Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Πανδρευμένος

Την απώλεια του Θανάση Πανδρευμένου θρηνεί η Ροδόπη. Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Η κηδεία του έγινε ήδη σε στενό κύκλο, όπως επιτάσσουν τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας.

Ο Θανάσης Πανδρευμένος γεννήθηκε στην Κομοτηνή όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια εργάστηκε στην Αθήνα στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ασχολούμενος με θέματα τουρισμού καθώς και συντήρησης και αξιοποίησής παραδοσιακών οικισμών.

Επιστρέφει στην Κομοτηνή και εργάζεται ως διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Α. Μακεδονίας και Θράκης μέχρι το 2008, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Ασχολήθηκε παράλληλα με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία εκθέτοντας έργα του σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Σημαντική ήταν η ενασχόλησή του και ως συγγραφέας. Συνέγραψε μεταξύ άλλων τα βιβλία «Αθανασίου Διάκου. Αδιέξοδος Β», «Κομοτηνή-Θεσσαλονίκη. Ημερολόγια ενός ταξιδιού», «Νόστιμες αναμνήσεις από τη Θράκη» και «Ιστορίες και παραμύθια από τη Θράκη».

Πηγή: https://www.paratiritis-news.gr