Super League: Μπάχαλο στο ΔΣ της Λίγκας με Μαρινάκη να τινάζει τα πάντα με φουλ επίθεση σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Γης μαδιάμ το εν εξελίξει ΔΣ της Super League με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να εμφανίζεται στην τηλεδιάσκεψη με τον ιδιοκτήτη του Βαγγέλη Μαρινάκη και να θέτει μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας Ξάνθης – ΠΑΟΚ.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν πήρε τον λόγο ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, ζήτησε την συνέχιση του πρωταθλήματος και επιτέθηκε σφόδρα στον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ ελέω Ξάνθης. Ο Μαρινάκης φέρεται να είχε χαρακτηριστικά: «Να παίξουμε, όπως άλλωστε το θέλει και η UEFA. Οι προπονήσεις να αρχίσουν 5 Μαΐου. Να βοηθήσουμε οικονομικά όλες τις μικρότερες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην τηρούνται οι κανόνες. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ξεφτιλίζει το πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου παρενέβη, λέγοντας: «Σας παρακαλώ, δεν είναι παρών ο κ.Σαββιδης…», με τον Μαρινάκη να απαντάει: «Δεν είναι παρών γιατί είναι Ρώσος και είναι στη Ρωσία. Είναι παρών είτε μέσω του Σκάι, είτε μέσω του Open. Είναι εκεί ο κ. Γκαγκατσης που κάνει τη βρώμικη δουλειά. Εμείς πληρώσαμε το γήπεδο που χτίσαμε και δεν πήραμε επιχορηγήσεις. Εμείς πληρώσαμε όλους μας τους φόρους στο ελληνικό δημόσιο χωρίς να μας χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ φόρων και προστίμων. Δεν καταδικαστήκαμε με τρεις αποφάσεις. Ούτε έχουμε αγοράσει την Ξάνθη και ελέγχουμε και άλλη ομάδα. Αυτοί είναι οι λεκέδες. Αν δεν τους θεωρείτε λεκέδες συνεχίστε να μπαίνετε με όπλα στα γήπεδα και να αγοράζετε ομάδες».

Ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν άφησε αναπάντητα όσα είπε ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών και άνοιξε το δικό του… πυρ, λέγοντάς του: «Του επιστρέφονται όλοι οι χαρακτηρισμοί μεταξύ των οποίων και ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός. Είναι εκνευρισμένος πιθανότατα για την Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά ο εκνευρισμός του δεν δικαιολογεί να αναφέρεται και στην επιχειρηματική επιφάνεια του Ιβάν Σαββίδη που πρόσφατα απέδειξε ακόμη μια φορά με την επένδυση άνω των 200 εκατομμυρίων σε περίοδο κρίσης. Ο ελληνικός λαός πληρώνει ακόμη την Τράπεζα Κρήτης, ο κ. Σαββίδης πλήρωσε εξ ολοκλήρου και στον ΠΑΟΚ και στις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα χρέη που δεν ήταν δικά του. Ο Ιβάν Σαββίδης πλήρωσε τα χρέη που κληρονόμησε και ετοιμάζει γήπεδο με ίδια κεφάλαια».

Σχετικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ότι: «Μπορούμε να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις 5-6 Μαΐου χωρίς χρήση εγκαταστάσεων, γυμναστηρίων και αποδυτηρίων. Εμείς θα συναινέσουμε σε αποφάσεις που θα βοηθήσουν άλλες ομάδες έστω κ αν χάσει χρήματα ο Ολυμπιακός. Λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που υπάρχει στο ποδόσφαιρο». Πάνω στο ίδιο θέμα, νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας της ΑΕΛ έθεσε το θέμα των συμβολαίων των παικτών, ο Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης τόνισε ότι καλό θα ήταν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα αλλά πρεπει να προταχθεί τι θα γίνει τη νέα σεζόν, ενώ πάνω σε αυτά συμφώνησε και ο Αρης Πιαλόγλου που ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εκπροσωπεί την ΠΑΕ Ξάνθη στο ΔΣ της Λίγκας.

Η ένταση ξανανέβηκε όταν τέθηκε από τον Φώτη Κωστούλα ζήτημα να ξαναπάμε σε κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. «Πήρατε χαρτάκι από τον κύριο Γκαγκατση κύριε Κωστούλα. Όσο υπάρχουν δορυφορικές ομάδες στη Λίγκα, δεν θα υπάρχει κεντρική διαχείριση», του απάντησε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης. «Πρέπει να ντρέπεται ο κ.Αγραφιώτης. Πείτε μου για ποιο λόγο να γίνω δορυφόρος.  Πάρτο πίσω.. .Δηλαδή οποίος δεν είναι με τον Ολυμπιακό, είναι εχθρός του;», αναρωτήθηκε ο Κωστούλας και οι τόνοι ανεβηκαν ξανά – εφόσον ευσταθούν πάντα όσα διαβάζουμε σε σειρά αθηναϊκών μμε και αναπαράγουμε σε αυτό το συγκεντρωτικό άρθρο.

Υπέρ της κεντρικής διαχείρισης τάχθηκαν άμεσα και οι Γιάννης Αλαφούζος από την πλευρά του Παναθηναϊκού και Μάκης Γκαγκατσης από τον ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει προφανώς και το τέλος του PAOK TV. Κάπου εκεί παρενέβη ξανά ο Μαρινάκης συνεχίζοντας την επίθεση στον ΠΑΟΚ: «Ο πρώτος που αποχώρησε από την κεντρική διαχείριση ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός είναι υπέρ  της κεντρικής διαχείρισης. Όμως δεν θα ανεχτούμε την πολυϊδιοκτησία της Ξάνθης ούτε τον Βόλο που θα είναι η επόμενη  ομάδα που θα,απασχολήσει την ΕΕΑ. Μόνο με καθαρό τοπίο θα πάμε σε κεντρική διαχειριση».

Κάπου εκεί παρενέβη ξανά ο Γκαγκάτσης: «Να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και οι δικαστικές υποθέσεις για τα στημένα ματς. Όπως και η υπόθεση Τζηλου για το αν εμπλέκεται κάποια ομάδα». Οι τόνοι ξανανέβηκαν με τον εκπρόσωπο του Παναιτωλικού να ζητά διευκρινίσεις από Μαρινάκη αν συμφωνεί με τις υπόνοιες Αγραφιώτη και τον Μαρινάκη να απαντά ότι και για τον Παναιτωλικό υπάρχουν σκιές για σχέση με τον ΠΑΟΚ. Πυροσβεστικά ο Αλαφούζος ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για την κεντρική διαχείριση, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Κούγιας, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε ξεκάθαρα ότι αν και είναι υπέρ, θα ψηφίσει κατά όσο υπάρχουν φαινόμενα πολυϊδιοκτησίας.

«Η απόφαση για την πολυϊδιοκτησία είναι αμετάκλητη, αλλά όχι τελεσίδικη. Εκκρεμεί το CAS. Όλοι ξέρουμε τι έκανε ο κ.Αυγενάκης με την ΕΕΑ», είπε ο Γκαγκάτσης καπου εκεί, απάντησε ο Μαρινάκης «Ντροπή να μιλάτε έτσι…», ο Μηνάς Λυσσάνδρου έκλεισε τα μικρόφωνα και κάπως έτσι συνεχίζεται η συνεδρίαση με τις εντάσεις να ανεβαίνουν…