Οι οικονομικές δυσκολίες που επηρεάζουν τους Θρακιώτες από την δημιουργία της Pre League Ανδρών

Μπορεί το εγχείρημα και η ιδέα της Pre League να είναι όντως ένα βήμα μπροστά για το άθλημα αλλά κανείς δεν περίμενε τις εξελίξεις του COVID19, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκρυσμα στην οικονομία κάτι που επηρεάζει και άμεσα τις ομάδες και ειδικότερα τις Θρακιώτικες.

Σε προηγούμενο άρθρο μας για την συγκρότηση της νέας Pre League, αναφέραμε τις οικονομικές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν και πολλές ομάδες να κάνουν πίσω, μην δηλώνοντας στο νέο πρωτάθλημα. ΑΕ Κομοτηνής και Άθλος Ορεστιάδας έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο αυτό πρωτάθλημα παρ΄ όλα αυτά δεν μπορούμε να μην αναδείξουμε και τα οικονομικά ζητήματα που προκύπτουν για τις ομάδες της Θράκης και όχι μόνο.

Η εύρεση εισροής χρημάτων θα αποτελέσει ίσως το μεγαλύτερο ζήτημα για τους διοικούντες των ομάδων, οι οποίοι μπορεί να έχουν την αγάπη για το άθλημα και τις ομάδες τους σε συνδυασμό με την όποια οικονομική ευρωστία έχουν, παράλληλα όμως θα πρέπει να στηρίξουν και τις επιχειρήσεις τους.

Οι ομάδες θα δυσκολευτούν να καλύψουν τις μεγάλες πλέον μετακινήσεις καθώς από τον Νότιο Όμιλο αν προβιβασθούν Πανερυθραϊκός, Αιγιαλεών, Πανιώνιος και Καλαμάτα, τα ταξίδια για την πρωτεύουσα και την Πελοπόννησο θα είναι σίγουρα πέντε και μπορεί και έξι αν ανεβεί και ο Κέρκης Σάμου ενώ αντίστοιχα για τις προαναφερθείσες ομάδες τα ταξίδια θα είναι αθροιστικά δύο Κομοτηνή και Ορεστιάδα, εξαιρώντας τον Κέρκη Σάμου. Φυσικά και τα ταξίδια για την Βόρεια Ελλάδα σε Θεσσαλονίκη (αν ανεβεί ο Άρης), Κατερίνη και Σκύδρα δεν μπορούν να μην προσμετρηθούν ειδικότερα για τον Άθλο Ορεστιάδας σαν μεγάλες και κοστοβόρες μετακινήσεις. Σίγουρα αν αντι του Άρη και του Κέρκη Σάμου, συμμετέχουν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η Ελπίδα Αμπελοκήπων τα έξοδα για τις ακριτικές ομάδες θα εξισορροπηθούν.

Στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων με την ΕΟΠΕ τέθηκε από πλευράς Ομοσπονδίας η πρόταση διατήρησης του κόστος διοργάνωσης ενός αγώνα (πληρωμή διαιτητών και γιατρού) για τις ομάδες, στα ίδια επίπεδα με την Α2 Ανδρών, το πόσο των 1000 ευρώ και επάνω για όλους τους εντός έδρας αγώνες μπορεί να μην είναι υπέρογκο αλλά είναι σημαντικό για κάθε σύλλογο με λίγα έσοδα.

Η προσέγγιση χορηγιών από επιχειρήσεις μικρομεσαίες την φετινή χρονιά θα είναι από δύσκολη έως ακατόρθωτη και σίγουρα σε νούμερα μικρότερη από άλλες χρονιές αφού πολλές από αυτές έχουν πληγεί βαθιά και θα πρέπει να επιβιώσουν στην αγορά. Βέβαια και τα κλειστά γήπεδα χωρίς θεατές που θα υπάρξουν την φετινή χρονιά όπως αφήνει να εννοηθεί η Πολιτεία, θα μειώσει και τα έσοδα από τα εισιτήρια αλλά ίσως και την προσέλκυση των χορηγιών.

Συνοπτικά οι δυσκολίες για τις ομάδες ξεκινάνε κλιμακωτά αρχικά από τον Άθλο Ορεστιάδας, στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (αν συμμετέχει), στην ΑΕ Κομοτηνής και στον Κέρκη Σάμου (αν συμμετέχει αντί ενός εκ του Εθνικού ή της Ελπίδας)