Η 17χρονη πορτιέρο της Ροδόπη ’87 Αναστασία Κοκκίνη για την ενασχόλησή της με την μπάλα και την κρίση με τον κορονοϊό

Για την ομάδα της ιστορική Ροδόπη ’87 μίλησε η 17χρονη τερματοφύλακας Αναστασία Κοκκίνη στις «Ματιές στο γυναικείο ποδόσφαιρο», παραχορώντας συνέντευξη στον Ηλία Σχορτσανίτη για την φετινή προσπάθεια της ομάδας της Κομοτηνής στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, για την καραντίνα λόγω κορονοϊού αλλά και την επιστροφή της στα γήπεδα.

Η Ρόδοπή ’87 βρισκόταν από το 1993 μέχρι και το 2004 διαρκώς στην Α’ Εθνική Κατηγορία και την ποδοσφαιρική χρονιά του 2007 κέρδισε πάλι την άνοδο σε αγώνα μπαράζ, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του ομίλου της. Την αγωνιστική σεζόν 2013-14 στέφθηκε πρωταθλήτρια στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και παράλληλα πανηγύρισε την άνοδο και επιστροφή στη Β’ Εθνική, όπου κατέγραψε αξιόλογες πορείες με αποκορύφωμα την 2η θέση στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής την αγωνιστική σεζόν 2017-18. Πλέον όμως η Ροδόπη ’87 δίνει σκληρή μάχη για να σταθεί όρθια σε αυτή τη δύσκολη και ανταγωνιστική κατηγορία.

Το γυναικείο ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Βίκυς Περιβολοπούλου παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις. Σε ερώτηση για το ποιο ήταν το έναυσμα ώστε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, η Κοκκίνη απάντησε πως «ήταν ο θείος μου, ο οποίος από μικρός άρχισε το άθλημα αυτό και μάλιστα στη θέση του τερματοφύλακα».

Για το πως βιώνει τη δύσκολη αυτή κατάσταση, απάντησε πως «η πρωτόγνωρη για όλους, κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, αναμφίβολα έχει επηρεάσει αρκετά τόσο εμένα όσο και τους ανθρώπους του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος», ενώ σε άλλο ερώτημα για το πως διαχειρίζεται τον ελεύθερο της χρόνο, τόνισε πως παρόλο που είναι «περιορισμένος και κάποιες φορές ανύπαρκτος,προσπαθώ να ασχολούμαι με πράγματα που με ευχαριστούν και με χαλαρώνουν, όπως να συναντώ τους φίλους μου,να κάνω γυμναστική, να ακούω μουσική και να ζωγραφίζω».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για το αν υπάρχει επικοινωνία με την προπονήτρια και τις συμπαίκτριες της, σημείωσε: «Υπάρχει συνεχής επικοινωνία τόσο με την προπονήτρια όσο και με τις συμπαίκτριες μου που έχει στόχο την ψυχολογική υποστήριξη,αλλά και την ενημέρωση μας για τα προπονητικά προγράμματα».

Σε ένα γενικότερο σχόλιο που της ζητήθηκε για τον φετινό 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής, η 17χρονη τερματοφύλακας ανέφερε πως της «φάνηκε αρκετά δυνατός,αφού συνολικά σημειώθηκαν 207 γκολ» και όπως πιστεύει «είναι κάτι θετικό,γιατί αποδεικνύουμε πως και τα κορίτσια είναι άξια και ικανά να παίζουν ποδόσφαιρο».

Όσον αφορά την Ροδόπη ’87, σε ερώτηση για το αν ο στόχος της παραμονής μπορεί να επιτευχθεί εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εξέφρασε την σιγουριά της πως «ο στόχος της παραμονής μας στο πρωτάθλημα είναι εφικτός για την ομάδα μας, γιατί είμαστε αρκετά δεμένες μεταξύ μας και έχουμε καλή συνεργασία». Βέβαια, η συνέντευξη είχε παραχωρηθεί πριν την οριστική απόφαση για λήξη όλων των γυναικείων πρωταθλημάτων.

Τέλος της ζητήθηκε να εκφράσει ευχές για την ομάδα της, αλλά και τι προτρέπει στον κόσμο με αφορμή την πανδημία. Όσον αφορά τις ευχές στην ομάδα της, ευχήθηκε «γιατί όχι, να ανέβει κατηγορία και να ανήκει στην Α’Εθνική!», ενώ ειδικά «στην προπονήτρια μου και σε κάθε συμπαίκτρια μου ξεχωριστά να είναι υγιής και χαρούμενη». Όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, η νεαρή τερματοφύλακας προέτρεψε τον κόσμο «να είναι πολύ προσεκτικός, να τηρεί τους κανόνες υγιεινής και τις οδηγίες των ειδικών, να έχει υπομονή, επιμονή και πίστη στον Θεό!».