Γ’ Εθνική: Κρίσιμα παιχνίδια στην Ξάνθη για Ορφέα και Αλεξανδρούπολη (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σάββατο (29/2) το πρόγραμμα του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, περιλαμβάνοντας ορισμένα κρίσιμα παιχνίδια για τη μάχη της παραμονής

Ξεκινλαμε από το Θρακιώτικο ντέρμπι. Μετά την επικράτησή της επί του Κιλκισιακού στο φινάλε του αγώνα, η Ένωση Αλεξανδρούπολης βρίσκεται οριακά εκτός της επικινδύνης ζώνης και συγκεκριμένα στην 8η θέση ισόβαθμη με τον Ορφέα. Στον εκτός έδρας αγώνα με τον ήδη υποβιβασμένο και ουραγό Ηρακλή Ν. Ζυγού στο γήπεδο της Γενισέας, η ομάδα από την Αλεξανδρούπολη, που δυσκολεύεται εκτός έδρας (2-1-6), έχει μια σπουδαία ευκαιρία να εδραιωθεί στην 8η θέση, να ξεφύγει στη βαθμολογία σε ενδεχόμενο στραβοπάτημα του Ορφέα, δίχως παράλληλα να έχει περιθώρια για απώλειες. Ο Ηρακλής από την άλλη έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία από την προηγούμενη αγωνιστική, θα προσπαθήσει ωστόσο να δείξει ένα καλό πρόσωπο και να ξεκολλήσει από τους 7 μόλις βαθμούς που έχει μαζέψει, όλους εντός έδρας (1-3-5).

Ο Ορφέας καλείται να ξεπεράσει την πολύ άσχημη ήττα (5-0) από τον Αετό στο Οφρύνιο και τα όσα συνέβησαν εκεί, αντιμετωπίζοντας, ως γηπεδούχος, τον Απόλλων Παραλιμνίου. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι στην έδρα του έχει ένα αήττητο σερί 4 αγώνων (4-1-4), πρέπει να κατακτήσει ακόμη μία, ώστε να μη χάσει άλλο έδαφος και να συνεχίσει να βρίσκεται στο κόλπο της παραμονής. Θυμίζουμε πως ο Ορφέας τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην 9η θέση, ισόβαθμος με την Ένωση στους 24 βαθμούς αλλά έχοντας μειονέκτημα, θέση που είναι εντός της ζώνης του υποβιβασμού· ο Απόλλων, από την αντίπερα βρίσκεται στην 3η θέση με 36 βαθμούς.

Τέλος, ο Άρης Αβάτου έχοντας κάνει σημαντικά βήματα παραμονής με δύο συνεχόμενες νίκες, με εντυπωσιακά μάλιστα σκορ, ταξιδεύει στη Δράμα ώστε να αντιμετωπίσει τον Πανδραμαϊκό, στοχεύοντας να δείξει συνέχεια στο πολύ καλό πρόσωπο των τελευταίων αγώνων. Θυμίζουμε πως ο Άρης βρίσκεται στην 6η θέση με 32 βαθμούς, ενώ εκτός έδρας έχει ένα σχετικά καλό πρόσωπο (3-4-2). Η ομάδα από τη Δράμα, τουναντίον, υποχώρησε στην 4η θέση με 36 βαθμούς μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα, ενώ το ρεκόρ του εντός έδρας είναι στο 6-0-3.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής (15:00):

Νέστος Χρυσούπολης – Αετός Οφρυνίου
Ορφέας Ξάνθης – Απόλλων Παραλιμνίου
Δόξα Θεολόγου – Πανσερραϊκός
Πανδραμαϊκός – Άρης Αβάτου
Ηρακλής Ν.Ζυγού – Ένωση Αλεξανδρούπολης
Κιλκισιακός – Κεραυνός Πέρνης
Ρεπό: Δόξα Κάτω Καμήλας