ΕΠΣ Θράκης: Στο Σιδηροχώρι το εισιτήριο της Γ’ Εθνικής! Ανεβαίνουν Σπάρτακος, Νέος Ρωμά και Ένωση Ασωμάτων στην Α’ Κατηγορία

Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Δόξα Νεου Σιδηροχωρίου θα καταλάβει όπως όλα δείχνουν το εισιτήριο της ανόδου στη Γ’ Εθνική στην ΕΠΣ Θράκης, μετά την διαφαινόμενη οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Το Νεο Σιδηροχώρι ήταν η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και διατηρούσε την πρωτιά της και κατά την διακοπή, μετά την διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Βέβαια, απέμεναν άλλες 9 αγωνιστικές αλλά με δεδομένο ότι η ΕΠΟ θα σφυρίξει λήξη στα ερασιτεχνικά, θα κερδίσει το δικαίωμα ανόδου.

Ερωτηματικό αποτελεί τι θα συμβεί στην περίπτωση που αρνηθεί την άνοδο. Την στιγμή της διακοπής στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος ήταν η Ελπίδα Σαπών. Είχε 17 βαθμούς έναντι 14 της Δόξας Γρατινής και του Πανθρακικού. Το ζήτημα είναι ότι η Γρατινή δεν είχε αγωνιστεί, είχε ρεπό στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Αρα έχει ματς λιγότερο από τους υπόλοιπους και μπορεί να ισχυριστεί ότι από τύχη καθαρή δεν είναι εκείνη στην 2η θέση, εφόσον είχε αγωνιστεί στην πρεμιέρα αντί πχ της δεύτερης αυτήν την στιγμή Ελπίδας Σαπών.

Το πλεονέκτημα για τις Σάπες είναι ότι ήταν στην 2η θέση και της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ενώ ακόμα και αν γίνει διαίρεση των βαθμών με τους αγώνες που έχει δώσει κάθε ομάδα, το αποτέλεσμα ευνοεί την Ελπίδα. Συνεπώς η λογική λέει ότι αν δεν δεχθεί το εισιτήριο το Νέο Σιδηροχωρι, πρώτη επιλαχούσα θα είναι η Ελπίδα Σαπών.

Από εκεί και πέρα ζήτημα τίθεται και για την 3η θέση. Γρατινή και Πανθρακικός ισοβαθμούν και έχουν και ίδια σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο Πανθρακικός υπερτερεί στα γκολ στο σύνολο του πρωταθλήματος αλλά όπως προαναφέρθηκε η Γρατινή έχει ματς λιγότερο, άρα έχει την ίδια συγκομιδή σε λιγότερα ματς. Τον γρίφο θα κληθεί να λύσει το ΔΣ της ΕΠΣ Θρακης – αν και εφόσον ωστόσο παραστεί ανάγκη, αν δηλαδή απορρίψουν την άνοδο και το Σιδηροχώρι και οι Σάπες.

Από εκεί και πέρα υπάρχει θέμα και με τον υποβιβασμό, εφόσον δεν ληφθεί κάποια απόφαση να μείνουν όλες οι ομάδες στην Α’ Κατηγορία, σενάριο που πάντως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Η Αναγέννηση Παγουρίων ήταν στην τελευταία θέση αλλά υπήρχε τριπλη ισοβαθμία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ Κοσμίου, Αετό Μίσχου και Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου στην 2η θέση από το τέλος που οδηγούσε στην Β’ Ερασιτεχνική, την στιγμή της διακοπής. Δεν αποκλείεται πάντως, όπως προαναφέρθηκε, να μην υποβιβαστεί κανείς τους.

Πιο εύκολα τα πράγματα αναφορικά με την άνοδο από την Β’ Κατηγορία. Κατά σειρά προηγούνταν στην βαθμολογία χωρίς να μπλέκουμε στην παραμικρή ισοβαθμία ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδωρών, ο Νέος Ρωμά και η Ενωση Ασωμάτων. Μοιραία αυτές οι τρεις ομάδες – χωρις να χρειαστεί καν να διεξαχθούν πλέι οφ, θα εξασφαλίσουν την άνοδο με την τέταρτη Δόξα Προσκυνητών να καραδοκεί μόνο σε περίπτωση που αρνηθεί την άνοδο κάποια ομάδα από τις τρεις ή αν προκύψει άλλο κενό με αποχώρηση ομάδας της Α’ Κατηγορίας.

Σε κάθε περίπτωση, τις τελικές αποφάσεις θα κληθεί α λάβει το ΔΣ της ΕΠΣ Θράκης. Θυμηθείτε παρακάτω τις διαμορφωθείσες βαθμολογίες την στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων σε Α’ και Β’ Κατηγορία…