ΕΠΣ Ξάνθης: Γόρδιος δεσμός αν θα δηλωθεί πρωταθλήτρια η Θαλασσιά ή αν γίνει ενδεχομένως κλήρωση

Η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων και στο τοπικό ποδόσφαιρο δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στην διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης αναφορικά με το ποια ομάδα θα δηλωθεί από μέρους της στην Γ’ Εθνική.

Ως δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται η μη συνέχιση με κεντρική απόφαση της ΕΠΟ. Από εκεί και πέρα, το μπαλάκι θα πεταχτεί σε κάθε Ένωση χωριστά να ορίσει τις ομάδες που θα δηλώσει ως πρωταθλήτριες στην Γ’ Εθνική, το ποιες και αν θα υποβιβαστούν και ποιες θα ανέβουν από τις πιο κάτω κατηγορίες.

Ειδικά για την Ξάνθη ο πονοκέφαλος έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην κορυφή της Α’ Κατηγορίας υπήρχαν δύο ομάδες που διεκδικούσαν επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα. Η μία είναι η Αναγέννηση Θαλασσιάς που προηγούνταν σχεδόν σε όλο τον μέχρι στιγμής μαραθώνιο. Ο δεύτερος είναι ο Φίλιππος Δροσερού που έκανε ένα ντεμαράζ και έπιασε την Θαλασσιά στην κορυφή, νικώντας την στο μεταξύ τους παιχνίδι τον περασμένο Φεβρουαριο.

Το πρωτάθλημα διεκόπη πλέον με τις δυο ομάδες να είναι ισόβαθμες ενώ και στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν από μία νίκη. Η διαφορά είναι ότι η Θαλασσιά κέρδισε στην έδρα της με 2-0 ενώ το Δροσερό στην δική του με 1-0. Συνεπώς τυπικά αυτή τη στιγμή για ένα γκολ, η Θαλασσιά είναι πιο πάνω στην βαθμολογία και εφόσον υπάρξει οριστική διακοπή, θα πρεπει να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια και να δηλωθεί στη Γ’ Εθνική.

Αυτό ωστόσο εκτιμάται ότι δεν θα είναι κάτι που θα γίνει εύκολα δεκτό από την ομάδα του Δροσερού και τον οικισμο, ο οποίος βρέθηκε στην επικαιρότητα αυτήν την περίοδο και λόγω της καραντίνας που παραλίγο να του επιβληθεί – αλλά δεν επιβλήθηκε ποτέ καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν τα κρούσματα στον βαθμό που υπήρχε φόβος αρχικά. Οπότε τον γόρδιο δεσμό αναμένεται να κληθεί να λύσει η ΕΠΣ Ξάνθης.

Θεωρητικά υπάρχει και η δυνατότητα κλήρωσης, αλλά σε αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο ομάδες – και εκτιμάται ότι δύσκολα θα δεχθεί κάτι τέτοιο η Θαλασσιά που έχει το πάνω χέρι στην προκειμένη περίπτωση. Το σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Πανίδης και η διοίκησή του έχουν έναν μεγάλο πονοκέφαλο και θα πρέπει να κάνει πολλές συζητήσεις για να βρεθεί η λύση που θα αφήσει τις λιγότερες διαμαρτυρίες.

Εκτός φυσικά και αν κάποιος από τους δύο διεκδικητές δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την άνοδο στην Γ’ Εθνική, οπότε τότε το πράγμα θα αλλάξει. Αλλά δεν φαντάζει το πιο λογικό σενάριο αυτή τη στιγμή.

Θυμηθείτε παρακάτω τις βαθμολογίες όπως είχαν διαμορφωθεί την στιγμή της διακοπής αλλά και τους αγώνες που είχαν να δώσουν στις επτά αγωνιστικές που απέμεναν οι δυο διεκδικητές του τίτλου στην Α’ Κατηγορία.