Θυμήθηκε την άνοδο με τον Ηρακλή Χαλκίδας στην Volley League ο Γρηγόρης Κοντοστάθης (+photos)

Στην φωτογραφία ο Γρηγόρης Κοντοστάθης, με τον γυμναστή (αριστερά) απόφοιτο των ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, Γιάννη Καραφυλλίδη και με τον πατέρα του (δεξιά) Καθηγητή ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, Απόστολος Κοντοστάθης

Με ένα ποστάρισμα μιας φωτογραφίας με τον πρώην συμπαίκτη του, Ζένια Γκόρτσιανουκ, στο Facebook, ο Γρηγόρης Κοντοστάθης θυμήθηκε την άνοδο του Ηρακλή Χαλκίδας στην Volley League, στον οποίο αγωνίστηκε την σεζόν 2015-2016.

Αυτή ήταν η μοναδική χρονιά του «Κοντο» εκτός Αλεξανδρούπολης και εκτός Εθνικού, τον οποίο υπηρετεί αρκετά χρόνια. Το ThrakiSportS επικοινώνησε με τον λίμπερο του Εθνικού και του ζήτησε να θυμηθεί τις στιγμές, κάτι που με μεγάλη χαρά έκανε.

Αρχικά ανέφερε: “Ήτανε μεγάλο στοίχημα για εμένα η χρόνια στην Χαλκίδα , διότι έπρεπε να φύγω από τον Εθνικό και να πάω σε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στην Α2 ώστε να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο”.

Στην συνέχεια ανέφερε τα προβλήματα που προέκυψαν μέχρι να κλείσει οριστικά η μετακίνηση του στην Χαλκίδα: “Το καλοκαίρι είχαμε πολλούς καυγάδες με τον Εθνικό γιατί εγώ ήθελα να πάω με υποσχετική στη Χαλκίδα και κάποιοι δεν ήθελαν. Ευτυχώς ο τότε Πρόεδρος Γιώργος Γεωργιάδης με στήριξε και μου έδωσε την άδεια της ομάδας ώστε να πάω. Στη Χαλκίδα ήτανε πολύ οργανωμένα τα πράγματα, είχαμε γήπεδο, γυμναστήριο, αποθεραπεία όποτε χρειαζόμασταν και η τοπική κοινωνία μας αγκάλιασε και γέμισε το γήπεδο από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια“.

Για την χρονιά εκείνη ειδικά αποκάλυψε: “Είχα παρά πολύ άγχος στην αρχή γιατί θα ήμουν συμπαίκτης με το είδωλο μου τον Ζένια Γκόρτσιανιουκ ο οποίος με βοήθησε παρά πολύ εκείνη την χρόνια. Είχαμε κάνει παρά πολύ καλή χρόνια, είχαμε κερδίσει όλα τα παιχνίδια εκτός από τα ματς με την Κύζικο Περάμου, η οποία είχε πολύ έμπειρη ομάδα. Η χαρά ήτανε τεράστια όταν καταφέραμε και βγήκαμε στην Α1”.

Παράλληλα ανέφερε και την πικρία του για το γεγονός ότι ο Ηρακλής Χαλκίδας αποχώρησε από το πρωτάθλημα μετά από δύο χρόνια, αν και πλέον δεν ήταν παίκτης του: “Στεναχωρήθηκα όταν αποχώρισε από το πρωτάθλημα η Χαλκίδα μετά από 2 χρόνια, καθώς ήτανε μια ομάδα που τηρούσε όλες της προδιαγραφές για να είναι στη μεγάλη κατηγορία”.

Τέλος ο λίμπερο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης δεν ξέχασε να αναφερθεί και στο είδωλο του, τον… «Κομοτηναίο» Ζένια Γκόρτσιανουκ, καθότι γραμμένος στα δημοτολόγια της πρωτεύουσας της Ροδόπης, με τον οποίο ήταν και συμπαίκτες στον Ηρακλή Χαλκίδας: “Αρχικά θέλω να πω μια αστεία πραγματικά ιστορία. Ήμουν 14 χρονών, το 2011 και στην Ορεστιάδα έπαιζε ο Ολυμπιακός με τον Ηρακλή, στον οποίο αγωνιζόταν ο Ζένια. Ο αγώνας τέλειωσε, ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 τον “Γηραιό” και εγώ κατέβηκα να πάρω φανέλα του Ζένια, τον βρήκα, του την ζήτησα και δεν μου την έδωσε. Ήταν σκασμένος από την ήττα“, συνεχίζοντας, “τα πράγματα μας έφεραν να είμαστε συμπαίκτες και ο Ζένια είναι ένα παρά πολύ καλό παιδί, χαμηλών τόνων και πραγματικός ηγέτης εντός και εκτός γηπέδων”.

Η φωτογραφία που πόσταρε ο Γρηγόρης Κοντοστάθης:

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που χαμογελούν, άτομα κάθονται, κοντά ρούχα και εσωτερικός χώρος