Super League: Πληρώνει 10.000 ευρώ η ΠΑΕ Ξάνθη για να κάνει τεστ κορονοϊού σε παίκτες και λοιπό τιμ

Μόνο σχετικό είναι ότι από την προσεχή Δευτέρα (4/5) ξεκινούν οι προπονήσεις στις ομάδες, άρα και στην Ξάνθη. Για να ξεκινήσουν, πρέπει να γίνουν τα τεστ για τον κορονοϊό στους παίκτες που θα συμμετέχουν σε αυτές.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, οι παίκτες θα υποβληθούν σε τεστ και θα βρεθούν για λίγα λεπτά στο προπονητικό κέντρο. Τα αποτελέσματα θα σταλούν στις αρμόδιες αρχές και αναμένεται να είναι έτοιμα 24 με 48 ώρες μετά. Συνεπώς οι προπονήσεις αναμένεται να αρχίσουν από Τετάρτη εάν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι τότε. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι «θα χρειαστούν 10 με 12.000 ευρώ για κάθε παρτίδα των τεστ και το κόστος θα επιβαρύνει αποκλειστικά τις ομάδες» όπως αναφέρουν ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης από Αθήνα (gazzetta) και Θεσσαλονίκη (metrospot). Τα τεστ θα γίνουν από το ιατρικό επιτελείο του κάθε συλλόγου υπό την εποπτεία της υγειονομικής επιτροπής του Υπουργείου Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν σταματήσουν οι προπονήσεις, στα μέσα Μαρτίου, η ΠΑΕ Ξάνθη είχε λάβει τα δικά της προληπτικά μέτρα, όσον αφορά την υγεία των ποδοσφαιριστών της. Ετσι ένας – ένας οι παίκτες της ΠΑΕ έφταναν στα Πηγάδια, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις από τον γιατρό της ομάδας. Ωστόσο λογικά τότε δεν είχαν γίνει και τεστ για τον κορονοϊό καθώς άλλωστε τότε ήταν και δυσεύρετα.

Σε δεύτερη φάση, οι ποδοσφαιριστές θα χωριστούν σε ομάδες των έξι ή οχτώ ατόμων και θα γυμνάζονται σε διαφορετικές χρονικές ζώνες. Οι ομάδες δεν θα αλλάξουν για να είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός κάποιου πιθανού κρούσματος. Οι ίδιοι παίκτες που θα οριστούν στο ένα γκρουπ θα προπονούνται ομαδικά, οι ίδιοι και στο άλλο.

Σκοπός είναι αν βρεθεί κρούσμα, να τεθεί σε καραντίνα και το υπολοιπο γκρουπ αλλά όχι όλοι η ομάδα. Γενικά πάντως, ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπισθεί ενδεχόμενο κρούσμα σε οποιονδήποτε παίκτη ομάδας της Super League δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.

Οι επιλογές ποικίλλουν ανά χώρα χώρα πρωτάθλημα (καραντίνα μόνο ο παίκτης που έχει προσβληθεί μετά από τεστ σε όλους – καραντίνα όλη η ομάδα – καραντίνα μόνο οι παίκτες που συγχρωτίζονται περισσότερο μαζί του κλπ).

Ακόμη, τα κεντρικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι «δεν ισχύει ότι πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των πλέι οφ και των πλέι άουτ είναι το διήμερο 13-14 Ιουνίου. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, ενδεχομένως να αρχίσει και νωρίτερα!».

Οι προπονήσεις θα διαρκέσουν μάξιμουμ τέσσερις εβδομάδες ενώ θα διεξαχθούν και φιλικά ματς πριν την επανέναρξη. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και ενημέρωση για τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα, όπως αυτό των παικτών που λήγουν τα συμβόλαια τους στις 30 Ιουνίου.