LIVE λεπτό προς λεπτό η εκδίκαση της έφεσης της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στην εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν Ξάνθη και ΠΑΟΚ κατά της απόφασης του Πρβωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League για αφαίρεση 12 και 7 βαθμών αντίστοιχα.

Καλησπέρα! Όπως κάναμε και όλες τις προηγούμενες φορές με τις συζητήσεις ενώπιον της ΕΕΑ και του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, μπορείτε να παρακολουθήσετε απευθείας όσα θα συμβούν και στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ωρα 17:40 Η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα γίνει κανονικά, αφού δεν έχει εκδοθεί κανένα διάταγμα για αναβολές όπως είχε αναγραφεί από το μεσημέρι

Ωρα 17:44 Για την ακρίβεια δεν είναι μόνο έφεση από Ξανθη και ΠΑΟΚ αλλά και από τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Πανιώνιος που θέλουν βαρύτερες τιμωρίες για τις δύο ομάδες.

Ωρα 17:48 Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοβάμιο πειθαρχικό της Super League επέβαλε αφαίρεση 12 βαθμών στην ΠΑΕ Ξάνθη (7 για την φερόμενη πολυιδιοκτησία και 5 για την μετοχική της σύνθεση) και 7 βαθμών στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ωρα 17:52 Ο Γιώργος Στράτος και ο Κωνσταντίνος Χριστοδούλου είναι ήδη οι δύο δικηγόροι από την ΠΑΕ Ξάνθη που βρίσκονται στην αίθουσα

Ωρα 17:55 Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδίκαση θα γίνει στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ

Ωρα 17:58 Εδω βρισκονται και οι δικηγόροι Σορίνα Παπαδοπούλου, Χριστοδούλου, Χρήστος Δετσαρίδης και Χάρης Δασκαλάκης εκ μέρους της Ξάνθης

Ωρα 18:01 Εχουν ερθει και οι νομικοι εκπροσωποι απο ΠΑΟΚ αλλά και από Ολυμπιακό, Λάρισα και Πανιώνιο

Ωρα 18:04 Περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή να έρθουν οι τρεις εφέτες και να ξεκινήσει η διαδικασία

Ωρα 18:07 Ενδιαφέρον! Η συνεδρίαση θα ηχογραφηθεί, σε αντίθεση με εκείνες της ΕΕΑ αλλά και του Πρωτοβάθμιου

Ωρα 18:08 Η διαδικασία ξεκίνησε με την εφεση του ΠΑΟΚ. Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων Παναγιώτης Φιλόπουλος ζήτησε από τους παρευρισκομένους να διατηρήσουν απόσταση τριών μέτρων ο ένας από τον άλλο.

Ωρα 18:10 Πρόσθετη παρέμβαση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός που ζητά να απορριφθεί ο ΠΑΟΚ

Ωρα 18:14 Η παρέμβαση που ασκήθηκε από τον Ολυμπιαό κατά της απόφασης εμφανίστηκε σήμερα και σύμφωνα με το αρθρο 19 δεν επιτρέπεται λέει ο Μαυρομάτης του ΠΑΟΚ. «Πρόκειται για ένα καθαρά δικονομικό θέμα που αφορά τη διαδικασία και όχι την ουσία», προσθέτει

Ωρα 18:16 Γινεται αναγνωση για την εφεση της Ξάνθης που πρέπει να εκφωνηθούν και οι ΠΑΕ που είναι προσθέτως παρεμβαίνουσες.

Ωρα 18:18 «Η πρόθεση παρέμβασή μας για το μετοχολόγιο είναι κύρια παρέμβαση», λέει ο Κουγιας. Τη διαφωνία της εκφράζει η Ξανθη.

Ωρα 18:19 Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονισμός της ΕΠΟ (που προβλέπει υποβιβασμό)

Ωρα 18:20 Και ο Πανιώνιος κάνει πρόσθετη παρεμβαση στην έφεση της Ξάνθης

Ωρα 18:22 Ξεκινάμε μετά την εκφώνηση των εφέσεων και του ποιοι κάνουν πρόσθετη παρέμβαση με την εκδίκαση

Ωρα 18:24 Η πρώτη που εκδικάζεται είναι η εφεση του ΠΑΟΚ για το θέμα της πολυιδιοκτησίας. Αγορευει ο Μπιρδας

Ωρα 18:27 Δεν έχει μπει στην ουσία της η υπόθεση. Ακόμη συζητούν για το αν πρέπει να ασκηθούν παρεμβάσεις. «’Ηθελε να μπει από την πίσω πόρτα ο Ολυμπιακός», λέει ο νομικός του ΠΑΟΚ για το θέμα της παρέμβασης που θέλει να κάνει ο Ολυμπιακος για την έφεση

Ωρα 18:30 «Αδιανόητο ο Ολυμπιακός να προσπαθεί να έρθει στη δική μας έφεση από το φινιστρίνι της πίσω πόρτας» επαναλαμβάνει ο Λάμπρος Μπίρδας

Ωρα 18:32 Αγορεύει τώρα ο Μπαλτάκος

Ωρα 18:35 «Πολύ σωστά η Πρωτοδίκης απέρριψε τις πρόσθετες παρεμβάσεις, γιατί κάνουν έφεση τώρα;» αναρωτιέται ο Μπαλτάκος. «Τι νόημα έχει η παρέμβαση αφού δεν μπορεί να ανέβει η ποινή; Είναι αδιανόητο η ποινή να μεταβληθεί προς το χειρότερο. Συνεπώς κάποιος «Μόνο υπέρ μπορεί να παρέμβει, όχι εναντίον», υπερθεματίζει ο Μπαλτάκος.

Ωρα 18:37 Σειρά του Αχιλλέα Μαυρομάτη

Ωρα 18:38 «Απαράδεκτη ήταν η απόφαση της ΕΕΑ. Δέχθηκε την ΠΑΕ Ολυμπιακός με συνθήκες που έχουν καταγγελθεί στον Α. Πάγο και με σοβαρές παραβάσεις», λέει ο Μαυρομάτης

Ωρα 18:40 «Προσπαθεί με κάθε τρόπο να μπει στη δίκη ο Ολυμπιακος και ανακάλυψε χθες το απόγευμα τη λογική της παρέμβασης», λέει ο Μαυρομάτης

Ωρα 18:42 Ανεβαινουν τα αιματα με προσωπικές αντεγκλίσεις Κούγια με Μπαλτάκο, παρεμβαίνει ο πρόεδρος για να τους ηρεμήσει. «Πείτε στον κ. Μπαλτάκο που απέχει από τις δικες τόσο καιρό να ακούσει», λέει ο Κουγιας, απαντά ο Μπαλτάκος.

Ωρα 18:43 «Ως διάδικοι στην υπόθεση της πολυιδιοκτησίας κάναμε διπλή παρέμβαση. Και γιατί δε μας δέχθηκε η ΕΕΑ, αλλά και για την ποινή», λέει ο Κούγιας

Ωρα 18:45 Αρχιζουν να μιλάνε οι του Ολυμπιακού με τον Βενιέρη: «Ο ΠΑΟΚ θέλει να μιλάει μόνος του και να κάνει μονόλογο και μετά να ακουστούμε εμείς αλλά αυτό δεν ειναι σωστο».

Ωρα 18:48 Σειρά του Τσιρωνά από τον Ολυμπιακό: «Από την ΕΕΑ και μετά ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη προσπαθούν να μην ακουστεί ο Ολυμπιακός κι αυτός είναι λόγος ενοχής, κατά την γνώμη μου. Τι φοβούνται; Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε. Δε γίνεται να μην ακουστεί. Ο ΠΑΟΚ λέει να ρίξουμε την καταγγελια μας κάτω από την πορτα και να φύγουμε»».

Ωρα 18:50 Τωρα μιλάει η Σουλούκου του Ολυμπιακού: «Ο χωρισμός δημιουργεί δύο παράλληλους μονολόγους επί των ίδιων θεμάτων και κίνδυνο αντιφατικών αποφάσεων. Πρέπει να εκδοθεί μία απόφαση»

Ωρα 18:53 Ο πρόεδρος ζητά από την πλευρά του ΠΑΟΚ να αρχίσει να αναπτύσσει επιχειρήματα και μπαίνουμε στο κυρίως μέρος της υπόθεσης

Ωρα 18:56 Λέει ο Μπίρδας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ: «Ουδέποτε υπήρξε έστω και μια απόφαση που να επιβλήθηκε ποινή που να προβλέπεται αλλού πλην των κανονισμών της ΕΠΟ, του καταστατικού της. Λέει το καταστατικό ότι ποινές που δεν αναφέρονται, δεν αναγνωρίζονται και δεν ισχύουν με εξαίρεση το ντόπινγκ»

Ωρα 18:59 Συνεχίζει ο Μπίρδας.

Ωρα 19:02 Ενστασεις απο Μπιρδα για την νομιμότητα της κλήσης του ΠΑΟΚ. «Έπρεπε αν υπήρχε αδίκημα, αυτό να γίνει μόνο μέσω του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και δεν έγινε. Η θα έπρεπε να ασκήσει δίωξη για το καταστατικό ή να ασκηθεί δίωξη με το άρθρο 5 του κανονισμού της ΟΥΕΦΑ»

Ωρα 19:06 «Το παράρτημα του Κανονισμού της ΕΠΟ λέει για μη χορήγηση ή ανάκληση του πιστοποιητικού. Εμείς όμως δεν έχουμε ανάκληση του πιστοποιητικού όπως η Ξάνθη. Αρα πως θα τιμωρηθούμε; Εκανε λάθος που επέβαλε ποινή με το νόμο το Πρωτοβάθμιο γιατί λέει ότι υπάρχει κενό. Κανένα κενό δεν υπάρχει, δεν υπάρχει πουθενά ποινή πειθαρχικά αν δεν προβλέπεται ρητά και αυτό δεν προβλέπεται», συνεχίζει και ολοκληρώνει ο Μπιρδας

Ωρα 19:08 Ο λογος τωρα στον Αχιλλέα Μαυρομάτη ενώ προς το τέλος της αγορευσης Μπιρδα ειχε ενδιαφερον οτι σηκωθηκε ο Κουγιας από την θέση τυ και πήγε στην Σουλουκου και συζητουσαν χαμηλόφωνα

Ωρα 19:11 «Δεν υπάρχει εναρμόνιση του κανονισμου της ΟΥΕΦΑ με της ΕΠΟ. Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΥΕΦΑ για την πολυιδιοκτησία αναφέρει ότι υπάρχει πρόστιμο και όχι αφαίρση βαθμών. Δεν υπάρχει πρόβλεψη στον κανονισμό για την πολυιδιοκτησία», λέει ο Μαυρομμάτης. «Αν ετίθετο θέμα, έπρεπε να ασκηθεί δίωξη από τον εισαγγελέα».

Ωρα 19:16 «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την αρχή ζήτησε τακτικούς δικαστές στα πειθαρχικά όργανα. Οι τακτικοί δικαστές έχουν εχέγγυα αμεροληψίας. Στην Ελλάδα, παγκόσμια πρωτοτυπία, το Πρωτοδικείο δίνει μια λίστα και οι δικαστές εκλέγονται από την ΕΠΟ. Είστε δικαιοδοτικά όργανα, μορφή διαιτησίας, εδώ έχετε ιδιότητα δικαστή. Οι δικαστές λοιπόν όταν έρχονται εδώ, οφείλετε να ακούσετε όσα υπάρχουν στο καταστατικό της ΕΠΟ. Σε κανένα σημείο λοιπόν οι κανονισμοί της ΕΠΟ δεν τιμωρούν την πολυιδιοκτησια», λέει ο Αχιλλέας Μαυρομάτης

Ωρα 19:17 Συνεπώς, ο ΠΑΟΚ πριν αποδείξει ότι δεν τίθεται θέμα πολυιδιοκτησίας, λέει ότι επεβλήθη λάθος ποινή.

Ωρα 19:22 Συνεχίζει ο Μαυρομάτης με άλλους λόγους έφεσης: «Άλλος λόγος έφεσης είναι ότι εσφαλμένα δίκασε εισήγηση η ΕΕΑ που ήταν μη νόμιμη. Έχουμε μια απόφαση της ΕΕΑ, μια επιτροπή που προσφύγαμε στα δικαστήρια τόσο στο ΣτΕ για ακύρωση διορισμού δύο μελών της που δικάζεται στις 2/4 και αν τυχόν κερδηθεί δημιουργείται πρόβλημα στις αποφάσεις της ΕΕΑ. Προσφύγαμε και στο διοικητικό Εφετείο για μη νόμιμη σύνθεση Επιτροπής, για παράνομα έγγραφα που λήφθηκαν υπόψη. Υπάρχουν σοβαρότατες κατηγορίες για χρηματισμό μέλους της ΕΕΑ».

Ωρα 19:24 «Η πειθαρχική δεν μας έδωσε το δικαίωμα να κριθούμε στην ουσία και αυτό είναι το παράπονο μας», ολοκληρώνει ο Μαυρομάτης.

Ωρα 19:25 «Ο τακτικός δικαστής θεώρησε ότι δεσμεύεται από μία απόφαση διοικητικού οργάνου, από μία πράξη της διοίκησης», αναφέρει στο ξεκίνημα τη αγόρευσης του ο Μπαλτάκος.

Ωρα 19:28 Λέει ο Μπαλτάκος: «Πρέπει να γίνει δεκτό ότι η έκθεση της ΕΕΑ δεν δεσμεύει το δικαιοδοτικό όργανο. Δε νοείται να σπάει η υπόθεση σε δύο όργανα. Το ένα να λέει για την ένοχή και το δεύτερο να επιβάλλει την ποινή. Το διοικητικό εφετείο χθες είπε αυτά, ότι η συγκεκριμένη πράξη της ΕΕΑ δεν μπορεί να δεσμεύει δικαιοδοτικό όργανο»

Ωρα 19:33 Προσθέτει ο Μπαλτάκος: «Είναι μια απλή επιτροπή του υφυπουργείου Αθλητισμού, όργανο εκτελεστικής εξουσίας που βγάζει γνωμοδότηση. Ακόμα και ο πρωθυπουργός στη Βουλή για γνωμοδότηση είπε. Έρχεται το πρωτοβάθμιο όργανο και λέει “δεσμεύομαι”. Το Σύνταγμα δεν το λέει πουθενά αυτό ομως, ότι το πρωτοβάθμιο όργανο δεσμεύεται από μια επιτροπή του δημοσίου. Λέει πουθενά το Σύνταγμα ότι η Πειθαρχική Επιτροπή δεσμεύεται από μια επιτροπή του Δημοσίου; Πουθενά. Είναι ο τρίτος λόγος της Εφέσεως μας».

Ωρα 19:36 Εμφανώς ειρωνεύεται με τους μορφασμούς του τον Μπαλτάκο ο Κούγιας όσο αυτός αγορεύει και γελάει

Ωρα 19:40 Ενας απο τους φετες παίρνει τον λόγο και ρωτά: «Αν είναι πραγματικά περιστατικά που περιγράφει η ΕΕΑ; Θα κάνατε έφεση;»

Ωρα 19:41 Μπαλτάκος: «Ασφαλώς και δε θα κάναμε έφεση αν έμπαινε στην ουσία. Αν έμπαινε στην ουσία, δεν θα είχαμε ουδέν παράπονο. Δεν υπάρχει αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος».

Ωρα 19:43 Ξεκινά πάλι ο Μαυρομάτης: «Προσκιμίζουμε μια γνωμοδότηση της κ. Πρεβεδούρου, καθηγήτριας νομικής του ΑΠΘ»

Ωρα 19:45 «Αν αυτά στοιχειοθετούν παράβαση του άρθρου 69, αυτό θα το αποφασίσετε εσεις. Δεν μπορείτε να δεσμεύεστε από την Επιτροπή. Η αρμοδιότητα η δική σας είναι μόνο δικαιοδοτικού χαρακτήρα, δεν μπορεί να σας δεσμεύσει μια έκθεση της ΕΕΑ», καταλήγει ο Μαυρομάτης

Ωρα 19:47 Ξεκινά ο καθηγητής Κατσάς, δικηγόρος ΠΑΟΚ και καθηγητης του ΔΠΘ, για να μπει στην ουσία της πολυιδιοκτησίας

Ωρα 19:48 Κατσάς: «Απαγορεύεται σε μέλη της Dimera και Belterra ή σε συγγενείς δευτέρου βαθμού να αποκτούν άμεσα ή έμμεσα μετοχές ή διοικητικά δικαιώματα. Αυτό λέει ο νόμος»

Ωρα 19:49 «Η επαγγελματική Ξάνθη από το 2018 προπονείται σε ένα ιδιόκτητο γήπεδο της Ξάνθης», λέει ο Κατσάς. «Τα έχουμε πει αυτά κ. πρόεδρε», υπερθεματίζει ο Χριστοδούλου της ΠΑΕ Ξάνθη

Ωρα 19:52 Ο Κατσας μιλάει για τη VIALAND που κατέχει τις γηπεδικές εγκαταστάσεις της Ξάνθης και από το 2018 η Ξάνθη προπονείται σε άλλο γήπεδο, ιδιόκτητο γήπεδο της Ξανθης. «Υπάρχουν έγγραφα για αυτά;», παρεμβαίνει η Σουλούκου. «Ασφαλώς και υπάρχουν», απαντουν οι δικηγοροι της Ξανθης

Ωρα 19:54 Συνεχίζει ο καθηγητής Κατσάς από ΠΑΟΚ: «Ο Ολυμπιακός και η ΕΕΑ έκριναν ότι τελεί σε σχέση σύνδεσης ο ΠΑΟΚ και η VIALAND. Έκρινε η απόφαση ότι η RFA ιδιοκτήτρια της VIALAND μέσω του κ. Καλπαζίδη είναι παρένθετο πρόσωπο της DIMERA»

Ωρα 19:58 Τωρα ο Κατσας αναλυει την νομολογια για τα παρένθετα πρόσωπα. «Η ΕΕΑ έκρινε ότι η RFA είναι παρένθετο πρόσωπο της DIMERA και ο Καλπαζίδης παρένθετο πρόσωπο της οικογένειας Σαββίδη. Το παρένθετο νομικό πρόσωπο δεν ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Σε πόρισμα 81 σελίδες, μόνο οι πέντε αναφέρονται στη θεμελίωση του παρένθετου προσώπου. Όταν έχουμε εικονικές μεταβιβάσεις π.χ.. υπάρχει ένα σύστημα κριτηρίων για το αν εμπίπτουν η RFA και ο κ. Καλπαζίδης σε αυτά. Παραθέτω 4 κριτήρια. Τo παρένθετο πρόσωπο εξουσιάζεται. Είναι συντεταγμένο στις οδηγίες του κυρίου της υπόθεσης. Είναι εξαρτημένo από τον κύριο της υποθέσεως και καρπώνεται αυτά τα οφέλη. Επίσης ο κυριος της υποθέσως, παρουσιάζεται παντού αντί αυτού».

Ωρα 20:01 «Από τα έγγραφα που προσκομίστηκαν, λέει ο Κατσάς, δεν υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, Η RFA δεν παίρνει εντολές από τη DIMERA, ούτε εξουσιάζεται από αυτή, Αρα δεν πρόκειται για παρένθετο πρόσωπο, δεν υπάρχουν υποδείξεις από άλλους» λέει ο Κατσας και αναφέρεται σε παλαιότερες υποθέσεις του Μπέου στον Ολυμπιακό Βόλου και στην Κέρκυρα.

Ωρα 20:04 Συνεχίζει ο ιδιος: «Οι εταιρίες δεν είναι συνδεδεμένες, Δεν υπάρχε η έννοια της επιρροής, ούτε φυσικά η έννοια της εξουσιάσεως. Οσο για τα δάνεια: Δόθηκαν από τη Dimera πριν εισέλθει ο Καλπαζίδης στη μετοχή της σύνθεση. Επίσης έδωσε δάνειο στην Belterra και δεν πήρε. Η επιρροή ασκείται με διοίκηση ή με δικαίωμα ψήφου. Εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν αποδείχθηκε ότι υπάρχει τέτοια σχέση. Δεν υπάρχει θέμα παρένθετου προσώπου. Το πόρισμα της επιτροπής υπερέβαλε, κάνοντας ερμηνεία που δεν έχει έρεισμα. Κρίνει που πράξεις που έγιναν πριν εμπλακεί η RFA».

Ωρα 20:07 «Η RFA αγόρασε το Σαλέ με ίδια κεφάλαια. Το γεγονός πως κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει τα κίνητρα που έχει ο κύριος Καλπαδίζης και επένδυσε στην Ξάνθη είναι υποκειμενικό», προσθέτει ο Κατσας.

Ωρα 20:08 Κατσάς: «Δεν υπάρχει θέμα εξουσίας, δεν υπάρχει θέμα σύνδεσης. Ο Καλπαζίδης είναι τρίτου βαθμού συγγενής με τον κύριο Σαββίδη, άρα ούτε με αυτό τον τρόπο υπάρχει σύνδεση».

Ωρα 20:11 «Η ΕΕΑ κάνει μια ερμηνεία, επέκτεινε την έννοια της κυριαρχικής επιρροής. Κάνει λόγο για διατάξεις που δεν υπάρχουν στο αθλητικό δίκαιο. Η Vialand και η Ξάνθη εμφανίστηκαν ως συνδεδεμένες, αλλά θα σας αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει το στοιχείο της κυριαρχικης επιρροής. Οι διατάξεις για τη συγκέντρωση των επιχειρήσεων είναι προβληματικές. Οι ΠΑΕ δεν παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες. Και ζουν με το να συμβιώνουν μαζί τους για να έχουν ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Επίσης, η Redbull ήταν μέτοχος σε δύο ομάδες. Λειψία και Σάλτσμπουργκ. Αγωνιστικά δεν επηρέασε η μία την άλλη», καταλήγει ο Κατσάς

Ωρα 20:13 Παίρνει το λόγο ξανά ο Μπαλτάκος: «Θα αναλύσω τη σχέση της VIALAND με την Ξάνθη». Λέει κάποια στοιχεία ο Μπαλτάκος, όμως παρεμβαίνει ο Χριστοδούλου της Ξάνθης και λέει ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Ζητάει από τον Μπαλτάκο να μην μιλάει εξ’ ονόματος της Ξάνθης και λέει ότι θα είναι καλύτερο για την Ξάνθη να μιλήσει η Ξάνθη.

Ωρα 20:17 «Δε γίνεται η Ξάνθη να είναι θυγατρικη της VIALAND και δε γίνεται ο Καλπαζίδης να ασκεί κυριαρχική επιρροή σε έναν από τους πιο πλούσιους Ελληνες που είναι ο Συγγελίδης», λέει ο Μπαλτακος

Ωρα 20:22 Μπαλτάκος: «Ποιά είναι θυγατρική, η Ξάνθη της vialand ή η vialand της Ξάνθης; Γι’ αυτό επιμένω για αντιφατικότητα. Δεν βγαίνει κανένα απολύτως συμπέρασμα. Δεν υπάρχει καμια κοινή λογική».

Ωρα 20:25  Μπαλτακος: «Υπάρχουν 2 οικονομικοί γίγαντες, θα τους πείσει ο τρίτος πως να παίξουν σε έναν αγώνα. Αν ο χώρος της ΕΠΟ εδώ είναι μισθωμένος, η ΕΠΟ εξαρτάται από αυτόν που τον έχει μισθώσει. Ο ΠΑΟ για παράδειγμα παίζει ΟΑΚΑ, Λεωφόρο, αυτό τι σημαίνει ότι όποιος έχει το ΟΑΚΑ ελέγχει τον Παναθηναϊκό;»

Ωρα 20:26 «Η RFA δεν αγόρασε την Ξάνθη, αγόρασε μια εταιρία που έχει βοηθητικά γήπεδα της Ξάνθης» καταλήγει ο Μπαλτάκος

Ωρα 20:28 Ξαναπαίρνει το λόγο ο Κατσάς για το θέμα της κυριαρχικής επιρροής: «Η INSPORTS είναι ο μέτοχος με 94%. Δε γίνεται να ασκηθεί κυριαρχική επιρροή και η κατοχή ενός γηπέδου δεν αποτελεί κριτήριο κυριαρχικής επιρροής, όπως είδαμε και στην περίτπωση της Σάλτσμπουργκ»

Ωρα 20:31 Ερώτημα στον Κατσά από εφέτη μέλος της επιτροπής: «Υπάρχει επιχειρηματική λογική στην κίνηση της RFA να πάρει τη VIALAND;». Κατσάς: «H RFA ήθελε να κάνει διασπορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της και να μην ασχολείται μόνο με τον καπνό. Ήθελε να αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό, γιατί το Σαλέ είναι ένας οργανωμένος χώρος. Εικάζω ότι ο κύριος Καλπαζίδης και πρώην στελέχη της ΣΕΚΑΠ γνωρίζουν την περιοχή της Ξάνθης»

Ωρα 20:34 «Θέλουμε επιτέλους και επειδή έχουμε στερηθεί την έννομη προστασία, δεν υπάρχει όργανο μέχρι τώρα να εκδικάσει στην ουσία. Ειστε δικαιοδοτικό όργανο και περιμένουμε μια δίκαιη κρίση επί της ουσίας», καταλήγει ο Μαυρομάτης. Διαλογος με την Σουλουκου.

Ωρα 20:35 Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τα επιχειρηματα του και την αναπτηξη των λογων της εφεσης. Ο λογος στους δικηγορους του Ολυμπιακου

Ωρα 20:37 Μικροενταση. Πριν ξεκινήσει ο Βενιερης του Ολυ,πιακου, ο Χριστοδουλου της Ξανθης πετάχτηκε και είπε ότι δεν μπορει να μιλήσει γιατι είναι παρέμβαση. Ο Κουγιας είπε «δεν είναι παρέμβαση, είναι έφεση». Ο Βενιερης λέει: «Η παρέμβαση μας κρίθηκε νομότυπη και αυτό μας καθιστά διάδικους». Αντιδρά και ο Μαυρομάτης

Ωρα 20:40 Λέει ο Βενιέρης: «Τι κάνει σοφά η Πρωτοδίκης, ενώ δέχεται το πόρισμα της ΕΕΑ; Σε 12 σελίδες δέχεται τις θέσεις μας. Μπορεί να δέχεται τη δεσμευτικότητα του πορίσματος αλλά σε 12 σελίδες αναλύει επιστάμενα τη βασιμότητα της έκθεσης της ΕΕΑ».

Ωρα 20:44 Τον λογο παιρνει ο Τσιρωνας του Ολυμπιακου: «Η λογική ότι δεν προβλέπεται ποινή, άρα δεν επιβάλλεται ποινή, έχει καταρριφθεί προ πολλού».

Ωρα 20:47 «Δεν μπορούμε να φτιάξουμε έναν Συνεταιρισμό και να αποκοπούμε από την υπόλοιπη έννομη τάξη. Για την πολυιδιοκτησία, τι είπε ο νομοθέτης; Οτι αφενός δεν γίνεται το κράτος να παραβλέπει σοβαρές περιπτώσεις και αφετέρου δεν θέλει να έρχονται οργανα του και να επιβάλλουν ποινές», σχολιάζει ο Τσιρωνάς, που υπενθυμίζεται ότι είναι και αυτος καθηγητής του ΔΟΘ

Ωρα 20:52 Τσιρωνας: «Γι’ αυτό ιδρύθηκε η ΕΕΑ που θα διαπιστώσει αν έχουν διαπραχθεί συγκεκριμένες παρεμβάσεις και μετά θα παραπέμψει στα πειθαρχικά όργανα για την ποινή. Ο νομοθέτης ήρθε να τηρήσει την πολυπόθητη θεσμική ισορροπία ανάμεσα στο νόμο και στο αυτοδιοίκητο των αθλητικών Ενώσεων. Ο νομοθέτης είπε ότι δεν θέλει να δέχεται το κράτος να έρχεται με όργανα του και να επιβάλλει τις ποινές. Έρχεται με ένα όργανο που έχει εξουσία να ερευνήσει και να διαπιστώσει παραβάσεις. Και τι κάνει μετά; Αφού διαπιστώσει την παράβαση, παραπέμπει το ζήτημα στα αθλητικά πειθαρχικά όργανα για να επιβάλλουν τις ποινές».

Ωρα 20:55 Ο Τσιρωνάς επί της ουσίας λέει ότι η ΕΕΑ έχει νόμιμο δικαίωμα να αποφασίζει για την πολυιδιοκτησία. Προσθετει: «Ακούμε ότι τα ποδοσφαιρικά όργανα στελεχώνονται από Δικαστές και υπόκεινται στον Σύνταγμα και στο νόμο. Μα ο νόμος λέει ότι πρέπει να επιβάλλουν τις ποινές στις παραβάσεις που διαπίστωσε η ΕΕΑ. Ή ακούμε τον νόμο μόνο όταν μας συμφέρει;»

Ωρα 20:58 Τσιρωνας: «Η απόφαση της ΕΕΑ είναι ενταγμένη πράγματι σε μία γνωμοδοτική διαδικασία. Αλλά θα ήταν απλή γνώμη εάν το Πειθαρχικό Όργανο της ΕΠΟ το ζητούσε. Από τη στιγμή που η έκθεση της ΕΕΑ υποβάλλεται με δική της πρωτοβουλία, τότε δεν είναι απλή γνώμη. Είναι σύμφωνη γνώμη και το όργανο που τη δέχεται, δεσμεύεται να εκδώσει απόφαση ή να μην την εφαρμόσει καθόλου. Εδώ δεσμεύεται το Πειθαρχικό Όργανο και πρέπει να επιβάλλει ποινές. Δεν έχει το περιθώριο να μην υποβάλλει ποινή».

Ωρα 21:01 Ολοκληρωσε την αγορευσή του ο Τσιρωνας. Συμπληγρωσαμε τρεις ωρες, ακομα δεν εχουμε ξεμπερδεψει με την εφεση του ΠΑΟΚ και δεν εχουμε καν μπει στο ζητημα της Ξανθης

Ωρα 21:04 «Κάποια στιγμή πρέπει να ακουστεί και η Ξάνθη»! λένε γελώντας οι εκπρόσωποι των Θρακιωτών. Τρεις ωρες και δεν τους εχει καν δοθει ο λογος.

Ωρα 21:05 Τον λόγο παίρνει η Σουλούκου για λογαριασμο του Ολυμπιακου.

Ωρα 21:07 Σουλούκου: «Με τον ισχυρισμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι δεν προβλέπεται ποινή στον νόμο για την πολυϊδιοκτησία, σημαίνει ότι έχουν το ακαταδίωκτο. Αυτό δεν έχει έρεισμα στο νόμο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Ωρα 21:09 Σουλουκου: «Μέχρι το καλοκαίρι του 2019 υπήρχε πρόβλεψη για την πολυϊδιοκτησία. Η ΕΠΟ επιχείρησε να τη νομιμοποίησει, αλλά δεν τα κατάφερε γιατί ερχόταν σε αντίθεση με τον νόμο».

Ωρα 21:11 Διακοπτουν την Σουλουκου ξανα Μπαλτακος και Μαυροματης. «Κύριε Πρόεδρε, δεν μας προστατεύετε. Ξέρω ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θέλει να ακουστούν αυτά τα πράγματα και προσπαθεί να παραπλανήσει το Δικαστήριο σας».

Ωρα 21:13 Σουλούκου: «Οι ποινές που καλείστε να επιβάλλεται προβλέπονται στον πειθαρχικό κώδικα. Υπάρχει ρητή διάταξη στο καταστατικό της ΕΠΟ με βάση τις υποχρεώσεις της ΕΠΟ. Στο άρθρο 7, παράγραφος 5 καταστατικού της ΟΥΕΦΑ. Απαγορεύει στο ίδιο πρόσωπο να έχει σχέση με δύο ΠΑΕ».

Ωρα 21:14 Σουλούκου: «Με τη Red bull δεν συμμετείχαν στο ίδιο πρωτάθλημα και η σχέση διεκόπη πριν καν εξεταστεί».

Ωρα 21:15 Μπερδευει τον Παναθηναϊκο με τον… Ολυμπιακο ο Χατζησαββαογλου και ζητά συγνώμη. «Ειναι και λιγο αργα…»

Ωρα 21:17 Επεσε από την καρέκλα του ο καθηγητης του ΔΠΘ Χρήστος Δετσαρίδης, δικηγορος της Ξανθης!!!

Ωρα 21:18 Σηκώθηκε αμέσως και είπε αστειευόμενος: «Είμαστε σε ιδιωτικό χώρο οπότε θα πρέπει να πληρώσει η ΕΠΟ την καρέκλα»!

Ωρα 21:20 Η Σουλουκου δηλωνει οτι αποχωρει για να πάει στο Καραϊσκακη για το Ολυμπιακος-Γουλβς. Ο πρόεδρος ζητάει διακοπή για να πάει τουαλέτα αλλα η διαδικασία συνεχίζεται με τον Χατζησαββαογλου να παιρνει τον λογο…

Ωρα 21:23 Χατζησαββάογλου: «Η επιλογή του νομοθέτη ήταν ένας έντιμος συμβιβασμός. Επέλεξε να γίνεται η ουσία από το συγκεκριμένο όργανο και να επιβάλλονται οι ποινές από το αυτοδιοίκητο ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Εμείς καταγγείλαμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι μέτοχοι της έχουν δικαίωμα διοίκησης δια της RFA επί μιας άλλης εταιρίας, της Ξάνθης. Η ΠΑΕ χρησιμοποιεί την RFA ως παρένθετο πρόσωπο, που αγοράζει μια εταιρία ότι είναι αυτή που διοικεί κατ’ ουσία την ΠΑΕ Ξάνθη. Αυτό το γνωρίζει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος»

Ωρα 21:25 Χατζησαββάογλου: «Τόσες μέρες που εξελίσσεται αυτή η κατάσταση βλέπουμε να μιλάει ποιος εκ μέρους της Ξάνθης; Κάποιος μέλος της διοίκησης; Ο κύριος Πιαλόγλου, ο νόμιμος εκπρόσωπος; Όχι. Ο κύριος Πανόπουλος; Ποιος έκανε πριν από μια εβδομάδα το διάγγελμα για την Ξάνθη; Βγήκε ο κ. Πανόπουλος;». Βγηκε ο ιδιοκτητης, απαντάνε οι του ΠΑΟΚ

Ωρα 21:27 Χατζησαββαογλου: «Συνεχίζει ο Χατζησαββάογλου: «Ποιος βγήκε να μιλήσει τώρα από την Ξάνθη; Οχι μέλος της διοίκησης. Ο Πανόπουλος! Ο οποίος είναι το πρόσωπο της ΠΑΕ Ξάνθη για όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Την εκπροσωπεί σε όλα τα δ.σ. όλα αυτά τα χρόνια. Και εμφανίστηκε μία φορά από το 2018! »

Ωρα 21:29 Χατζησαββάογλου: «Γιατί αποφάσισε μία εταιρία όπως η RFA να αγοράσει μία ξενοδοχιακή μονάδα, ένα προπονητικό κέντρο, το Σαλέ; Γύρισε την υδρόγειο και έπεσε το χέρι του στα Πηγάδια; Γιατί αγόρασε ο Καλπαδίζης τα Πηγάδια; Τι εξυπηρετούσε αυτή η επένδυση; Η τελευταία εκδήλωση στο Σαλέ έγινε το 2013».

Ωρα 21:30 Αντιδράει ο Χριστοδούλου της Ξάνθης με έντονο τρόπο: «Πείτε! Εξαγόρασε δηλαδή τους Συγγελίδη και Πανόπουλο; Αυτό θέλετε να πειτε; Γιατί δεν το λέτε;»

Ωρα 21:31 Διακόπτει για δέκα λεπτά ο πρόεδρος του δικαστηρίου

Ώρα 21:42 Επιστροφή μετά το διάλειμμα. Οι δικηγόροι και ο πρόεδρος με τους αλλους δυο εφετες είναι έτοιμοι με την επανέναρξη της διαδικασίας.

Ώρα 21:45 Συνεχίζει ο Χατζησαββάογλου: «Η ΠΑΕ Ξάνθη εκμεταλλεύεται τα περιουσιακά στοιχεία της VIALAND και αποδεικνυεται αυτό από ιστορικά γεγονότα. Υπάρχει άρρηκτη σύνδεση μεταξύ τους. Είναι σαρξ εκ σαρκός της … Το 2018 πολλά άλλαξαν»

Ώρα 21:47 Χατζησαββάογλου: «Ο νόμιμος εκπρόσωπος της VIALAND είναι και της Ξάνθης και παλαιότερα και επί INSPORTS. Την RFA τη συνέστησε άνθρωπος του κ. Σαββίδη. Το 2012 εκπροσωπούσε τον κ. Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ναι υπάρχει τρίτος βαθμός συγγένειας. Πρέπει να το λάβετε υπόψη σας γιατί είναι ένα ψηφιδωτό. Ανεξάρτητα αν τυπικά επιτρέπεται αυτές οι εταιρίες έχουν δικαιώματα η μία επί της άλλης»  

Ώρα 21:53 Χατζησαββάογλου: «Αυτοί που δημιούργησαν τις εταιρίες, όλοι είναι παιδιά του Σαββίδη, δεν έχουν δραστηριοποιηθείαλλου, παρά μόνο σε εταιρίες του Σαββίδη. Ο Καλπαζίδης είχε σχεδόν μηδενικά εισοδήματα. Πως βρήκε τα λεφτά και αγόρασε την RFA; Και τα πρώτα λεπτά που πήρε ως μέρισμα, τα 6,8 εκατομμύρια ευρώ, δεν τα πήρε, αλλά τα δάνεισε στη Dimera; Ούτε το πόθεν έσχες του Καλπαζίδη έχει δοθεί».

Ώρα 21:56 Χατζησαββάογλου: Πως γίνεται να ακούμε από τον Μαυρομμάτη ότι δεν είστε τακτικοί δικαστές; Μαυρομάτης: Το αντίθετο είπα.

Ώρα 22:00 Χατζησαββάογλου: « Δεν υπάρχει εξήγηση γιατί ο Καλπαζίδης αγόρασε το Σαλε, δεν υπαρχει. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πρεμούρα να δημιουργήσει κάτι που δεν υπάρχει. Απλά το είδε και θέλουμε απαντήσεις. Όλη η Ελλάδα θέλει απαντήσεις» .

Ώρα 22:07 Το λόγο παιρνει ο Δημήτρης Καρπετόπουλος του Ολυμπιακού: «Έγιναν τρια δικαστήρια στην ΕΕΑ και ο Πανόπουλος δεν ήρθε ούτε μια φορά. Η ομάδα του κινδύνευε με αποβολή Να ερθει μα πει ρε παιδιά, τι λέτε; Εγώ είμαι εδώ. Ούτε ο Πιαλόγλου εμφανίστηκε για να δώσει εξηγήσεις». 

Ώρα 22:09 Καρπετόπουλος: «Από το 2016 και μετά υπάρχουν δημοσιεύματα ότι ο Πανόπουλος πουλάει την Ξάνθη πακέτο με τις εγκαταστάσεις. Η ιδιοκτησία είναι ενιαία. Δεν μπορούσες να πουλήσεις το ένα αν δεν πουλούσες και το άλλο. Αν πουλήσεις την ομαδα μόνη της, αυτός που θα την πάρει πρέπει να βρει προπονητικό κέντρο μετά».

Ωρα 22:14 Ολοκληρωνει την αγορευση, ζητα ξανα τον λογο ο Χατζησαββαογλου επειδη δεν θα εχει λογο μετά την δευτερολογία των ανθρωπων του ΠΑΟΚ

Ωρα 22:18 Ολοκληρωσε ο Χατζησαββαογλου, ο Κουγιας θελει να μιλησει και ρωτάει τι θα γινει επι της διαδικασίας. Συζητούν πλέον διαδικαστικά

Ωρα 22:21 Το ζητημα που συζητουν τωρα ειναι αν μπορεί ο Ολυμπιακός να ζητά χειρότερη ποινή από αυτά που επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό

Ωρα 22:22 Ο λογος στον Κουγια

Ωρα 22:25 Κουγιας: «Η άποψη της ΑΕΛ είναι ότι το πόρισμα τη ΕΕΑ είναι δεσμευτικό». Επικαλείται ως μοναδική νομολογία απόφαση της Επιτροπης Εφεσεων της ΕΠΟ το 2015 υπό την προεδρία σημερινού αντιπροέδρου του Αρειου Παγου, την 67/7-8-2015 οσον αφορά το ζήτημα της δσμευτικότητας

Ωρα 22:28 Αξιοποιεί το σκεπτικο της απόφασης 93/2020 για την Ξανθη του πρωτοδικη αθλητικού δικαστή κ. Μάρκου ο Κούγιας, όπου αναφέρεται ότι «αν η Βουλή ήθελε να αναφέρει ότι το πόρισμα της επιτροπης δεν είναι δεσμευτικό, θα το έλεγε στην τροπολογία και δεν θα περιοριζόνταν μόνο στην κύρωση».

Ωρα 22:31 Νεα λογομαχία με Μπαλτάκο. «Θα μιλήσετε στο τέλος»

Ωρα 22:34 Συνεχιζει ο Κουγιας: «Το θέμα της πολυϊδιοκτησίας είναι αυξημένης ουσιαστικής αρμοδιότητας. Το δικαστήριό σας πρέπει να δει ότι η RFA έρχεται με τον Καλπαζίδη, γιος της αδερφης της συζυγου Σαββίδη ποου ηταν γκαρσόνι και φάνηκε ως εκατομμυριουχος, θεμα που πρέπει να παραπέμψετε και στη δικαιοσύνη»

Ωρα 22:38 Συνεχίζει ο Κούγιας: «Προχθές έδωσε συνέντευξη ο Πανοπουλος και είπε. Εγώ που είμαι ιδιοκτητης Vialand, πούλησα στον Καλπαζίδη χωρίς να τον ξέρω ποιος είναι. Δεν έχω ιδέα ποιος είναι. Και είπε αλήθεια. Συνεννοήθηκε μόνο με τον Ιβάν Σαββίδη». Γελια στην αίθουσα

Ωρα 22:39 Μικρή ένταση γιατί είπε ότι πουλήθηκε πέρα από το σαλέ και τα βοηθητικά και το γήπεδο. Τώρα διαβάζει την ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη που αναφέρει ότι «το αθλητικό κέντρο του ΑΟ Ξάνθη ΠΑΕ θεωρείται απο τα καλύτερα στην Ευρώπη» και αναφέρει αναλυτικά τι περιλαμβάνει.

Ωρα 22:42 Κούγιας: «Αν μπείτε τώρα μετά την ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη στο σάιτ του Σαλέ, θα δείτε το ίδιο. Θέλουν λοιπόν να σας πείσουν ότι ήρθε ο Καλπαζίδης και αγόρασε ένα Σαλέ στο οποίο δεν έχει φιλοξενηθεί ποτέ κανείς εκτός των παικτών της Ξάνθης και να φιλοξενήσει εκδηλώσεις της Ξάνθης. Ας σας φέρουν αν έχει μείνει τα τελευταία χρόνια ένα άτομο εκεί. Εκεί είναι τα γραφεία της και οι ακαδημίες της. Πήρε λοιπόν αυτός ο άνθρωπος με αυτά τα χρήματα αυτές τις εγκαταστάσεις, ενώ δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και δηλώνει οτι δεν έχει σχέση με τον Σαββίδη. Είναι δυνατόν να δεχτείτε ότι δεν υπάρχει επιρροπή στην ΠΑΕ Ξάνθη;»

Ωρα 22:44 «Η Ξάνθη κόβει 75 εισιτήρια σε κάθε παιχνίδι. Εσοδα έχει μόνο από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και την Viamar παλιά» λέει ο Κουγιας και παρεμβαίνει ο Χριστοδουλου και λεει: «Αυξήσεις κεφαλαιων από Πανοπουλο και Συγγελίδη»

Ωρα 22:46 «Που είναι αυτό;» ρωτάει ο δικαστής. «Σε ένα χωριο που λέγεται Πηγηαδια, όπως πας προς Κομοτηνή, όπου δεν πατάει άνθρωπος», απαντά ο Κουγιας.

Ωρα 22:47 Κουγιας: «Φημολογείται ότι υπάρχει επιρροή και στον Βόλο».

Ωρα 22:49 Φταρνίστηκε ο δικηγόρος Γρηγορίου του πανιωνίου και τον κοιτάνε όλοι μέσα στην αίθουσα!!!

Ωρα 22:52 Ολοκληρώνει ο Κουγιας: «Αν αποφασίσετε οπως σκεφτονται ο Μητσοτάκης και ο Γεραπετρίτης και αποφασίσετε μόνο αφαίρεση βαθμών, τότε αυτές οι δυο ομάδες πιθανότατα και του χρόνου θα παίζουν στο ίδιο πρωτάθλημα και θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό. Σε περίπτωση είτε κενού είτε συγκρούσεως διατάξεων σε θέματα δημοσίου συμφέροντος, θα πρεπει να εφαρμοζονται οι διαταξεις της UEFA που αναφέρουν ότι αν δυο σωματεία έχουν τέτοια ζητήματα, μόνο ένα από αυτά μπορεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα».

Ωρα 22:54 Καταλήγει ο Κουγιας ότι αν τεκμηριωθεί η πολυιδιοκτησία, τοτε μονο μια απο τις δυο ομάδες θα πρέπει να παραμείνει στο πρωτάθλημα. Ο δικαστής δίνει τον λογο στους δικηγορους του ΠΑΟΚ

Ωρα 22:56 Πρώτος μιλάει ο Μπαλτάκος: «Ολοι οι ισχυρισμοι Ολυμπιακου και ΑΕΛ επιβεβαιώνουν του δικούς μας ισχυρισμούς»

Ωρα 22:58 Μπαλτάκος: «Αντιφατικοι οι ισχυρισμοι του Ολυμπιακού. Εκείνο που λησμονούν οι δικηγόροι κατά την αγόρευσή τους, οι δικαστές πρέπει να γράψουν μια απόφαση. Τι θα γράψουν; Μια ατελείωτη σειρά από ερωτήματα. Μα με ερωτήματα θα βγει η αόφαση; Αναπάντητα, αλυσιτελή και αντιφατικά;»

Ωρα 23:02 Συνεχίζει ο Μπαλτάκος και παρουσιάζει αποφάσεις του παρελθόντος και του αν ειναι δεμευτικου χαρκτήρα οι αποφάσεις της ΕΕΑ

Ωρα 23:06 Ολοκληρωσε ο Μπαλτακος, σηκωνεται να βγει εξω ο Κουγιας, τον πειραζει ο Χριστοδουλου της Ξάνθης: «Κυριε Κουγια, φεύγεται, δεν θα κατσετε να μας ακουσετε;». «Απλα να παρω αερα, να κανω τηλέφωνα και επιστρέφω, φυσικα και θα σας ακουσω»

Ωρα 23:10 Ο Μπιρδας επιχειρηματολογεί τώρα για τον ΠΑΟΚ για τους λογους που δεν υπάρχει ούτε επιρροή ούτε παρένθετο

Ωρα 23:12 Επιστρεφει ο Κουγιας και ενημερωνει την αιθουσα και βασικα τους ανθρωπους του Ολυμπιακου οτι ο Ολυμπιακος κερδιζει με 1-0. Μετά ηρθε στους δημοσιογραφους για να μαθει σκορερ, ο Ελ Αραμπι

Ωρα 23:15 Ολοκληρωσε τοποθετηση και ο Μαυροματης, πάμε στον Κατσα που επισης αναφέεται στο τι εστί έλεγχος και τι όχι

Ωρα 23:16 Επιτελους ο λογος σε κάποιον της Ξάνθης. Τον λόγο παίρνει ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλου.

Ωρα 23:19 Σχόλιο Χριστοδουλου: «Αναφορικά με την συνεντευξη Πανοπουλου, του αποδίδουν διαφορες ιδιοτητες. Ειναι ο ένας εκ των δύο συνιδιοκτητών της ΠΑΕ Ξάνθη δια τις ΙΚΕ Inspots. Ο άνθρωπος αυτός είπε χαριτολογώντας ότι όταν πλακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια. Δεν αναφέρομαι σε εσάς κύριες Καρπετοπουλ, αλλα στο μέγεθος της ΠΑΕ που εκπροσωπείτε. ους βλέπω να μιλάνε για πραγματικά περιστατικά και θα ήθελα να μιλήσω ξανα στο τέλος, αφου αναφερθουν οι συναδελφοι μου».

Ωρα 23:20 Ο λόγος στην κυρια Σορινα Παπαδοπουλου, τη μόνη γυναικα στην αίθουσα μαζί με την γραμματέα της Δευτεροβαθμιας Επιτροπης Εφεσεων της ΕΠΟ

Ωρα 23:22 Εικοσι δικηγοροι, τρεις οι εφετες, η γραμματέας, ένας τεχνικος της ΕΠΟ για την ηχογράφηση και έξι ολοι κι ολοι δημοσιογράφοι έχουν απομεινει στην αιθουσα

Ωρα 23:23 Ο λογος στον Δετσαριδη: «Η διαδικασία με εξεπληξε με την πολυτελεια με την οοποία διεξαγεται»

Ωρα 23:25 Λεει ο Δετσαρίδης: «Η απόφαση είναι σπάνια. Πριν βγει, είχαμε διάφορες ερμηνείες και πλέον ταξινομεί τα πράγματα. Είναι μια απόφαση πουεκανε όλα τα μέρη χαρούμενα. Εμας γιατί λέει την λέξη δέχεται. Τον ΠΑΟΚ γιατι θα μπει σε ουσιαστική κρίση. Τον Ολυμπιακό γιατί απέρριψε. Ο κ. Κουγιας είπε ότι είναι εναντίον μας. Πρέπει να πουμε επιγραμματικά τι λέει η απόφαση. Ειναι ad hoc αλλά μη οριστική, αλλά με προσωρινό δεδικασμένο δεσμευτικό για όλους όσους αφορά».

Ωρα 23:27 Υπάρχουν έξι σημαντικά σημεία. Ο δικαστής ζητάει να αναφερθουν συνοπτικά. Ο Δετσαρίδης εξηγεί: «Πρωτον, Σελίδα 13. Τι ειναι η απόφαση της ΕΕΑ; Είναι εκτελεστή διοικητική πράξη. Αρα αφού εκδίδεται εκτελεστή διοικητική πράξη, δευτερον, η ΕΕΑ είναι διοικητικό όργανο. Πιο διοικητικό δεν γίνεται, όπως έλεγε και η διαφήμιση “πιο σοκολάτα δεν γίνεται”. Τελικά δεν είναι δικαιοδοτικό όργανο».

Ωρα 23:29 Δετσαρίδης: «Το τρίτο είναι ότι είχαμε συγκεκριμένη πειθαρχική διαδικασία με συγκεκριμένους όρους. Σελία 12, 13η σειρα. Εχει χαρακτηρα με καταγγελία που πάει με πειθαρχική αναφορά».

Ωρα 23:30 Δετσαρίδης: «Τεταρτο στοιχειο ο έλεγχος ουσίας. Τα πραγματικά περιστατικά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν εν΄βπιον του Πειθαρχικού οργάνου, μόνο η προσφυγη. Το πέμπτο και έκτο θα τα αναλυσουμε αργοτερα, γιατι αφορουν το πιστοποιητικο και δεν ενδιαφερει».

Ωρα 23:32 Δετσαρίδης: «Εβδομο μπορει να αφαιρεθει μια αρμοδιότητα από ένα όργανο; Απαντά και λέει ναι, μπορεί να αφαιρεθεί. Και το τελευταίο γιατί μας απασχόλησε πολύ ενώπιον του κ. μάρκου, αν έχει η πρωτοβουλία του νομοθεετη να διαμορφωσει το ευρος των ποινων ή αν έχει αναδρομική ισχύ. Ερχεται σαφέστατα στην τελευταία σειρά της σελ 15 να ξεκαθαρίσει την αναδρομικότητα».

Ωρα 23:34 Δετσαρίδης: «Εχετε μια απόφαση που ρυθμίζει και απαντά σε ερωτήματα και αυτά έχουν την ισχύ δεδικασμένου. Και τώρα τίθεται, ανεξάρτητα από αυτά που λέει η απόφαση, προσεγγίζοντας το ζητημα της ουσίας. Εχουμε συμβιβασμό ΕΠΟ και Πολιτείας. Η διάταξη είναι σαφέστατη. Παραπέμπει, επιλαμβάνεται. Αν ηθελε ο νομοθέτης να περιορίσει την εξουσία του οργάνου, θα το έλεγε ρητώς. Το επιλαμβάνεται ενέχει την έννοια της κρίσης επί της ουσίας».

Ωρα 23:38 Ο Δετσαρίδης αναρωτιεται ότι ειναι παράλογο να μην έχει δικαιωμα να μπει στην ουσια. Αν δεν είχε αλλάξει ο νομος και το δικαστηριο, οι εφετες, ανακαλυπταν οτι υπάρχει κακή σύνθεση της ΕΕΑ ή κακή ακρόαση ή έλλειψη αιτιολογίας, τι θα έκανε; Θα έπρεπε να επικυρώσει μια παρανομία; Αυτο αναρωτιέται και οι δικαστές με ενδιαφέρον παρακολουθούν.

Ωρα 23:42 Συνεχιζει ο Δετσαρίδης: «Σε καμία περίπτωση τα όργανα δεν λειτουργούν ως όργανα σφραγίδα. Κατά την άποψή μας η ΕΕΑ είναι διοικητικό όργανο. Σαφώς ο νομοθέτης έθεσε διοικητικές αρμοδιότητες. Τι θα γίνει αν διαπιστώσει απόλυτη παρανομία;». «Δεν επιβάλει ποινή», λέει ο δικαστής. «Αρα ελέγχει, δεν μπορεί να μην ελέγχει κύριες πρόεδρε», απαντά ο Δετσαρίδης.

Ωρα 23:44 Ερωτηματα απο τους εφετες στους δικηγορους της Ξανθης και κατά βάση στον καθηγητή κ. Δετσαρίδη

Ωρα 23:47 «Τοσες ωρες ολες οι πλευρές μπήκαν επί της ουσίας στο αν υπάρχει πολυϊδιοκτησία. Αναλώσαμε όλο το θέμα, όταν κατά μια ισχυρή ή μη ισχυρή κρατούσα γνώμη, το πορισμα ειναι δεσμευτικό», ρωτάει ο εφετης.

Ωρα 23:49 «Η τοποθετηση μας επί της ουσίας, εμείς επικουρικώς τι αναφέραμε γιατι δεν θα ειμαστε εκει», λένε οι δικηγοροι του Ολυμπιακου. Ο δικαστής τους απαντά ότι αν είχατε καθαρή θέση, θα έπρεπε να πείτε ότι θεωρουμε δεσμευτικό και τελος. Ανεβηκαν οι τονοι

Ωρα 23:53 Ο λογος στον Χριστοδουλου: «Τα πρακτικά μας κοινοποιήθηκαν μόλις σήμερα το πρωί και τα οποία είναι στην διάθεσή σας. Αναφέραμε στους δικαστές ότι αν κρίνετε με την απόφασή σας ότι δεν μπορείτε να μπείτε στην ουσία, τότε δεδομένου ότι εκκρεμούν ένδικα βοηθηματα επί της διοικητικής δικαιοσύνης, πρέπει να αναβάλλεται. Αλλιώς θα μπείτε στην ουσία. Τότε ακούσαμε διάφορα σχόλια, όπως ότι δεν έχουν αρμοδιότητα τα διοικητικά δικαστήρια να κρίνουν την διαφορά, δεν έχετε εσείς τη δυνατότητα. Η ΕΕΑ έβγαλε απόφαση σε δυο μέρες ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού μπορεί να κάνει μήνες. Αυτή η Αρχή δεν ήξερε ποιους καλούσε και μας έιπαν ότι αυτή η Αρχή δεν ελέγχεται λες και είναι ο πάπας και εχει αλαθητο»

Ωρα 23:54 Συνεχίζει ο Γιώργος Χριστοδουλου: «Δευτερος λογος εφεσεως είναι ότι από την στιγμή που δεν μπήκε στην ουσία, έπρεπε να αναβάλει και απόδειξη είναι η απόφαση την οποια θα αναπτυξουμε στην συνέχεια».

Ωρα 23:55 Ο λογος στον Χαρη Δασκαλακη, δικηγορο επισης της ΠΑΕ Ξάνθη που αναπτύσσει την σχέση ΠΑΕ με Vialand και ξενοδοχειο

Ωρα 23:59 Δασκαλάκης: «Δεν υπάρχει ρήτρα στην σύμβαση όπως λανθασμένα ανέφερε ο Ολυμπιακός. Δεν ισχύει ότι το προπονητικό κέντρο είναι ο πνεύμονας της Ξάνθης και ότι αν εκδιωχθει απο το γηπεδο η Ξανθη θα πάψει να υφίσταται και η ομάδα»

Ωρα 00:01 Πιασαμε μεσάνυχτα!!! Εξι ωρες και συνεχιζουμε, ακομα δεν εχουμε μπει στην υποθεση αποκλειστικά της Ξάνθης, ακομα με την πολυϊδιοκτησια ασχολουμαστε

Ωρα 00:03 Ρωτάει ο Δασκαλάκης: «Θα χρειαζόντουσαν αυτοι οι ανθρωποι να πουλησουν την Vialand ώστε να γίνουν εντολοδοχοι του κ. Σαββιδη;». Η απάντηση είναι ναι, απαντουν από τον Ολυμπιακό!

Ωρα 00:04 Ο λογος στον Δημητρη Χριστοδουλου, καθηγητή, που ειναι στη νομική ομάδα της Ξάνθης για πρώτη φορά. Κάνει λόγο μάλιστα για μη τήρηση fair play από τους δικηγορους Ολυμπιακού αναφορικά με τον χρόνο που τοποθετηθηκαν

Ωρα 00:07 Δημήτρης Χριστοδουλου: «Από τον Ολυμπιακό ρίχνουν σκιές, Αναρωτήθηκε ο Χατζησαββαογλου, γιατί ο Πανοπουλος και ο Συγγελίδης έφτιαξαν ΙΚΕ; Αλλη φορά θα ρωτάμε τον Ολυμπιακό. Σκιές και θεωρίες συνωμοσίας μόνο»

Ωρα 00:09 Δημητρης Χριστοδούλου: «Τελικώς δεν κατάλαβα ποιος ειναι το παρένθετο πρόσωπο. Είναι η RFA; Μετά οι συνάδελφοι είπαν ότι είναι τα φυσικά πρόσωπα. Τελικά ποιος είναι το παρένθετο πρόσωπο και ποιον λόγο είχε; Αυτά οφείλουν να τα αποδείξουν οι καταγγέλοντες, όχι να τα απαντήσουν τα ίδια τα πρόσωπα»

Ωρα 00:11 Κλεινει την νομική επιχειρηματολογία της Ξανθης ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλου λέγοντας ότι θα πρέπει να τους δοθούν και εύσημα για την συντομία και το γεγονός ότι σε μια ώρα συνόψισε η Ξάνθη την επιχειρηματολογία όσων ειπώθηκαν τις προηγούμενες πέντε ώρες σε βάρος της

Ωρα 00:15 Λέει ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλου: «Η ΕΕΑ κατέληξε στα συμπεράσματα που κατέληξε χωρίς καμία απόδειξη. Καλείστε να δεσμευθείτε, να δικάσετε, επί τη αποφάσει και εισηγήσει ενός ανθρωπου που δεν ειναι νομικος. Ο κ. Αρκουδης δεν ειναι νομικος. Ο δευτερος εισιγητης, ο νομικος, είπε ότι δεν υπάρχει παράβαση. Αλλά εσείς είστε δεσμευμένος να ακολουθήσετε την εισήγηση του κ. Αρκουδη, ο οποίος αποφάσισε πως; Με αποδεικτικά στοιχεία μια αυτοψία της οιωνεί δικαστού κυρίας Μαρούπα η οποία καταλύει την αντικειμενική αξία του ακινήτου που επωλήθη από τον ΕΝΦΙΑ. Το δεύτερο ειναι εντυπωσιακο. Λέει, αφού ο Καλπαζίδης, το γκαρσόνι από τα Γιαννιτσά, το αγόρασε και δεν άλλαξε το ονομα της, εξυπηρετέι τα ίδια συμφέροντα. Με την ίδια λογική ο κ. μαρινάκης που αγοράσε από τον Κοκκαλη τον Ολυμπιακό και δεν το άλλαξε, είναι άνρθωπος του κ. Κόκκαλη»

Ωρα 00:18 Λέει ακόμα ο Χριστοδουλου: «Μας λένε ότι επειδή μπορεί να προκαλέσει ασφυξία η Vialand, ασκεί έλεγχο και επιρροή στην ΠΑΕ Ξάνθη. Μας λένε δηλαδή ότι όσο τα γήπεδα του Ρεντη ανήκαν στον Κοκκαλη, ο Κόκκαλης ασκεί επιρροή στον Ολυμπιακό, δηλαδή ο Μαρινάκης είναι παρένθετος του Κόκκαλη». Αντιδρά ο Κουγιας: «Μα ο Κοκκαλης δεν εχει ομάδα, αν ειχε τα ιδια θα ελεγαν»

Ωρα 00:21 Χριστοδούλου: «Ακούσαμε εντυπωσιακά πράγματα. Οτι πχ αρκουν πολυ λιγότερα για να χαρακτηριστεί κάποιος παρένθετος. πράγματι, αρκεί να τα αποδείξετε. Μία επικοινωνία, μια φωτογραφία, μια απόφαση που είναι περίεργη, ένα αποτέλεσμα! Τιποτα από αυτά δεν υπήρξε»

Ωρα 00:24 Χριστοδουλου: «Μας ειπαν οτι πο Πανοπουλος δεν πάει ποτέ στα ΔΣ της Super League». Μα δεν πάει, απαντούν από τον Ολυμπιακό. «Ποτέ δεν πήγαινε, ο Κοντοβαζαινίτης, ο Πιαλογλου και εγώ πηγαίναμε», απαντά ο Στράτος εξαλλος. «Μας δουλευετε; Εδω μας μάζευε στην Βιαμάρ. Εχει εξαφανιστεί απο το ποδόσφαιρο. Ευτυχως μιλησε ο κ. Στράτος» φωνάζει ειρωνικά ο Κουγιας. Ο δικαστής ρωτάει την ιδιότητα του Στράτου ο οποίος παρίστατε ως μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, όχι με την δικηγορική ιδιότητα.

Ωρα 00:26 «Ειμαστε σε ευαισθητη περιοχή. Οταν ριχνει καποιος σκιές, κάνει μεγαλύτερη ζημιά», λέει ο Χριστοδουλου.

Ωρα 00:27 Ο Κουγιας ζητά να μιλήσει και ρωτά: «Η ανακοινωση περί Σουζάνας ποιον αφορούσε; Θα την δώσω στην Επιτροπή». «Δεν ξερω», απαντά. «Και στα δυο τελευταια παιχνίδια Ξάνθη-ΠΑΟΚ γιατί πωλούνταν τα εισιτήρια στην Τουμπα;». Εντάσεις.

Ωρα 00:29 Ο δικαστής λέει να διακοψουν για άλλη μέρα, γιατί δεν είναι δυνατόν να εκδικαστεί η έφεση. Δεν γίνεται άλλη μέρα, φωνάζουν.

Ωρα 00:30 Διακοπη για λιγη ωρα, να βρεθει άλλη μέρα. Σκεψεις για την άλλη Τετάρτη. Συζητήσεις επί συζητησεων.

Ωρα 00:32 Λοιπον. 18 Μαρτίου η συνέχεια. Ως συνέχεια θα θεωρηθεί, περιμένουμε ώρα

Ωρα 00:33 Στις 15:00 το μεσημέρι πάει η συνέχεια. Τωρα συζητουν για Τριτη 17 Μαρτίου, στις 14:00 το μεσημέρι. Τελικά στη 13:00 το μεσημλερι της Τρίτης. θεωρείται διακοπή

Ωρα 00:35 Λοιπον. Διακοπή στην δίκη, εξαντλήθηκε το θέεμα της πολυιδιοκτησίας και την τρίτη 17/3 και ώρα 13:00 θα συνεχιστεί η δίκη με την υποθεση του μετοχολογιου

Ωρα 00:38 Χωρις δηλωσεις αποχωρει η νομική ομάδα τη Ξάνθης. «Μεσουσης της διαδικασίας δεν ειναι σωστο κιολας», επισημαίνουν

Ωρα 00:40 Μπαλτάκος κάνει δηλώσεις: «Ηταν εξαντλητική διαδικασία, με την καλή έννοια. Μπήκαμε στην ουσία και νομιζω ότι αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει καμία πολυϊδιοκτησια»

Ωρα 00:43 Μια καμερα βρεθηκε εδω, αυτη του Open και όπως προαναφέραμε έξι όλοι κι όλοι δημοσιογράφοι από Σπορ FM, Sdna, Το10, Metrosport, Live Sport και ThrakiSportS.

Ωρα 00:46 Περασμένη η ώρα, χωρίς δηλώσεις αποχώρησαν και οι υπόλοιποι παράγοντες της δίκης, τωρα αποχωρούν και οι τρεις δικαστές.

Ωρα 00:50 Το ραντεβού ανανεώνεται πλέον για την Τρίτη 17/3 και ώρα 13:00 οπότε και θα συνεχιστεί η συζήτηση ενώπιον της Τριμελούς Δευτεροβαθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ εξετάζοντας πλέον την δεύτερη υπόθεση του πινακίου, αυτήν που αφορά μόνο την Ξάνθη. Καλό σας βράδυ ή καλύτερα, καλό ξημέρωμα…