Α2 Γυναικών: Ο χάρτης του νέου πρωταθλήματος! Οι αντίπαλοι της Νίκης, του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης και του πρωταθλητή ΕΣΠΕΘΡ

Τυχερές μέσα στην ατυχία της φετινής κακής σεζόν τους φαίνεται πως είναι οι ομάδες της Νίκης και του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης καθώς όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά και δεν θα υπάρξει υποβιβασμός καμίας ομάδας.

Αυτό το γεγονός εξυπηρέτησε τις δύο ομάδες καθώς βρισκόντουσαν στις δύο τελευταίες θέσεις του υποβιβασμού. Πάνε να δούμε όμως πως θα διαμορφωθεί ο νέος χάρτης της Α2 Γυναικών σύμφωνα με την πρόταση της ΕΟΠΕ κάτι που θα απασχολήσει και την Πρωταθλήτρια Ομάδα της ΕΣΠΕΘΡ.

Τα πράγματα όσον αφορά την Α2 Γυναικών είναι πιο ξεκάθαρα και απλά σε σχέση με τους Άνδρες όπου υπάρχουν περισσότερες προϋποθέσεις: θα υπάρξουν οι δύο όμιλοι, Βόρειος και Νότιος με την δημιουργία δύο ακόμα υπο-ομίλων σε κάθε ένα από τους δύο μεγάλους ομίλους και φυσικά θα γίνουν μπαράζ και για την άνοδο αλλά και για τον υποβιβασμό.

Εμείς θα ασχοληθούμε με τον Βόρειο Όμιλο που αφορά την Νίκη και τον Φοίνικα Αλεξανδρούπολης και φυσικά τον Πρωταθλητή ΕΣΠΕΘΡ, δηλαδή μιας εκ των Γαία Δράμας, Αμαζόνων Μαϊστρου, ΑΕ Κομοτηνής και Άρτεμις Σερρών που είχαν προκριθεί στα πλέι οφ.

Η πρόταση της ΕΟΠΕ αρχικά αναφέρει ότι οι Πρωταθλητές θα ανέβουν στην Pre League Γυναικών. Στην περίπτωση του Βόρειου Ομίλου είναι οι Ακαδημίες Πρωτ. Πεύκων. Έπειτα καμία ομάδα δεν θα υποβιβασθεί και οι πρωταθλητές των Ενώσεων, δηλαδή της Β’ Εθνικής, θα προβιβασθούν απευθείας χωρίς μπαράζ στον Βόρειο Όμιλο. Οι Ενώσεις που θα συμμετειχαν στα μπαράζ για την άνοδο στον Βόρειο Όμιλο είναι η ΕΠΕΣΘ, ΕΣΠΕΘΡ, ΕΣΠΕΚΕΛ, ΕΣΠΕΜ και Ένωση Δυτικής Ελλάδος. Τέλος οι δύο υπο-όμιλοι θα χωριστούν σε 8 και 8 ομάδες, με τους 4 πρώτους κάθε ομίλου να δημιουργούν τα play off και τους 4 τελευταίους κάθε ομίλου τα play out.

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι 16 ομάδες που θα τοποθετηθούν στους δύο υπο-ομίλους είναι, οι ομάδες που θα μείνουν στην Α2, δηλαδή, Ελπίδα Αμπελοκήπων, ΕΑ Λαρίσης, Φιλαθλητικός Λαρίσης, ΑΟ Καβάλας, ΜΕΝΤ, Νέα Γενεά, ΕΟ Σταυρούπολης, Ασκληπιός Τρικάλων, ΑΣ Γιάννενα, Νίκη Αλεξανδρούπολης και Φοίνικας ΑΛεξανδρούπολης. Επιπλέον θα συμπληρώσουν οι ομάδες των πέντε Ενώσεων, δηλαδή, ο Ηρακλής Γέφυρας (απότ την ΕΠΕΣΘ), μια εκ των ΠΑΣ Γιάννενα και Φιλαθλητικού (από την Ένωση Δυτικής Ελλάδας καθώς στον τελικό των play off το σκορ των μεταξύ τους αναμετρήσεων, πριν την διακοπή, ήταν 1-1), η Αργώ Βόλου (από την ΕΣΠΕΚΕΛ), ο Ίκαρος Έδεσσας (από την ΕΣΠΕΜ) και τέλος μια εκ των Γαία Δράμας, Αμαζόνων, ΑΕ Κομοτηνής και Άρτεμις Σερρών από την ΕΣΠΕΘΡ όπου ακόμα τα play off δεν είχαν ξεκινήσει, όπως σας είχαμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο. Φυσικά όλες αυτές τις ομάδες σας τις αναφέρουμε σύμφωνα με τα βαθμολογικά δεδομένα και το σύστημα κάθε Ένωσης.

Από αυτές τις 16 ομάδες, στον υποόμιλο των ομάδων της Θράκης θα πρέπει λογικά να αποκλείσουμε τις πιο μακρινές. Δηλαδή σίγουρα της Θεσσαλίας και ίσως όσες είναι μετά τη Θεσσαλονίκη και προς τα Δυτικά, ανάλογα με το πως θα κάνει η ΕΟΠΕ τον διαχωρισμό.

Με άλλα λόγια, πάντα με πολύ μεγάλη επιφύλαξη αφού πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο ανατροπών ενώ πρέπει φυσικά και να δηλωθούν οι ομάδες, καθώς με τα νέα οικονομικά δεδομένα που δημιούργησε ο κορονοϊός μπορεί κάποιες να μην αντέξουν, στον Β’ Όμιλο Βορρά θα μετέχουν οι ακόλουθες ομάδες:

Β’ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ: Νίκη Αλεξανδρούπολης, Φοίνικας Αλεξανδρούπολης, ΑΟ Καβάλας, Πρωταθλητής ΕΣΠΕΘΡ και τέσσερις από τις πέντε ομάδες της Θεσσαλονίκης, δηλαδή από τις Ελπίδα Αμπελοκήπων ΜΕΝΤ, Νέα Γενεά, ΕΟ Σταυρούπολης και ο πρωταθλητής ΕΠΕΣΘ Ηρακλής Γέφυρας.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ: ΕΑ Λαρίσης, Φιλαθλητικός Λαρίσης, Ασκληπιός Τρικάλων, ΑΣ Γιάννενα, Αργώ Βόλου (από την ΕΣΠΕΚΕΛ), Ίκαρος Έδεσσας (από την ΕΣΠΕΜ), μια εκ των ΠΑΣ Γιάννενα και Φιλαθλητικού (από την Ένωση Δυτικής Ελλάδας) και πιθανόν κατόπιν κλήρωσης μια από τις πέντε ομάδες της Θεσσαλονίκης.