο ελληνικοί σύλλογοι εκπροσωπούνται από δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού, ο μεν ΠΑΟΚ από Ελβετικό, ο δε Ολυμπιακός σύμφωνα με πληροφορίες από Ισπανικό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμα και στην περίπτωση που οι τρεις πλευρές δεν συμφωνήσουν στην έμμεση «πρόταση» του CAS για συνεκδίκαση της υπόθεσης, υπάρχει ενδεχόμενο να αποφασίσει κάτι τέτοιο το CAS και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος του σχετικού τμήματος, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων από το ίδιο δικαστήριο για την ίδια υπόθεση.

Οπως γίνεται αντιληπτό, αν και δεν συμμετέχει πλέον στην υπόπθεση η Ξάνθη, η όποια εξέλιξη την αφορά άμεσα. Για αυτό και το ThrakiSportS θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να καταγράφει τις εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο, αν και όπως έχει ξαναγραφτεί, το σημαντικό για την θρακιώτικη ΠΑΕ είναι αυτό που ακολουθεί στα ελληνικά διοικητικά δικαστήρια…