Η δυσαρέσκεια του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου για το «Last Dance» και οι εμπειρίες του με τον Μάικλ Τζόρνταν στην Αμερική!

Ο Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, πρώην πρόεδρος και ομότιμος καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, είχε διαφορετική άποψη από τους περισσότερους σχετικά με το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζόρναν, «Last Dance».

Ο καθηγητής μίλησε στο Metrosport και μεταξύ των άλλων είπε πως είδε το πρώτο επεισόδιο και δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος καθώς τα φώτα δεν πέφτουν στην προσπάθεια αλλά στα… παραπολιτικά και στα κουτσομπολιά. Έκτοτε δεν παρακολούθησε κάποιο από τα υπόλοιπα, ούτε προτίθεται να δει τα επόμενα.

Ακόμα μίλησε για τις εμπειρίες του από την Αμερική που πήγε για το μεταπτυχιακό του και το πως σχετίστηκε με τον Μάικλ Τζόρνταν όταν αυτός ήταν στα πρώτα βήματα της καριέρας του στο κολεγιακό πρωτάθλημα – άγνωστος ακόμα στο ευρύ κοινό.

Συγκεκριμένα για το ντοκιμαντέρ του Μάικλ Τζόρνταν επισήμανε: «Παρακολούθησα το πρώτο επεισόδιο. Δεν έμεινα ευχαριστημένος, με ενόχλησε και έκτοτε δεν παρακολούθησα άλλο επεισόδιο παρότι έχουν ανεβεί τέσσερα. Με ενοχλεί το να προσπαθούμε μέσα από ένα ντοκιμαντέρ να ρίξουμε τα φώτα όχι τόσο στην προσπάθεια και στο τι πρέπει να κάνει κάποιος επειδή το έκανε αυτός αλλά στα «παραπολιτικά» και τα κουτσομπολιά. Δεν παρακολούθησα και δεν θα δω άλλο. Εξάλλου δεν νομίζω ότι θα μου προσθέσει κάτι άλλο. Το παρασκήνιο ενδιαφέρει τον κόσμο αλλά επειδή τα έχω φάει αυτά με το κουτάλι, δε με συγκινούν».

Ακόμα για το πως πήγε στο North Carolina και τον συσχετισμό του με τον Μάικλ Τζόρνταν πρόσθεσε: «Πήγα στο North Carolina επειδή ήθελα να πάω για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, την μητρόπολη του μπάσκετ. Το όνομα του Ντιν Σμιθ ήταν εκείνο που παρακινεί τον καθέναν να είναι γύρω στο περιβάλλον του γιατί θα μάθει πολλά πράγματα. Την ίδια περίοδο ήταν παίκτης εκεί ο Μάικλ Τζόρνταν. Τότε ξεκινούσε την καριέρα του και το διαφορετικό από αυτό που έζησε ο κόσμος βλέποντάς τον στο ΝΒΑ, είναι ότι ήταν ένας παίκτης που είχε προοπτικές – ήταν ολοφάνερο αυτό – αλλά στο πρόγραμμα του Σμιθ δεν μπορούσε να κάνει αυτά που ήθελε. Δεν επιτρεπόταν ούτε μία κίνηση ή ένα σουτ παραπάνω. Αλλά οι προπονήσεις ήταν πολύ σκληρές, η εξέλιξή και η πρόοδός του πολύ μεγάλη. Βοηθήθηκε από το τελευταίο σουτ που πήρε στο πρωτάθλημα που κέρδισε το North Carolina. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το κολεγιακό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ. Πήρε τα φώτα της προβολής πάνω του, δούλεψε σκληρά στη συνέχεια και έγινε αυτός που έγινε».

Τέλος, για το αν το πρόγραμμα του κολεγίου καθόρισε την πορεία του Τζόρνταν, ο Ευθυμης Κιουμουρτζόγλου ανέφερε: «Βέβαια, γιατί έπρεπε να δουλέψει πολύ σκληρά. Είναι αδύνατον να φανταστείτε πόσο σκληρά δούλευαν οι αθλητές στο North Carolina. Αυτός (σ.σ. ο Τζόρνταν) είχε και την τάση να δουλεύει πιο σκληρά από τους άλλους και με προσπάθεια στο 100% από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αφού λοιπόν έκτισε την υποδομή, το ταλέντο το είχε. Βρήκε ελεύθερο χώρο και το ανέδειξε. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Πρώτη προπόνηση στο North Carolina, όλοι οι παίκτες μαζεμένοι. Ο προπονητής Σμιθ έστελνε συνέχεια μηνύματα σε κάποιους που τους λέγαμε μάνατζερ, ήταν φοιτητές που περνούσαν από συνέντευξη και παίρναν τη θέση να κάθονται στη γραμματεία της ομάδας την ώρα της προπόνησης και να κρατάνε σημειώσεις από αυτά που έλεγε ο Σμιθ. Κράτησε δύο παίκτες, οι οποίοι έτρεχαν πάνω-κάτω στο γήπεδο. Κάποια στιγμή πέφτουν κάτω. Τους ρίχνουν από έναν κουβά νερό, συνέρχονται και ξανά τα ίδια. Του είπα «κόουτς, τι είναι αυτό το πράγμα;». Μου είπε «Α, δεν κατάλαβες; Αυτοί είναι λιγότερο προετοιμασμένοι για το ξεκίνημα της σεζόν. Πρέπει να έρθουν σε καλύτερη φυσική κατάσταση». Αυτό ήταν ένα σλόγκαν που είχε βγάλει ο Σμιθ για να «τιμωρεί» αυτούς που έκαναν λανθασμένες επιλογές».