«Εκεί εκεί στην Α’ Εθνική»! Μια ανάσα από την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια η Βασίλισσα της Θράκης!!!

Πολύ κοντά στην άνοδό της στην μεγάλη κατηγορία του γυναικείου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είναι η Βασίλισσα της Θράκης.

Η διακοπή των πρωταθλημάτων που αποφάσισε η ΕΠΟ περιλαμβάνει και τα γυναικεία, εκεί όπου η ομάδα της Ξάνθης διεκδικούσε με βάσιμες αξιώσεις ακόμα και την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια ευρισκόμενη στην τρίτη θέση του Α’ Ομιλου της Β’ Εθνικής την στιγμή της διακοπής.

Δεδομένου ότι είχαμε την διακοπή, στην Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έχει υπάρξει πρόταση για αναδιάρθρωση τω κατηγοριών, ώστε να διεκολυνθούν οι ομάδες.

Στο πλαίσιο αυτής δεν θα υποβιβαστεί κανείς, αλλά επειδή δεν γινεται να μην ανέβει κανείς, προτείνεται να δοθεί δικαίωμα ανόδου σχεδόν σε όσες ομάδες την διεκδικούσαν με μια προϋπόθεση: τη νέα σεζόν η Α’ Εθνική θα διεξαχθεί σε Βόρειο και Νότιο Όμιλο για να περικοπούν τα έξοδα, με αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ στο τέλος.

Η πρόταση αφορά μόνο την επόμενη σεζόν, με σκοπό την μεθεπόμενη και ανάλογα με τις εξελίξεις να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα. Η πρόταση επηρεάζει και τις πιο κάτω κατηγορίες αφού ουσιαστικά οδηγεί σε άτυπη κατάργηση της Γ’ Εθνικής Γυναικών και άνοδο όλων των ομάδων στη Β’ Εθνική που μπορεί να διεξαχθεί σε περισσότερους των τεσσάρων ομίλους.

Η πρόταση τελεί υπό την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, αλλά φέρνει μια ανάσα τις Βασίλισσες από το «Εκεί εκεί στην Α’ Εθνική», σύνθημα που δονούσε τους Ξανθιώτες φιλάθλους 31 χρόνια πριν με την υπερήφανη άνοδο του ΑΟΞ.