ΕΣΠΕΘΡ: Τα δεδομένα σε Άνδρες και Γυναίκες για την ανάδειξη Πρωταθλητών που θα ανέβουν στην Α2 Εθνική

Εύλογο είναι το ερώτημα που επικρατεί για το τι μέλει γενέσθαι με τους πρωταθλητές των Ενώσεων σε άνδρες και γυναίκες καθώς όπως έχει γίνει αντιληπτό σε όλες τις πλευρές οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσουν έτσι ώστε να τελειώσουν τα πρωταθλήματα.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι σημαντική για τους συλλόγους που διεκδικούν την άνοδο καθώς όπως έχει προτείνει η ΕΟΠΕ, οι πρωταθλητές των Ενώσεων θα ανέβουν απευθείας στην Α2 Ανδρών, χωρίς μπαράζ.

Από πλευράς ΕΣΠΕΘΡ δεν έχει ανακοινωθεί κάτι συγκεκριμένο όσον αφορά το Πρωτάθλημα των Ανδρών και των Γυναικών, ενώ σε άλλες Ενώσεις όπως πχ η ΕΠΕΣΘ, τις προηγούμενες ημέρες οριστικοποιήθηκαν οι πρωταθλητές σε άνδρες και σε γυναίκες. Βεβαίως και η ΕΣΠΕΘΡ έχει ένα δύσκολο δρόμο αποφάσεων καθώς δεν θα πρέπει να αδικήσει κανέναν και να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, αποδεκτή από την πλειοψηφία.

Ας δούμε, λοιπόν, τα δεδομένα που επικρατούν τόσο στο ανδρικό πρωτάθλημα όσο και στο γυναικείο. Ξεκινώντας με το Πρωτάθλημα των Ανδρών, ο Έβρος Σουφλίου καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 13 βαθμούς έχοντας και το απόλυτο των νικών με 5 νίκες και 0 ήττες. Ακολουθεί η ΓΕ Αλεξανδρούπολης, με 11 βαθμούς και 4 νίκες και 1 ήττα ενώ ακολουθεί η Καβάλα με 6 βαθμούς και μαθηματικά εκτός διεκδικήσεις του τίτλου, ο ΑΟ Σερρών με 5 βαθμούς και ο ΑΟ Ορεστιάδας με 1 βαθμό. Γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια και με την ισχύουσα βαθμολογία, ο Έβρος Σουφλίου κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου. Το αν θα την δεχθεί κιόλας είναι ένα άλλο ζήτημα, καθώς έχει παρελθόν στην μη διεκδίκηση της συμμετοχής στην Α2 Ανδρών.

Τα δεδομένα στις γυναίκες είναι κάπως πιο περίπλοκα. Πριν την αναστολή των αγωνιστικών, το γυναικείο πρωτάθλημα ετοιμαζόταν να μπει στα γήπεδα για τα πλέι οφ, όπου είχε προκύψει ο όμιλος τεσσάρων ομάδων, δύο από τον Ανατολικό όμιλο, Αμαζόνες και ΑΕ Κομοτηνής και δύο από τον Δυτικό όμιλο, Γαία Δράμας και Άρτεμις Σερρών. Παράλληλα είχαν μεταφερθεί τα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες, δηλαδή Άρτεμις Σερρών – Γαία Δράμας 1-3, Γαία Δράμας – Άρτεμις Σερρών 3-1 και Αμαζόνες – ΑΕ Κομοτηνής 2-3 και ΑΕ Κομοτηνής – Αμαζόνες 0-3 μεταφέροντας και τους βαθμούς από αυτούς τους αγώνες δημιουργώντας έτσι μια νέα βαθμολογία. Σύμφωνα με την νέα βαθμολογία, η Γαία Δράμας έχει 6 βαθμούς, οι Αμαζόνες 4 βαθμούς, η ΑΕ Κομοτηνής 2 βαθμούς και η Άρτεμις Σερρών 0 βαθμούς.

Είναι ωστόσο αντιληπτό ότι μια απόφαση ανάδειξης πρωταθλήτριας της Γαίας Δράμας σύμφωνα με αυτήν την βαθμολογία μπορεί να θεωρηθεί άδικο κυρίως για τις Αμαζόνες Μαϊστρου και δευτερευόντως για την ΑΕ Κομοτηνής καθώς δεν έχουν έρθει αντιμέτωποι σε κανέναν αγώνα. Ουσιαστικά δεν διασταυρώθηκαν ποτέ οι δύο όμιλοι.

Προφανώς και η ΕΣΠΕΘΡ προσανατολίζεται στην επικύρωση των υπαρχουσών βαθμολογιών, ανάλογα και με τις οδηγίες που θα δοθούν από την ΕΟΠΕ. Το δεδομένο είναι ότι τα πρωταθλήματα δεν θα συνεχιστούν και ότι πρέπει όσο πιο σύντομα να επικρατήσει η λογική έτσι ώστε και το άθλημα να πάει παρακάτω με τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες προκύψουν.