LIVE λεπτό προς λεπτό η μέσω τηλεδιάσκεψης συζήτηση της έφεσης Ξάνθης και ΠΑΟΚ στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη στην συζήτηση της υπόθεσης της έφεσης Ξάνθης και ΠΑΟΚ ενώπιον της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης!!!

Καλημέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα παρακολουθήσουμε μια πρωτότυπη διαδικασία που διεξάγεται για πρώτη φορά στα χρονικά. Την συνέχεια της συζήτησης ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ της υπόθεσης της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ.

Ωρα 12:20 Η διαδικασία θα ξεκινήσει στη μία το μεσημέρι και θα μπορέσουμε να την παρακολουθήσουμε οι διαπιστευμένοι συνάκτες σε αυτήν λεπτό προς λεπτό σαν να είμαστε στην αίθουσα.

Ωρα 12:25 Διευκρινίζεται ότι ΔΕΝ επιτρέπεται η κινηματογράφηση και ηχρογράφηση για κανένα, για αυτόν τον λόγο και στην κεντρική φωτογραφία του live έχουν αλοιωθεί τα χαρακτηριστικά των προσώπων – αλλά είναι ενδεικτική του τρόπου που θα γίνει η συνέχεια της δίκης.

Ωρα 12:30 Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων με έναν τεχνικό αυτήν την ώρα κάνουν μερικά τεστ. Αμφότεροι φοράνε γάντια μιας χρήσης ενώ πιο πριν είδαμε να ψεκάζουν με απολυμαντικά τον χώρο καθαρίστριες

Ωρα 12:36 Μολις συνδέθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός και γίνονται τεστ με τα μικρόφωνά της. Εχουν συνδεθεί και μερικοί ακόμα διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι

Ώρα 12:44 Αν θέλετε, μπορείτε με ένα κλικ ΕΔΩ, να δείτε όσα διαδραματίστηκαν στο πρώτο μέρος της εκδίκασης της υπόθεσης την περασμένη Πέμπτη.

Ώρα 12:51 Τώρα γίνεται τεστ με τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ, Αχιλλέα Μαυρομάτη και Τάκη Μπαλκτάκο.

Ώρα 12:52 «Τον Κούγια να αποκλείσετε», κάνουν πλάκα από το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ.

Ώρα 12:55 Τώρα έγινε με επιτυχία και το τεστ με το νομικό επιτελείο της Ξάνθης.

Ώρα 12:56 «Κύριε Χριστοδούλου μάσκα να βάλετε, είστε 5 άτομα εκεί», λέει ο κύριος Μπαλτάκος, απευθυνόμενος στο νομικό επιτελείο της Ξάνθης.

Ώρα 12:58 Η Ξάνθη εκπροσωπείται από τους δικηγόρους: Σορίνα Παπαδοπούλου, Kώστα και Δημήτρη Χριστοδούλου, Χρήστο Δετσαρίδη, Χάρη Δασκαλάκη, αλλά και από τον αντιπρόεδρό της, Γιώργο Στράτο.

Ώρα 13:01 Το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ αποτελείται από τους κύριους: Μαυρομάτη, Μπαλτάκο, Μπίρδα. Του Ολυμπιακού αποτελείται από τους κύριους: Χατζησαβάογλου, Καρπετόπουλο, Τσιρώνα και την κυρία Σουλούκου.

Ώρα 13:05 Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για την έναρξη της εκδίκασης. Παίρνει τη θέση του αυτή τη στιγμή και ο δικαστής στα γραφεία της ΕΠΟ.

Ώρα 13:13 Προθεσμία στο νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού να καταθέσει το υπόμνημα για την εκδίκαση της Πέμπτης, έως την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαρτίου, στις 15:00.

Ώρα 13:17 Ξεκινάει η διαδικασία με τον πρόεδρο κύριο Παναγιώτη Φιλόπουλο, να δίνει το λόγο αρχικά στο νομικό επιτελείο της Ξάνθης και συγκεκριμένα τον κύριο Χριστοδούλου.

Ώρα 13:18 «Εφόσον ουδείς από τους παρισταμένους μιλήσει από τον ΠΑΟΚ, δεν θα μιλήσουμε ούτε εμείς» διευκρινίζει ο Τάκης Μπαλτάκος για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Ώρα 13:19 «Μήπως είναι σκόπιμο να αποχωρήσει το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, για τεχνικούς λόγους, εφ’όσον έχει ολοκληρωθεί το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την ομάδα του ΠΑΟΚ;»

Ώρα 13:22 Η ομάδα του Πανιωνίου δεν παρίσταται στην σημερινή εκδίκαση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής.

‘Ωρα 13:23 Χριστοδούλου για την Ξάνθη: «Η άποψη της Ξάνθης είναι ότι η συγκεκριμένη παράβαση του άρθρου 69 παρ. 3, δε θα είχε πάρει τη συγκεκριμένη έκταση, αν δεν υπήρχε το προηγούμενο σκέλος. Η υπόθεση του μετοχολογίου, είναι μια απλή υπόθεση. Αν αποδειχθεί υπάρχει μια απλή παράβαση που λέει ότι έγινε μία παράβαση με τη μεταβίβαση της ΠΑΕ σε άλλη εταιρία, χωρίς άδεια. Θα δείξουμε ότι αυτό είναι ψευδές, πρώτα πήραμε την άδεια και μετά έγινε η μεταβίβαση».

Ώρα 13:27 «Θέλουμε να μιλήσουμε για το απαράδεκτο και της εφέσεως και των εναντίων μας παρεμβάσεων», συνεχίζει ο κύριος Χριστοδούλου.

Ώρα 13:30 Παίρνει το λόγο η κυρία Σορίνα Παπαδοπούλου, για να αναπτύξει τον ισχυρισμό της παραγραφής: «Κύριε πρόεδρο, όπως δηλώσαμε και στην ένσταση μας, επανυποβάλλουμε τη αίτηση μας για την παραγραφή, δεδομένου ότι το πειθαρχικό όργανα έχει επιληφθεί για να επιβάλλει ποινή με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα. Η πρώτη παράβαση της ψευδούς δήλωσης που φαίνεται να διεπράχθη στις 7/3/2019 και βάσει της τρίμηνης παραγραφής, έχει παργραφεί στις 8/6/2019. Η δεύτερη παράβαση φαίνεται να είναι στις 6/8/2019 και έχει παραγραφεί στις 7/11/2019».

Ώρα 13:34 « Η ΕΕΑ εποπτεύει τις ελεγχόμενες ΠΑΕ. Τα κρίσιμα πραγματικά περιστατικά ήρθαν σε γνώση της ΕΕΑ 2 και περισσότερες φορές. Όφειλαν να ελέγξουν την τήρηση των υποχρεώσεων μιας ΠΑΕ», συνεχίζει η κ. Παπαδοπούλου.

Ώρα 13:36 « Η ΕΕΑ στις 7/3/2019 κάλεσε την Ιnsports να παραστεί ενώπιον της. Στις 12/3 η Ιnsports έδωσε τις διευκρινήσεις και στις 14/3 ολοκλήρωσε. Στις 21/3 πήρε άδεια η insports, και η η ΕΕΑ ενημερώθηκε στις 27/3 ενώ η ΕΠΟ ενημερώθηκε στις 28/3. Η ΕΕΑ τον Αύγουστο έστειλε έγγραφο, στην ΠΑΕ Ξάνθη και αυτή στις 6/8 έστειλε τα δικαιολογητικά και από παραδρομή έστειλε παλαιότερη έκδοση του μετοχολογίου της. Η ΕΕΑ στις 6/8 έρχεται αντιμέτωπη με μια πραγματικότητα που όφειλε να είχε ελέγξει από τον Μάρτιο. Βλέπει ότι εμφανίζεται μέτοχος άλλος από αυτόν που χορήγησε την άδεια, που ανακοινώθηκε στον Τύπο και στην ΕΠΟ, δεν έκανε τίποτα. 10-15 μέρες εξέτασε τον φάκελο. Δεν μας ζήτησε εξηγήσεις ούτε να διορθώσουμε την παρατυπία και μας έδωσε άδεια. Όλο αυτό θα έπρεπε να ελεγχθεί επικουρικά και να ληφθεί υπόψη ότι η παραγραφή έχει επέλθει το αργότερο από 23/8/2019».

Ώρα 13:38 Ο λόγος στον κύριο Δετσαρίδη από πλευράς Ξάνθης τώρα.

Ώρα 13:41 «Στο Διοικητικό Εφετείο προσβάλαμε το πρακτικό που αφορούσε την ανάκληση του πιστοποιητικού της ΠΑΕ Ξάνθη. Είναι η περιβόητη απόφαση που μας βγάζει από πολλά αδιέξοδα. Είναι σπάνια απόφαση. Αν και η ΕΕΑ βγάζει αποφάσεις από 1999, πρώτη φορά ξεκαθαρίζεται ο ρόλος της».

Ώρα 13:45 «Είχαμε την ευτυχία να αναπτύξουμε τα επιχειρηματα μας. Είναι βέβαιο ότι έχουμε μια απόφαση αναστολής. Τολμώ να πω ότι εφαρμόζονται οι διαταξεις, έχουμε το προσωρινό δεδικασμένο. Έχουμε μια απόφαση δικαστηρίου που αναφέρει ότι το πόρισμα αυτό της ΕΕΑ θα κριθεί ως εκτελεστή πράξη. Πρόκειται για μία αρχή που είναι διοικητικό όργανο που εκδίδει διοικητικές πράξεις. Κατά συνέπεια θα τη κρίνουμε σαν μια διοικητική αρχή», συνεχίζει ο κύριος Δετσαρίδης.

Ώρα 13:47 «Από το νόμο 4061/2012 έχει καταργηθεί η δυνατότητα από την ΕΕΑ να ανακαλέσει το πιστοποιητικό, όπως αναφέρεται στη σελδα 15 της απόφασης του διοικητικό εφετείο. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι από το 2012 έχει καταργηθεί η δυνατότητα αυτή. Να καταργεί η ΕΕΑ δηλαδή, πιστοποιητικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεν έχουμε παρέμβαση του νομοθέτη το 2020, έχουμε διαπίστωση πρόδηλης παρανομίας ανάκλησης του πιστοποιητικού μας».

Ώρα 13:50 «Η απόφαση του δικαστηρίου δε λέει μόνο ότι η ΕΕΑ στερείται αρμοδιότητας να ανακαλεί πιστοποιητικά, λέει ότι η ανάκληση που έγινε είναι μια παράνομη απόφαση», αναφέρει ο κ. Δετσαρίδης.

Ώρα 13:54 «Αυτό που έχουμε στην πλάτη μας σήμερα, είναι απόρροια της ανάκλησης του πιστοποιητικού. Η αρμοδιότητα, αυτή, ανάκλησης στην ΕΕΑ δεν υπάρχει από το 2012, αυτό είναι το μόνο βέβαιο».

Ώρα 13:56 «Στην περίπτωση Κασσιόπης με τις καταγγελίες του Εργοτέλη, η ΕΕΑ αναφέρει ότι η μεταβίβαση των μετοχών είναι εικονική και ανακαλεί την άδεια μεταβίβασης, όμως όχι και την άδεια συμμετοχής, όπως έκανε τώρα. Παραπέμπει στο τέλος της απόφασής της, στο δικαιοδοτικό όργανο ζητώντας την αποβολή από το πρωτάθλημα», λέει ο κ. Δετσαρίδης.

Ώρα 13:59 Επιχειρηματολογεί ο κύριος Δετσαρίδης πάνω στην απόφαση που εξέδωσε από εκδίκαση της υπόθεσης, από το δικαιοδοτικό όργανο και τον κ. Μάρκου και προσπαθεί να την αποικοδομήσει.

Ώρα 14:05 «Η ΠΑΕ τιμωρήθηκε από τον κ. Μάρκου, διότι προηγήθηκε η παράβαση σε σχέση με τους κανόνες χορήγησης του πιστοποιητικού, ταυτίζεται με τη διαπίστωση ότι δεν έλαβε άδεια. Άρα έχουμε έναρξης της διώξεως λόγω της ανάκλησης του πιστοποιητικού. Κατά την άποψή μας, σήμερα ως κάτοχοι του πιστοποιητικού, δεν υπάρχει αιτία κατά την οποία ξεκίνησε η πειθαρχική δίωξη. Γι’ αυτό είναι απαράδεκτη και ζητούμε να κηρύξετε απαράδεκτη τη δίωξη αλλιώς να παύσετε την έκδοση απόφασης μέχρι να αποφασίσει το Εφετείο», ολοκληρώνει ο κύριος Δετσαρίδης. Το λόγο παίρνει και πάλι ο Κώστας Χριστοδούλου.

Ώρα 14:09 Ο κύριος Χριστοδούλου επιμένει και ζητάει από το προεδρείο να μπει στην ουσία της απόφασης και να τη δικάσει από την αρχή. Τονίζει πως ζητήθηκε το ίδιο και από τον κ. Μάρκου, αλλά αυτός δεν το έκανε και εξέδωσε απόφαση, επιβάλλοντας τιμωρία.

Ώρα 14:13 Τον λόγο παίρνει τώρα ο κύριος Χαρίλαος Δασκαλάκης. Αναφέρεται αναλυτικότερα από την κυρία Σορίνα Παπαδοπούλου, στα χρονικά περιθώρια γεγονότα της υπόθεσης, ξεκινώντας από την αίτηση της Insports στην ΕΕΑ για άδεια μεταβίβασης της ΠΑΕ Ξάνθη.

Ώρα 14:18 «Η ΕΕΑ ενημερώθηκε τηλεφωνικώς. Η ΠΑΕ Ξάνθη υποστηρίζει ότι τηρήθηκε όλη η νόμικη διαδικασία κατά τη μεταβίβαση. Η ΠΑΕ ενημέρωσε πως ο νόμος την υποχρέωνε εγγράφως τον οικείο επαγγελματικό σύνδεσμο και επέλεξε να ενημερώσει την επιτροπή τηλεφωνικώς. Η επιτροπή είχε γνώσει ότι έδωσε μία άδεια για την μεταβίβαση, αυτή που δεν είχε γνώση ήταν η ΕΠΟ», αναφέρει ο κύριος Δασκαλάκης.

Ώρα 14:21 Τονίζει ο κύριος Δασκαλάκης ότι οι κ. κ. Χρήστος Πανόπουλος και Πολυχρόνης Συγγελίδης έχουν ακριβώς τα ίδια ποσοστά στην Insports ΙΚΕ, με αυτά που έχουν και στη Viamar, η οποία ήταν η εταιρία η οποία ήταν ιδιοκτήτρια της ΠΑΕ Ξάνθη.

Ώρα 14:26 Ο κύριος Δασκαλάκης τονίζει επίσης πως δεν ισχύει το γεγονός ότι η INSPORTS είχε κεφάλαιο 40.000 ευρώ και ότι είναι ένα εταιρικό όχημα άλλων, αλλά είναι εταιρία των ίδιων μετόχων (Πανόπουλου – Συγγελίδη) και έχει ένα κεφάλαιο πάνω από 800.000 ευρώ. Μάλιστα στην Ξάνθη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 εκατομμύριο ευρώ, που χρηματοδοτείται από την INSPORTS και τους Πανόπουλο – Συγγελίδη.

Ώρα 14:30 «Ενώπιον της ΕΕΑ δεν παρέστη η Ξάνθη, παρέστη η μόνο η Ιnsports που ήταν αυτή που είχε κάνει την αίτηση για την οποία χορηγήθηκε η άδεια. Η Ιnsports έχει κάνει όλη τη διαδικασία, δεν έχει παραλείψει καμία ενέργεια», αναφέρει ο κύριος Δασκαλάκης.

Ώρα 14:32 Τον λόγο παίρνει τώρα ο κύριος Δημήτρης Χριστοδούλου από πλευράς Ξάνθης.

Ώρα 14:34 Καθηγητής Χριστοδουλου για λογαριασμό της Ξάνθης: «Η ΠΑΕ Ξάνθη δεν ήξερε για την συμφωνία μεταβίβασης της ΠΑΕ από την Βιαμάρ στην Insports. Το έμαθε τον Μάρτιο του 2019».

Ώρα 14:37 «Έχουμε ένα προσύμφωνο τον Δεκέμβριο του 2018. Το ότι είναι προσύμφωνο προκύπτει ότι η Ξάνθη δεν έχει γνώση, γνωση έχει μόνο για το βιβλίο μετόχων όπου είναι εγεγγραμένη η Viamar. Στις 14/1 η Viamar μετείχε σε γενική συνέλευση όπου εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστασεις. Η Viamar και οχι η Ιnsports. Κρίσιμο είναι το βιβλίο μετόχων, μέχρι την καταχώρηση ο αποκτών δεν νομιμοποιείται ούτε έναντι της εταιρίας, ούτε έναντι τρίτων όπως η ΕΕΑ. Μόνο από την καταχώρηση στο βιβλιο παράγονται νομιμοποιητικά αποτελέσματα», συνεχίζει ο κ. Χριστοδούλου.

Ώρα 14:40 «Στην όλη υπόθεση δεν βλέπω να εμπλέκεται πουθενά ο ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια εσωτερική υπόθεση της ΠΑΕ Ξάνθη, και των δύο εταιριών των Χρήστου Πανόπουλου και Πολυχρόνη Συγγελίδη», ολοκληρώνει ο καθηγητής Δημήτρης Χριστοδούλου.

Ώρα 14:42 «Πιστεύετε ότι αν η Ξάνθη είχε γνώση της μεταβίβασης θα έπρεπε να ενημερώσει τις αρχές; Ποια είναι η γνώμη σας επ’αυτού;», ερώτηση προς τον κύριο Χριστοδούλου.

Ώρα 14:45 «Ο μόνος τρόπος για να λάβει γνώση η Ξάνθη είναι να γίνει εγγραφή στο βιβλίο μετόχων», απαντά ο κύριος Χριστοδούλου.

Ώρα 14:47 Συμπληρώνει ο κύριος Κώστας Χριστοδούλου: «Η Ιnsports κλήθηκε στην ΕΕΑ, ουδέποτε κλήθηκε η Ξάνθη. Την αίτηση έκανε η Ιnsports, και αυτή μίλησε στην ΕΕΑ».

Ώρα 14:48 Σορίνα Παπαδόπουλου: «Η μόνη γνώση που έχει η Ξάνθη είναι αυτή που έχει από τα βιβλία μετοχών. Στις 19/12 υπήρχε μόνο ένα προσύμφωνο, και είχε δοθεί μια μικρή προκαταβολή 38.000 υπό αίρεση».

Ώρα 14:50 «Εαν θεωρήσουμε ότι η μεταβίβαση μετοχών ολοκληρώνεται με την εγγραφή στο μετοχολόγιο, για ποιο λόγο το άρθρο 69 προβλέπει διπλή άδεια από την επιτροπή; Δηλαδή και για την μεταβίβαση και για την εγγραφή», ρωτούν οι δικαστές.

Ώρα 14:51 «Είναι μία η άδεια, απλώς ο νόμος λέει ότι δεν νοείται μεταβίβαση χωρίς αυτή την άδεια», απαντά ο κ. Κώστας Χριστοδούλου.

Ώρα 14:53 Ρωτάει ο πρόεδρος αν θέλει να συμπληρώσει κάτι ο κ. Δημήτρης Χριστοδούλου, ενώ όμως μιλούσε ο Κώστας Χριστοδούλου, που του απάντησε «Μας μπερδεύουν όλοι από τα μαλλιά μας κ. πρόεδρε».

Ώρα 14:54 Ο λόγος τώρα πάει στο νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ώρα 14:55 Επιμένει για τον Ολυμπιακό ο κύριος Χατζησαβάογλου ότι θα παρουσιαστούν νομικά επιχειρήματα για το εάν πρέπει ή όχι να μπουν στην ουσία της υπόθεσης οι δικαστές. Διαφωνεί ο πρόεδρος, του απαντά να είναι τέτοια η επιχειρηματολογία ώστε να καλύπτει και τις δύο περιπτώσεις.

Ώρα 14:58 Ο λόγος αυτή τη στιγμή στον καθηγητή κ. Αθανάσιο Τσιρωνά.

Ώρα 15:00 «Να ξεκινήσω από την προσβαλλόμενη απόφαση. Η βασική ανάπτυξη της Ξάνθης αφορούσε για το πόσο εσφαλμένη είναι η ανάκληση του πιστοποιητικού της Ξάνθης. Όμως στην προσβαλλόμενη απόφαση ο κ. Μάρκου απεφάνθη ότι η παράβαση της μη λήψης άδειας επισύρει δύο διαφορετικές ποινές. Παλαιότερα την αποβολή και τώρα την αφαίρεση βαθμών για το ένα σκέλος. Αποβολή από το πρωτάθλημα για την άλλη. Αποφαίνεται ο κ. Μάρκου ότι δεν θα επιβάλλω δύο ποινές. Θα επιβάλλω ποινή σύμφωνα με το άρθρο 69 και έτσι αφαιρέθηκαν 12 βαθμοί. Η ανάκληση του πιστοποιητικού δεν αποτελεί καν αντικείμενο της διαδικασίας και δεν μας αφορά», ξεκινά ο κύριος Τσιρωνάς.

Ώρα 15:02 «Η δικαστική απόφαση αναστολής δεν πρέπει να έχει καμία επιρροή στην αφαίρεση βαθμών της Ξάνθης», τονίζει ο κύριος Τσιρωνάς.

Ώρα 15:04 «Το δεδικασμένο ελέγχεται με βάση κάποια όρια. Ως προς τα προσωπικά όρια αφορά τους διαδίκους, δηλαδή πράγματι η ανάκληση του πιστοποιητικού αφορά την ΠΑΕ Ξάνθη, αλλά όχι την ΕΠΟ. Σε σχέση με τα διοικητικά όρια, υπάρχει προσωρινό δεδικασμένο που όμως δεν αφορά ούτε την ΕΠΟ, ούτε το πειθαρχικό της όργανο».

Ώρα 15:06 «Πάμε να δούμε τώρα τη δυνατότητα ανάκλησης πιστοποιητικών από την ΕΕΑ. Υπάρχουν δύο αποφάσεις κατά το 2015, που δεν έχουν αποφανθεί ότι η ΕΕΑ δεν μπορεί να ανακαλέσει πιστοποιητικά. Ο νομοθέτης δε λέει ότι δε μπορεί η ΕΕΑ να ανακαλέσει την άδεια, απλά διαγράφει το κομμάτι που έλεγε το παραπάνω», συνεχίζει ο κ. Τσιρωνάς.

Ώρα 15:08 Λέει ο κ. Τσιρωνάς: «Παίρνει μία ομάδα πιστοποιητικό και διαπιστώνεται πως έχει πλαστά έγγραφα. Είναι αμετάκλητη αυτή η άδεια; Μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα δηλαδή; Δηλαδή να κοροϊδεύω τον άλλον στο θέμα της χορήγησης του πιστοποιητικού;»

Ώρα 15:11 «Η ΕΕΑ εξέδωσε μια έκθεση με τον χαρακτήρα πρότασης άρα έχει τη δεσμευτικότητα της σύμφωνης πρότασης. Το όργανο του αθλητικού δικαστή ή πρέπει να βγάλει απόφαση με βάση το πόρισμα ή να μην βγάλει απόφαση καθόλου. Δεν μπορεί να ελέγξει στην ουσία τους τα περιστατικά αφού δεν έχει τα στοιχεία, την εξουσία για να το κάνει», συνεχίζει ο Τσιρωνάς του Ολυμπιακού.

Ώρα 15:16 «Ο νομοθέτης τροποίησε την παρ. 12 του άρθρου 69, είπε ότι περιορίζω την ποινή γνωρίζοντας ότι τα όργανα είναι υποχρεωμένα να επιβάλλουν τις ποινές. Αν δε πίστευε κάτι τέτοιο, τότε θα έλεγε ότι το πειθαρχικό όργανο μπορεί να ελέγξει την παράβαση, ανεξάρτητα να αυτή θεωρήθηκε βαρεία», ολοκληρώνει ο κ. Τσιρωνάς.

Ώρα 15:18 Τον λόγο παίρνει και πάλι για λίγο ο κ. Χατζησαβάογλου.

Ώρα 15:20 «Πιστεύουμε, διαβάζοντας το νόμο, ότι ο νομοθέτης επέλεξε η ουσία να κρίνεται σε ένα στάδιο. Να κρίνεται δηλαδή η ουσία στην εκδίκαση της ΕΕΑ και η επιβολή της ποινής στα επόμενα. Δεν σας επέλεξε κ. πρόεδρε ο νομοθέτης να έχετε τη δυνατότηα και τα εργαλεία να εξετάσετε την ουσία της υπόθεσης», τονίζει ο κ. Χατζησαβάογλου.

Ώρα 15:22 Ο κύριος Καρπετόπουλος παίρνει τώρα το λόγο για το θέμα της παραγραφής.

Ώρα 15:23 «Δεν συντρέχουν οι όροι για την παραγραφή, για τον απλούστατο λόγο ότι οι παραβάσεις δεν εξετάζονται με βάση τον πειθαρχικό κώδικα, αλλά με βάση τον νόμο. Υπάρχει η παράβαση του μετοχολογίου και η παράβαση της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής», αναφέρει ο κ. Καρπετόπουλος.

Ώρα 15:24 Ο κύριος Χαλαβαζής υποστηρίζει πως η ΠΑΕ Ξάνθη είχε γνώση, αφού στην ΕΕΑ ήταν παρόντες οι κ.κ. Στράτος και Χαλαβαζής ως διαχειριστής και νομικός εκπρόσωπος της Insports αντίστοιχα, οι οποίοι όμως έχουν θέση και στο ΔΣ της ΠΑΕ.

Ώρα 15:29 Ο λόγος πλέον στην κ. Σουλούκου και μετά στον κ. Βενιέρη.

Ώρα 15:30 Η κ. Σουλούκου ανέφερε πως δε θα πει ούτε τη γνώμη της, ούτε τη νομική της εκτίμηση. Θα διαβάσει απλά τις οικονομικές καταστάσεις από το ΓΕΜΗ, των Viamar – Insports.

Ώρα 15:32 «Οι καταστάσεις στο ΓΕΜΗ από 1/2018 μέχρι 12/2018 στο κεφαλαιο συμμετοχής αναφέρει ότι η εταιρία της Viamar μεταβίβασε 399.600 μετοχές. Δεν το λέω εγώ κ. πρόεδρε , το λένε οι δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της Viamar», αναφέρει η κ. Σουλούκου.

Ώρα 15:34 «Η μεταβίβαση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Vialand, συμπίπτει χρονικά με την σύσταση της Insports», σνεχίζει.

Ώρα 15:37 «Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω με τον κύριο Χριστο, οι διατάξεις το αθλητικού νόμου έχουν θεσπιστεί ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στην προέλευση των πόρων και γενικά στην διοικητική υπόσταση των ΠΑΕ», ολοκληρώνει η κ. Σουλούκου.

Ώρα 15:40 Τον λόγο παίρνει αυτή τη στιγμή ο κ. Βενιέρης.

Ώρα 15:42 «Θέλω να πω ό,τι ο κανονισμός αναφέρει περί αναβολής, αλλά όχι περί αναστολής. Σε μία διαδικασία που όλοι νομικοί εκπρόσωποι τρέχαμε σαν παλαβοί να κάνουμε την έφεση μέσα σε 2 μέρες, ακούμε ότι ζητάνε αναστολή, για μια υπόθεση που μπορεί να βγει απόφαση σε 5 χρόνια και οι παίκτες που παίζουν τώρα θα έχουν βγει στη σύνταξη», υποστηρίζει ο κ. Βενιέρης.

Ώρα 15:45 «Ο νομοθέτης ενδιαφέρεται για το μείζων και όχι για το έλασσον της παράβασης. Θέλουμε άδεια και για τη μεταβίβαση και για την τέλεσή της, λέει ο νομοθέτης. Ο κανονισμός αναφέρει περί αναβολής, όχι περί αναστολής. Σε μία διαδικασία που όλοι τρέχαμε σαν παλαβη να κάνουμε την εφεση, ακούμε ότι ζητάμε αναστολή, για μια υπόθεση που μπορεί να βγει απόφαση σε 5 χρόνια και οι παίκτες που παίζουν τώρα θα έχουν βγει στη σύνταξη», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Ιάκωβος Βενιέρης.

Ώρα 15:48 «Πρόκειται όντως για μία άδεια που οφείλει να πάρει ο αποκτών. Η οποία όμως αναφέρει και την άδεια της μεταβίβασης, αλλά και της εγγραφή στο βιβλίο μετόχων. Είναι θέμα το αποκτών αν θα πραγματοποιήσει μόνο τη μεταβίβαση ή θα εγγραφεί και στα βιβλία μετόχων της εταιρίας», υποστηρίζει ο κ. Βενιέρης.

Ώρα 15:51 «Έχουμε δύο αδικήματα, αν πήραν άδεια και αν μόλις ενημερώθηκε η Ξάνθη, ενημέρωσε αυτούς που έπρεπε να ενημερώσει», αναφέρει ο κ. Βενιέρης.

Ώρα 15:53 «Η Ξάνθη ήξερε για τη μεταβίβαση, γιατί οι κ.κ. Στράτος και Χαλαβαζής όφειλαν εκ του νόμου περί ανωνύμων εταιριών να ενημερώσουν την ΠΑΕ για την μεταβίβαση», ολοκληρώνει ο Ιάκωβος Βενιέρης.

Ώρα 15:54 Τον λόγο παίρνει και πάλι για λίγο ο κ. Χατζησαβάογλου για να ολοκληρωθεί η νομική τοποθέτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και επιχειρηματολογεί υπέρ του γεγονότος ότι οι υποθέσεις έχουν σχέση μεταξύ τους.

Ώρα 15:56 Διαφωνία του προέδρου με τον κ. Χατζησαβάουγλου για το παραπάνω.

Ώρα 15:59 Υπάρχει μικρή ένταση επειδή αναφέρει ο Χατζησαββάογλου ως παράδειγμα την σύζυγο του κ. Σαββίδη και τον ίδιο τον κ. Σαββίδη. Παρεμβαίνει ο κ. Μπαλτάκος ερωτώντας «κ. πρόεδρε είναι ο κ. Σαββίδης διάδικος;»

Ώρα 16:01 Συνεχίζει ο κ. Χατζησαβάογλου τον συσχετισμό ΠΑΟΚ – Ξάνθης. Ζητάει ήδη το λόγο και ο κ. Μπίρδας από πλευράς ΠΑΟΚ, υλοποιώντας αυτό που έχει αναφέρει εξαρχής.

Ώρα 16:04 Ζητάει δευτερολογία για να αντικρούσει τα επιχειρήματα του Ολυμπιακού, η Ξάνθη. Διαφωνεί ο πρόεδρος της επιτροπής και ζητάει να του πουν πόσα λεπτά χρειάζονται ακριβώς. Δίνει 10 λεπτά ο πρόεδρος στην Ξάνθη, αλλά και στον Ολυμπιακό στη συνέχεια θα δώσει 5 λεπτά να απαντήσει, τελικά. Διαφωνία τώρα, για το ποια πλευρά θα ολοκληρώσει τελευταία.

Ώρα 16:07 «Είναι πρωτάκουστο, η εγκαλούμενη σε μια υπόθεση να μην ακούγεται τελευταία. Υποβάλλω ένσταση», τονίζει έντονα ο κ. Κώστας Χριστοδούλου.

Ώρα 16:09 Συμφωνεί ο πρόεδρος με τα όσα ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου και ζητά από τον Ολυμπιακό να μην δευτερολογήσει μετά τη Ξάνθη, παρά μόνο αν πρόκειται να πει κάτι που θα φέρει τα πάνω – κάτω.

Ώρα 16:10 Ο λόγος στον κ. Δετσαρίδη: «Η δικαστική απόφαση δεν είναι α λα καρτ κατάλογος, να παίρνουμε εμείς όποιο σημείο της θέλουμε και μας συμφέρει».

Ώρα 16:11 «Υπάρχει μια συγκεκριμένη απόφαση του νομοθέτη που αναφέρει ότι δεν έχει ανακλητική αρμοδιότητα η ΕΕΑ. Έχουμε μια απόφαση που αναφέρει επίσης ότι η δίωξη ξεκίνησε με την ανάκληση του πιστοποιητικού, γιαυτό και ζητούμε να κηρυχθεί απαράδεκτη».

Ώρα 16:16 «Ο αθλητικός νόμος κατά τα λεγομένα του κ. Καρπετοπολου, συντρέχει παράλληλα με τον πειθαρχικό κώδικα. Ο αθλητικός νόμος δεν προτρέπει παραγραφή, αλλά παραπέμπει στον πειθαρχικό κώδικα. Συμφωνούμε ότι όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να λύνονται άμεσα, άρα συντρέχει λόγος παραγραφής», αναφέρει η κ. Παπαδοπούλου.

Ώρα 16:18 «Αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν για τη γνώση των κ.κ. Χαλαβαζή και Στράτου, η γνώση των μετόχων δεν αποδίδεται στο νομικό πρόσωπο της εταιρίας, εκτός κι αν δεχθεί το δικαστήριο σας ότι θα άρει τη νομική αυτοτέλεια της ΠΑΕ Ξάνθη, κάτι που μπορεί να το κάνει το δικαστήριο σας, υπο προϋποθέσεις όπως έχει αναφέρει ο Άρειος Πάγος», αναφέρει ο Δημήτρης Χριστοδούλου.

Ώρα 16:20 Έχει ζητήσει το λόγο και ο Κώστας Χριστοδούλου, και ο Λάμπρος Μπίρδας, αλλά και ο Χάρης Δασκαλάκης και ο Ιάκωβος Τσιρωνάς, αλλά ο πρόεδρος λέει ότι η υπόθεση θα κλείσει εδώ και δε θα δώσει το λόγο σε κανέναν.

Ώρα 16:23 Τονίζει ξανά τις ημερομηνίες για την υποβολή των υπομνημάτων ο πρόεδρος. Ο Ολυμπιακός ζητά να οριστεί η Τρίτη ως καταληκτική ημερομηνία, γιατί πρέπει να υποβάλλει και για τις δύο υποθέσεις. Υποστηρίζει ο κ. Χριστοδούλου «ή Τρίτη και οι δύο (σ.σ. Ξάνθη, Ολυμπιακός) ή Δευτέρα και οι δύο».

Ώρα 16:25 Αλλαγή στην προθεσμία για τα υπομνήματα, τελική ημερομηνία η ερχόμενη Τρίτη 24/3, για όλες τις πλευρές.

Ώρα 16:31 «Συζητήθηκαν όλες οι υποθέσεις, σας ευχαριστούμε πολύ, υποβάλλετε τα υπομνήματά σας», ολοκληρώνει ο δικαστής.

Ώρα 16:33 Ολοκληρώθηκε και η σημερινή συνεδρίαση, την οποία το ThrakiSportS σας μετέδωσε για άλλη μία φορά ζωντανά. Σας ευχαριστούμε πολύ, καλό σας απόγευμα!