“Μένουμε σπίτι” και βλέπουμε τι έκαναν φέτος πρώην ξένοι αθλητές του ΑΟ Ορεστιάδας

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα σε ξένους παίχτες που έχουν περάσει από τις Θρακιώτικες ομάδες και βρίσκονται σε κορυφαία πρωταθλήματα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένας εξ αυτών είναι και ο Φρέντρικ Γκούσταφσον, ο Σουηδός διαγώνιος αγωνίστηκε στον ΑΟ Ορεστιάδας την προτελευταία χρονιά των Εβριτών στα μεγάλα σαλόνια της Volley League, το 2015-2016.

Ο 24χρονος τότε, Γκούσταφσον ήταν προσωπική επιλογή του τότε Σουηδού προπονητή των “πρασίνων”, Ίσακσον, ο οποίος πίστευε ότι διεθνής και με την Εθνική Σουηδίας, θα βοηθούσε την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Κάτι το οποίο και έγινε καθώς ο ΑΟ Ορεστιάδας τερμάτισε στην 9η θέση, αγωνιζόμενος και την επόμενη χρονιά στην Volley League, την περίοδο 2016-2017 όταν και άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα και η κατρακύλα της ομάδας στις χαμηλότερες κατηγορίες.

Ο Σουηδός διαγώνιος, μετά τον ΑΟ Ορεστιάδας αγωνίστηκε κατα σειρά σε Φινλαδία, Γαλλία, ξανά Φινλαδία, στην Ιαπωνία, το Βέλγιο και τα τελευταία δύο χρόνια στην Τουρκία, όπου φέτος αγωνίζεται στην γνωστή ομάδα της Ινεγκόλ Μπελεντίγεσι.

Με την Ινεγκόλ, ο Γκούσταφσον φέτος κάνει μια μέτρια σαιζόν καθώς πριν την διακοπή του Τουρκική πρωταθλήματος, η ομάδα βρίσκεται στο μίνι πρωτάθλημα των play out και παλεύει για να γλιτώσει τον υποβιβασμό