Super League: Κεντρική ξανά η τηλεοπτική διαχείριση με Επιφυλάξεις λόγω… Ξάνθης από ΟΣΦΠ, ΑΕΛ, Πανιώνιο και… Άρη

Την απόφαση να υπάρξει ξανά κεντρική τηλεοπτική διαχείριση στο πρωτάθλημα της Super League έλαβε σύμφωνα με τις διαρροές που υπάρχουν το ΔΣ της Λιγκας, αλλά με ορισμένες ομάδες να βάζουν αστερίσκους λόγω της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

Ο Ολυμπιακός δια του Μαρινάκη ξεκαθάρισε ότι όσο υπάρχουν ομάδες σαν την Ξάνθη και τον Βόλο, κεντρική διαχείριση δεν μπορεί να υπάρξει. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, ψήφισε παρών. Ήταν το μόνο παρών. Οι άλλες 13 ΠΑΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ξανθης δια του Άρη Πιαλόγλου, αλλά και η ΕΠΟ τάχθηκαν υπέρ της κεντρικής διαχείρισης.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Κούγιας ψήφισε υπέρ με αστερίσκο για την Ξάνθη, από την στιγμή που δεν έχει πιστοποιητικό και αποδεδειγμένα κατά την δήλωση Κουγια εχει μετοχική σύνδεση με τον ΠΑΟΚ. Τον ίδιο αστερίσκο έβαλε και ο Πανιώνιος και τελικά αστερίσκο έβαλε και ο Άρης. Ομως η ουσία είναι ότι ελήφθη απόφαση για κεντρική διαχείριση.

Οταν ωστόσο ο πρόεδρος της Super League Μηνάς Λυσσάνδρου έκανε λόγο για ομόφωνη η απόφαση υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών, ο Τάκης Αγραφιώτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός διέκοψε και είπε: «Είμαι σαφής. Λέμε ναι στη διερεύνηση. Όμως με προϋποθέσεις». Εκει ο Αλαφουζος αναφέρθηκε: «Δεν καταλαβαίνω τις προϋποθέσεις νομιμότητας. Όποια ομάδα έχει πιστοποιητικό και παίζει, μπορεί να μετέχει και στην κεντρική διαχείριση».

Κάπου εκεί ο Αλέξης Κουγιας ανέφερε διευκρινιστικά: «Η Ξάνθη ανήκει στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει ζήτημα ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Η ΠΑΕ ΑΕΛ μόλις αρχίσουν τα πλέι οφς θα κάνει καταγγελία». Και κάπως έτσι η ένταση στο ΔΣ της Super League συνεχίζεται, αλλά η απόφαση για τα τηλεοπτικά δείχνει να έχει ήδη παρθεί.