LIVE λεπτό προς λεπτό η εκδίκαση στο Πειθαρχικό της Super League για την ανάκληση του πιστοποιητικού της Ξάνθης

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS, το μόνο μέσο ενημέρωσης της Θράκης που είναι παρών στην αίθουσα, την εκδίκαση ενώπιον του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League της υπόθεσης ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της Ξάνθης στο πρωτάθλημα.

Καλημέρα. Είμαστε από νωρίς το πρωί στα γραφεία της Super League, όπου στις 12:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει στην αίθουσα του Δ.Σ. της Λίγκας η εκδίκαση της υπόθεσης της Ξάνθης για την ανάκληση του πιστοποιητικού της από την ΕΕΑ, με βάση το πόρισμά της.

Ωρα 09:55 Φυσικά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχει έρθει οποιοσδήποτε από τους παράγοντες της δίκης και να μάθουμε το πιο κρίσιμο στοιχείο: αν έχει βγει η περιβόητη προσωρινή διαταγή είτε από το Διοικητικό Εφετείο είτε από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακυρωση των συνεπειών του πορίσματος της ΕΕΑ, βάσει του οποίου θα πρέπει να υποβιβαστεί η Ξάνθη ή ακομα και να αποβληθεί από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ωρα 10:01 Η υπόθεση έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι μετά την αναβολή που δόθηκε την περασμένη Δευτέρα, ενώ έχει διαχωριστεί από το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ που θα δικαστεί την Δευτέρα – πάντα εφόσον δεν έχουμε νέα αναβολή, κυρίως λόγω πιθανής έκδοσης διοικητικής διαταγής από τα διοικητικά δικαστήρια.

Ωρα 10:07 Σήμερα δεν αναμένουμε να δούμε εδώ τους νομικούς του ΠΑΟΚ, αλλά πέραν αυτών της Ξάνθης θα βρεθούν και οι καταγγέλοντες του Ολυμπιακού αλλά και ο Κούγιας εκ μέρους της ΑΕΛ και εκπρόσωπος του Πανιωνίου, καθώς οι δυο τελευταίες ομάδες έχουν κάνει πρόσθετη ποαρέμβαση.

Ωρα 10:13 Θυμίζουμε ότι την υπόθεση της Ξάνθης την δικάζει ο πρωτοδίκης Χρ. Μάρκου, που είναι αναπληρωτής αθλητικός δικαστής στο Πειθαρχικό της Super League. Η κα. Τσαγκιά έχει αναλάβει το θέμα της πολυϊδιοκτησίας και θα βρεθεί στην έδρα την Δευτέρα.

Ωρα 10:19 Σιγά σιγά θα παρακολουθούμε τις προσελεύσεις των δικηγόρων όλων των πλευρών και θα προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε όλες τις πληροφορίες και εκτιμήσεις. Μόλις ξεκινήσει η διαδικασία, θα την παρακολουθήσετε από εδώ λεπτό προς λεπτό.

Ωρα 10:23 Θυμίζουμε ότι η διαδικασία δεν είναι ανοιχτή σε κάμερες και φωτογράφους, για αυτό και δεν μπορείτε να δείτε φωτογραφίες μέσα από την αίθουσα όσο βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσα όμως στην αίθουσα θα βρίσκονται κανονικά οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και το ThrakiSportS είναι το μόνο διαπιστευμένο μέσο από την Θράκη που θα παραβρίσκεται.

Ωρα 10:30 Μιαμιση ώρα πριν την έναρξη, είμαστε σε αναμονή. Οι νομικοί της Ξάνθης είχαν ζητήσει αναβολή επειδή δεν είχαν στη διάθεση τους όλα στοιχεία του φακέλου από την ΕΕΑ ενώ δήλωσαν ότι έχουν προσφύγει στο διοικητικό Εφετείο γι 18 λόγους, όπως πχ για μη νόμιμη σύνθεση της Επιτροπής και κατά του κύρους της απόφασης. 

Ωρα 10:33 Εφόσον παρουσιάσουν προσωρινή διαταγή, η υπόθεση, θα πάρει νέα αναβολή. Σε διαφορετική περίπτωση η εκδίκαση θα γίνει κανονικά.

Ωρα 10:38 Ωστόσο οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Πανιώνιος θεωρούν μόνη την προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια ως παραβίαση του αυτοδιοίκητου και ειδικά αν υπάρξει νέα αναβολή με προσωρινή διαταγή διοικητικού δικαστηρίου, σκοπεύουν να επιδιώξουν την αποβολή της Ξάνθης από το πρωτάθλημα βάσει του ΚΑΠ για προσφυγή σε μη αθλητικά όργανα.

Ωρα 10:41 Οι άνθρωποι της Ξάνθης έλεγαν ότι δεν ανησυχούσαν για αυτό, αλλά το ΔΣ της Λίγκας που ορίστηκε για την τρίτη λέγεται ότι έχει να κάνει με αυτήν την υπόθεση.

Ωρα 10:48 Αδεια ακόμα η αίθουσα, οι υπαλληλοι της Λιγκας κάνουν τις τελευταίες ετοιμασίες.

Ωρα 10:55 Χθες έγινε γνωστό ότι η Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ απέρριψε αίτημα της αθλητικής δικαστή να παραχωρηθεί ο φακελος για την αδειοδότηση της Ξάνθης. Περισσότερες λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 11:00 Απομένει πλέον μία ώρα για να ξεκινήσει η εκδίκαση

Ωρα 11:07 Μολις έφτασαν οι πρώτοι νομικοι εκπρόσωποι της Ξάνθης. Ο Χρήστος Δετσαρίδης, ο Γιώργος Χριστοδούλου και η Σορινα Παπαδοπουλου. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο τελευταιοι είναι προσωπικοι δικηγοροι του Πολυχρόνη Συγγελίδη, εκ των μετόχων της ΠΑΕ Ξανθη.

Ωρα 11:13 Λιγοτερα από 50 λεπτά για την έναρξη της υπόθεσης, έχουν έρθει πλέον και φωτογράφοι και κάμερες που ειναι έξω και καταγράφουν τις αφίξεις.

Ωρα 11:18 Μολις έφτασε και η πρώην πρόεδρος της Λίγκας και αντιπρόεδρος της Ξάνθης Γιώργος Στράτος, που επίσης ανήκει στη νομική ομάδα της θρακιώτικης ΠΑΕ.

Ωρα 11:24 Μολις έφτασαν οι δύο δικηγόροι του Πανιωνίου, η κα. Τσαγκαράκη και ο κ. Γρηγορίου. Οπως ανέφεραν στους δημοσιογράφους, πέρα από την πρόσθετη παρέμβαση που έχουν κάνει, έχει οριστεί για σήμερα και η εκδίκαση της ένστασης του αγώνα Πανιώνιος – Ξάνθη.

Ωρα 11:28 Συγκρατημένα αισιόδοξοι δηλώνουν οι άνθρωποι του νομικου επιτελείου της Ξάνθης – αν και δεν διευκρίνισαν αν κατάφεραν να εξασφαλίσουν προσωρινή διαταγή σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ωρα 11:31 Αφίχθη στην αίθουσα και ο Χάρης Δασκαλάκης, προσωπικός δικηγόρος του Πανόπουλου. Συνεπώς όλο το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ξάνθη είναι στην αίθουσα μισή ώρα πριν την έναρξη της διαδικασίας.

Ωρα 11:35 Καλημερίζει τους δημοσιογράφους ο Δημήτρης Καρπετόπουλος, εκ τον δικηγόρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος συνοδεύει την γενική διευθυντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός Λίνα Σουλούκου.

Ωρα 11:37 Καλημέρες και χαιρετισμοί ανάμεσα στις αντιμαχόμενες νομικά πλευρές, όπως προβλέπει άλλωστε το δικηγορικό πρωτόκολλο και ο νομικος πολιτισμός

Ωρα 11:42 Οι πέντε δικηγοροι της Ξάνθης έχουν πάρει θέσεις, από αριστερά όπως τους βλέπουμε εμείς που βρισκόμαστε πίσω τους, δεξιά από το σημείο όπου θα κάθεται ο δικαστής. Κατά σειρά κάθονται από αριστερά προς τα δεξιά οι Στράτος, Δετσαρίδης, Χριστοδούλου, Παπαδοπούλου και Δασκαλάκης.

Ωρα 11:45 Πέντε όλοι κι όλοι οι δημοσιογράφοι αυτήν την ώρα στην αίθουσα, σαφώς λιγότεροι σε σχέση με την εκδίκαση της περασμένης Δευτέρας, αλλά τότε ήταν και ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

Ωρα 11:52 Πληθαίνει ο κόσμος στην αίθουσα – και ο νομικος και ο δημοσιογραφικος

Ωρα 11:55 Μόλις εισήλθε στην αίθουσα και ο Αέξης Κούγιας, καλημερίζει τους συναδέλφους του και τους δημοσιογράφους που πλέον είναι επτά στην αίθουσα – και κάποιοι άλλοι καταγράφουν ακόμα απέξω τις αφίξεις.

Ωρα 12:01 Περιμένουμε πλέον απο στιγμη σε στιγμή την έναρξη της διαδικασίας

Ωρα 12:06 Μπαινουν μέσα, μαζί και ο δικαστής Μάρκου και ξεκινά η συνεδρίαση.

Ωρα 12:08 Ο δικαστής Μάρκου διαβάζει τα ονόματα των δικηγόρων που έχουν κόψει γραμματειο και παρίστανται στην υπόθεση.

Ωρα 12:09 Ο λόγος στην πειθαρχική εγκαλούμενη Ξάνθη. Ο Δετσαρίδης λέει ότι πρέπει να μιλήσουν πρώτα οι παρεμβαίνουσες.

Ωρα 12:11 Ο Πανιώνιος ζητά να γίνει δεκτή η παρέμβασή του. Η παρέμβαση αποσκοπεί στην αποτροπή οποιασδήποτς δυσμενούς συνέπειας. Η Τσαγκαράκη λέει: «Ξεκινήσαμε με -6 βαθμούς. Ενώ εμείς απαρέγκλιτα συμμορφωθήκαμε με τις διατάξεις…». Ρωτάει ο δικαστής, ποιο είναι το έννομο συμφέρον. Βαθμολογικο; «Ναι, είμαστε στην τελευταία θέση, προσδοκάμε να υποβιβαστεί η Ξάνθη».

Ωρα 12:12 Ο Γρηγορίου του Πανιωνίου αναφέρεται στην βαρεία παράβαση, που είναι απειλή του υποβιβασμού. Εφόσον υποβιβαστεί, θα καταλάβει αυτή την τελευταια θεση.

Ωρα 12:14 Ο λόγος στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Καρπετόπουλος αναφέρει ότι «κάθε ομάδα έχει έννομο συμφέρον από την στιγμή που αλλάζει η βαθμολογία. Επίσης η Ξάνθη διεκδικεί είσοδο στην 6αδα και ελεγχεται για πολυϊδιοκτησία. Επίσης εμείς κάναμε την καταγγελία και κατόπιν αυτής εκδόθηκε η έκθεση ή πόρισμα».

Ωρα 12:15 Συμπληρωματικά ο Ολυμπιακός αναφέρει ότι το βαθμολογικό ενδιαφέρον αφορά τους πάντες και η ανάκληση του πιστοποιητικού θα έχει αλλαγή στην βαθμολογία. «Η αποβολή η δική σας θα έχει αναδρομική, όσον αφορά την ανάκληση του πιστοποιητικού».

Ωρα 12:16 Δικαστής: «Ο χρόνος ανάκλησης ορίστηκε από την ΕΕΑ. Εμεις δεν εμπλεκόμαστε σε αυτό»

Ωρα 12:17 Σουλούκου: «Ο χρόνος ανακλησης θα σημαίνει ότι κανένας αγώνας δεν θα μετρήσει της Ξάνθης». Ο Τσιρωνάς επικαλείται και νομολογία Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Ωρα 12:18 Ο λόγος στον Κουγια. Αναφέρεται νομολογια σε απόφαση της Επιτροπής Εφεσεων της ΕΠΟ σε υπόθεση της ΠΑΕ Κασσιοπη. Και παρεμβαινει υπέρ του σκεπτικού. «Επειδή η ΕΕΑ είναι ανεξάρτητη αρχή με δεσμευτική εισήγηση προς το δικαιοδοτικό όργανο και όχι μια απλή γνωμοδότηση, ζητούμε να παρέμβουμε προσθέτως διότι πρώτον η παράβαση έχει χαρακτηριστεί βαρεία γιατί άπτεται του δημοσίου συμφέροντος. Η σύνθεση του μετοχολογιου της ΠΑΕ είναι ενδιαφέρον για όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με αυτό που υπήρχε μέχρι τώρα, η κύρωση που καλείστε να επιβάλλεται είναι του υποβιβασμού, Τίποτα άλλο. Το πόρισμα της ΕΕΑ λέει ότι το πιστοποιητικό αφαιρείται από το καλοκαίρι». Τον διακόπτει και του ζητά να μην μπαίνει στην ουσία, τώρα εξετάζεται το έννομο συμφέρον. «Εχουμε την διαπραξη του κακουργήματος της υφαρπαγους ψευδους βεβαιωσεως. Η Ξάνθη με αυτόν τον τρόπο κορόιδεψε την Επιτροπή, η οποία τελικά της ανακάλεσε το πιστοποιητικο».

Ωρα 12:22 Συνεχίζει ο Κουγιας: «Για αυτο παρεμβαίνουμε. Πρέπει να την επιβάλετε την ποινή του υποβιβασμού. Η Ξάνθη έχει 29 βαθμούς, έχουμε δύο αγωνιστικές, κερδίζοντας τα δυο παιχνίδια, εμείς θα είμαστε 6η. Αν επιβάλλεται ποινή υποβιβασμού, πρεπει όλες οι ομάδες από την έναρξη του πρωταθλήματος να λάβουν πίσω τους βαθμούς που έχασαν. Μπορεί να καταλήξουμε στην 5η θέση. Αν βρεθουμε στα πλέι άουτ, υπάρχει κίνδυνος να κινδυνεύσουμε με υποβιβασμό. Για εμένα είναι υποχρεωτικός ο υποβιβασμός της Ξάνθης. Επικαλούμαι την απόφαση της Κασιοπης για μετοχολογιο»

Ωρα 12:25 «Με την αναστολή τι έγινε;», ρώτησε ο Κουγιας. «Θα τα πουμε στη συνεχεια», απαντησε ο Δετσαρίδης. Ο λογος στη Ξανθη.

Ωρα 12:26 «Δεν μπορεί κάποιος να παρέμβει κατά του εγκαλούμενου», υποστηρίζει ο Χρήστος Δετσαρίδης επικαλούμενος αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Δήλωσε ότι θα δοθούν και γραπτά στον διακστή προς διευκόλυνσή του.

Ωρα 12:26 «Ετσι κι αλλιώς θα σας χορηγηθεί προθεσμια για υπόμνημα», λέει ο δικαστής. Σημαντικό αυτό, άρα ΔΕΝ περιμένουμε σήμερα απόφαση.

Ωρα 12:29 Συνεχίζει ο Δετσαρίδης: «Ο ολυμπιακός πρέπει να τεκμηριώσει έννομο συμφέρον με βάση την υπάρχουσα βαθμολογία. θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός ενδέχεται να υποβιβαστεί τις επόμενες ημέρες και για αυτό παρίστανται καθώς θα έχει σημασία ποιος θα υποβιβαστεί πρώτος;»

Ωρα 12:31 Συνεχίζει ο Δετσαρίδης: «Το αν θα λάβουμε μέρος στα πλέι οφ είναι μελλοντικο και δεν δημιουργεί έννομο συμφέρον. Το γεγονός ότι είναι καταγγέλον προκάλεσε τον πειθαρχικό έλεγχο, όχι »

Ωρα 12:32 Δετσαρίδης συνεχιζει: «Η ΑΕΛ ζητάει να μην ελεγχθεί το πόρισμα, αλλά αυτό δεν είναι έννομο συμφέρον. Αναφέρεται γενικά και αόριστα στον βαθμολογικό πίνακα και στην αποβολή μας ενώ το νομικο πλαισιο έχει τροποποιηθεί»

Ωρα 12:33 Δετσαρίδης συνεχίζει: «Η μη αδειοδοτηση από την Επιτροπή της ΕΠΟ δεν ελεγχεται από εσάς. Αοριστο το έννομο συμφερον»

Ωρα 12:34 Θα ξεκινησουμε με την ουσια. Ο λογος στην Παπαδοπουλου.

Ωρα 12:35 Σορινα Παπαδοπουλου της ΠΑΕ Ξάνθη αναπτύσει επιχειρηματα: «Δεν θεωρουμε ότι κάναμε παράβαση αλλά όλως επικουρικως προβάλουμε ενσταση παραγραφής διότι η φερόμενη παράβαση έγινε για το τιμολογιο. Αυτή η παράβαση φέρεται να έλαβε χώρα τον Αυγουστο του 2019. Τότε η ΕΕΑ έλαβε γνωση ότι η ΠΑΕ Ξάνθη υπέβαλε κατά τη διαδικασία έκδοσης του πιστοποιθητικου ενός μετοχολογιου που φέρει μέτοχο την Βιαμαρ ΑΕ. Στις 6 Αυγουστου του 2019, οπως υπεβληθη από την ΠΑΕ Ξάνθη κατόπιν αιτήματος της ΕΕΑ, η ΕΕΑ είχε μπροστά της αυτό το μετοχολογιο. Στις 21/3/2019 η ιδια επιτροπή έδωσε άδεια στην Insports IKE. Στις 22/8/19 με δελτιο Τυπου της ΕΕΑ χορηγείται το πιστοποιητικο την ΠΑΕ με βάση το μετοχολογιο που εχει μετοχο την Βιαμάρ. Η ίδια η ΕΕΑ έχει πρωτίστως εποπτική αρμοδιότητα που τότε προέβλεπε ο νόμος, ξέρει ότι έχει μπροστά της δύο αντιφατικά περιστατικά. Τι έκανε; Τιποτα. Εμας ήταν απο παραδρομή το λάθος και έδωσε το πιστοποιητικό με την παρατυπία. Επομένως από 22/8 έχει τελεστει το αδικημα και τρεχει ο χρονος παραγραφής».

Ωρα 12:39 Ρωτάει ο δικαστής: «Και πως εξηγειτε που ειστε εδω;» Απάντηση: «Τριμηνη παραγραφή»

Ωρα 12:40 Ο Χριστοδουλου αναφέρεται στο 69παρ3: «Συνδέεται με την πολυϊδιοκτησια που έχει διαχωριστεί. Δεν νομιζω ότι θα είχαμε Αστυνομία, τόσους δημοσιογραφους και τόσους συναδελφους αν υπαρχει λαθος στην παραβιαση του μετοχολογιου της ΠΑΕ Ξάνθη. Γίνεται μια επιχειρηση απο το σκεπτικο της επιτροπής».

Ωρα 12:41 Δικαστης: «Τεθηκε οτι ειναι δεσμευτικό το πορισμα της ΕΕΑ, εσεις τι λέτε;». Δετσαρίδης: «Οσον αφορά τον ουσιαστικο ελεγχο, εσεις δεν εγκρινεται μια αποφαση αρχης χωρις να μπαινετε στην ουσια. Θα πρεπει να μελετησετε και ουσια»

Ωρα 12:43 Συνεχίζει ο Χριστοδουλου.

Ωρα 12:45 «Στις 2/12 η Insports κανει αιτηση στην ΕΕΑ. Στις 7/3 καλειται να παρασχει στοιχεια. Στις 21/3 η αδεια. Στις 26/3 γινεται η μεταβιβαση και εγγραφεται στο βιβλιο μετοχων. Ο δικαστης ζητάει το πρωτοτυπο βιβλιο». Ο Δασκαλάκης το δειχνει στον δικαστή. Και λέει ότι θα λαβουν γνωση όλοι.

Ωρα 12:47 «Στις 31/12/19 εγινε η εξοφληση. Προκαταβολή 40.000 και εξοφληση οι 110.000. Αποδειξη ότι στην τακτική γενική συνελευση του Ιανουαριου του 2019 μετεχει η Βιαμαρ, όχι η Insports. Συνεπώς τα συμπεράσματα και οι κρισεις ειναι αυθαιρετες και κατα συνεπεια θεωρομε οτι καμια παραβαση του 69παρ3 συντελκεστη, αφου η μεταβιβαση των μετοχων έγινε μετά την άδεια», λέει ο Χριστοδουλου.

Ωρα 12:49 Για την οικονομια του χρονου ο δικαστης εξηγει τι λέει ακριβώς η ΕΕΑ

Ωρα 12:51 Συνεχιζει ο Χριστοδουλου: «Η ΠΑΕ δεν μπορει να διοικηθεί από τον νεο μετοχο μέχρι της εγγραφης του νεου μετοχου στα βιβλία. Δημιουργείται ενα δηθεν μειζον ζητημα απο μια ετιαρεια Πανοπουλου και Συγγελιδη σε μια νεα εταιρεια Πανοπουλου και Συγγελλιδη με τα ίδια ποσοστά». Ο δικαστης ρωτά γιατί έγινε αυτό;

Ωρα 12:53 «Ο λογος ήταν η εξής. Οι δυο επιχειρηματίες αποφάσισαν να αποεπενδυσουν απο επενδυσεις στην Ξανθη μεταξυ των οποίων και η ΠΑΕ Ξανθη. Η ΠΑΕ λάμβανε χορηγίες από την Skoda. Οταν διεκόπη η συνεργασία και η συμφωνία χορηγίας, αποφάσισαν να αποεπενδυσουν. Εδωσαν την ΠΑΕ ως ένα περιουριακό στοιχειο στην Insports».

Ωρα 12:54 Γιατί επιχειρηματικά έγινε αυτό; «Γιατί η Βιαμάρ έχει και άλλες επιχειρηματικές δραστηριοτητες. Για εξορθολογισμο του ομίλου». Γιατί; Επιμένει ο δικαστής. Ποιος ο λογος αφου ετσι κι αλλιως ονομαστικες είναι οι μετοχές. «Δεν με ρωτήσανε», απαντα ο Χριστοδουλου. «Εσείς τους ρωτήσατε;», ρωτα ο δικαστής. «Οχι», η απαντηση Χριστοδουλου.

Ωρα 12:56 Ο δικαστής διευκρινίζει ότι αυτά είναι θέματα ουσίας. Το δικαστήριο δεν έχει δεσμευθει αν θα μπει στην ουσία αλλά επειδή δεν θα γίνει άλλη συνεδρίαση, θα γίνει η συζήτηση και θα αποφασίσει το δικαστήριο στο μέλλον.

Ωρα 12:58 Συνεχίζει να αναπτύσσει επιχειρηματα η Παπαδοπουλου: «Δεν υπάρχει δήλωση βουλήσεως, πράξη ή παράλειψη του νομικου προσωπου που κατηγορείται με υπαιτιότητα. Ολη η διαδικασία προκύπτει εξ εγγράφων. Οταν η ίδια η ΕΕΑ έχει τα στοιχεια και δεν κάνει τίποτα, έχουμε τόσο συντομα παραγραφη».

Ωρα 12:59 Δασκαλάκης εξηγεί γιατι έγινε η Βιαμαρ σε Insports: «Μετα το τελος με Skoda κάναμε συζητησεις για νεες συνεργασιες και ένας απο τους λόγους ήταν ότι η ΠΑΕ αποτελούσε οικονομικό τροχοπέδη για την εταιρεία, αποφασίστηκε ο εξορθολογισμός του ομίλου της Βιαμάρ. Ενα απο αθτά τα κομμάτια ήταν η μεταβίβαση της Βιαμάρ στην Insport. Λενε ότι έγινε προσπάθεια συσκοτησης και να πάμε σε πολυϊδιοκτησία και ότι η ΙΚΕ είναι όχημα ευκίνητο και μπορεί να έχει μηδέν κεφάλαιο, σημειώνω ότι αυτή τη στιγμή η Insports έχει μετοχικό κεφάλαιο που υπερβαινει αυτό της Βιαμάρ. Αυτό για να διασκεδαστουν οι εντυπώσεις. Σε κάθε περίπτωση, ηθελα να σημεωσω ποιος ειναι ο σκοπος του αθλητικού νόμου όταν ζητά άδεια της Επιτροπής για την εγγραφή στο βιβλιο μετοχων. Αν μεταβιβάζαμε και δεν το γνωστοποιουσαμε στην ΠΑΕ, θα το μαθαιναμε μονο αν ασκουνταν δικαιωμα ψήφου και τότε θα μπορουσε η ΠΑΕ να πει ότι δεν μπορω να σεδεχτω, πρεπει να παμε πρωτα στην Επιτροπή»

Ωρα 13:02 Δασκαλάκης: «Ο νομος και το παραρτημα ειναι ξεκαθαρο ότι εσεις κρινετε την ουσια»

Ωρα 13:03 Τον λόγο έχει ο Δετσαρίδης: «Η Επιτροπή χαρακτηρίζεται ως δικαιοδοτικό όργανο. Εγώ στο Συνταγμα δεν βρίσκω να υπάρχουν δικαιοδοτικά όργανα με καθηγητές και λογιστές. Εχω παράπονο από αυτούς τους οιωνεί δικαστές ότι μέσα από την απόφαση προέβησαν σε αυθαίρετες προσεγγισεις ερμηνεύοντας τον νομο ακριβώς για να οδηγησουν την αποφαση εκει που την οδήγησαν. Ζητησαν έγγραφα στο ΓΕΜΗ. Τέτοια απαιτηση ο νομος δεν έχει».

Ωρα 13:06 Συνεχιζει ο Δετσαριδης: «Σκοπιμα ο νομοθετης αναφερεται στο γνωστοποιώ και κοινοποιώ. Οταν γινεται μια μεταβαση, εκει ο νομος δημιουργει σε τριτους, Super League, ΕΠΟ, χρειάζεται κοινοποιηση με υποχρεωση απόδειξης. Αφηνει σκοπιμα την γνωστοποιηση χωρις υποχρωση αποδειξης στην ΕΕΑ, καθώς η αδεια είχε δοθεί»

Ωρα 13:09 Τον λογο ο Χριστοδουλου: «Απορώ πως θα τεκμηριωθεί η βαρεια παράβαση. Γιατι η ΙΚΕ δεν απαντά στο θεμα μεταβιθβασεως, κλπ κλπ. Λεει η ΕΕΑ ότι η ΙΚΕ είναι ευέλικτο νομικο προσωπο. Αυτός είναι ο νομικος ισχυρισμός. Επ’ αυτου καλεισθε κ. δικαστά να αποφασίσετε. Δεν λέει ποια διάταξη του νόμου παραβιάστηκε. Είναι πιο ευέλικτο, αλλά και λοιπον; »

Ωρα 13:12 Γιατι δηλώθηκε η Βιαμάρ τον περασμένο Αύγουστο;, ρωτά ο δικαστής. «Είναι ένα εξέλ που το ίδιο δίναμε επί 30 χρόνια και απλά αλλάζαμε τα ποσοστά. Προφανώς έγινε copy paste», απαντουν οι της Ξάνθης.

Ωρα 13:15 «Αυτό το εκ παραδρομής που λέτε, προσπαθώ να καταλάβω; Εδω βλέπω ότι υπογράφει ο διευθυνων συμβουλος», λέει ο δικαστής. «Του το δώσανε και το υπέγραψε», λένε οι νομικοι εκπροσωποι της Ξάνθης. «Εχει σημασια ποιος ειναι ο νομικος συμβουλος», πετάγεται ο Κουγιας.

Ωρα 13:16 Η Παπαδοπουλου λέει ότι αυτά που εσείς σωστά μας ρωτησατε δεν μας τα ρωτησαν ποτέ από την ΕΕΑ

Ωρα 13:18 Ο λογος στον Χάρη Γρηγορίου της ΠΑΕ Πανιωνιος, να αναπτύξει και να αντικρουσει επιχειρηματα. «Οταν εγινε προσπαθεια να πουληθεί ο Παναθηναϊκός, υπεβληθη αίτημα για άδεια από την ΕΕΑ σε αλλοδαπο, δοθηκε η αδεια αλλά ο αλλοδαπος εξαφανιστηκε. Η ΕΕΑ θεσπιστηκε και κινειται παράλληλα με ΕΠΟ για εναν λογο, για να ειναι ο ελεγχς της νομιμοτητας των κεφαλαιων και των προσωπων των διοικησεων των ΠΑΕ»

Ωρα 13:20 Συνεχιζει ο Γρηγοριου: «Προφανώς η μη γνωστοποιηση εξυπηρετουσε καποιους κρυπτόμενους λογους σχετικους με την πολυϊδιοκτησια, που δεν ειναι στο αντικειμενο αυτης της δικης. Ακομα και αυτή η παραδρομη ειναι “λεω την αληθεια ή δεν τη λέω”. Η ΠΑΕ Ξάνθη υπέπεσε σε δύο χρόνους στους δύο ελεγκτικους μηχανισμούς αδειοδότησης. Τόσο από το σύστημα της ΕΠΟ όσο και από ΕΕΑ που απο καταβολής Σουπερ Λιγκ επί προεδριας Κοκκαλη και βαρδινογιαννη ήτο αδιαπραγματευτος ορος, από γεννέσεως του συνεταιρισμου. Ειναι προφάσεις εν αμαρτιαις. Ειναι πολυ σοβαρό το παράπτωμα, για αυτό και αναφέρεται ως βαρεια παράβαση. Βαρεία παρά δεν είναι τα χρεη του Πανιωνίου. Υπάρχει παραπλάνηση».

Ωρα 13:23 Ο δικαστης ρωτάει τον Γρηγοριου επί τους ουσίας. Ο Γρηγοριου απαντα: «Να μην μπειτε στην ουσια και να επιβαλεται μονο ποινες. Η ΠΑΕ Ξάνθη είναι από τις ομάδες που εχουν ευνοηθει από την ΕΕΑ με τοο Skoda κλπ.»

Ωρα 13:25 Δικαστης: «Μην προσπαθείτε να σκεφτείτε τι έχω στο μυαλο μου και το λέω σε όλους αυτό. Αν εχω αποφασίσει ή όχι».

Ωρα 13:27 Ο λογος στον Καρπετοπουλο, ΠΑΕ Ολυμπιακος: «Χαλάμε την ιστορία της Ξανθης. Ειπαν οτι η Επιτροπή μπορουσε να ελεγξει ότι μας φέρατε Βιαμάρ ενώ πήρατε άδεια για την Insports, γιατί δεν γνωστοποιησε την εγγραφή». Ο δικαστής ρωτάει την Ξάνθη, το γνβστοποιήσατε; «Βεβαίως», λένε από την Ξάνθη. «Τηλεφωνικώς», λέει ο Καρπετοπουλος. «Δεν είχαμε υποχρέωση για κάτι άλλο», απαντούν από την ΠΑΕ Ξανθη.

Ωρα 13:30 Ο λογος στον Χατζησαββαογλου: «Στο πόρισμα ο χαρακτηρισμός ως βαρεία προκύπτει από το γράμμα του νόμου και μόνο. Η συζήτηση για την μεταβίβαση από Βιαμάρ σε Insports, . Εδω εχουμε παραβιασεις που ξεκινησαν και πιάστηκαν κατά την διάρκεια της οικοδόμησης. Εμείς όταν ερωτηθηκαμε, παρότι δεν χρειαζόταν αυτή η συζήτηση, αλλά το ρωτήσατε και εσείς. Η παράβαση συντελέστηκς για τους λογους που λέει ο νομος που θα εξυπηρετουσε με τη μετανβιβαση, έχει να κάνει με το γενικότερο σχέδιο. Τους πιάσαμε εν εξελίξει του σχεδίου να παραβιάσουν και όχι απλά να παραβιάσουν».

Ωρα 13:34 Θα μου δωσετε απαντηση γιατι έγινε η μεταβιβαση; «Θα σας πω εγω», λεει ο Κουγιας. «Εξυρηρετεί την πολυϊδιοκτησια», λέει ο Χατζησαββαογλου.

Ωρα 13:36 «Ζητάμε τον υποβιβασμό στο ππλαίσιο του 69 3 12 και στο πλαίσιο του 77Α. Για το 77Α. Ο νομος έλεγε…». Τον διακοπτει ο δικαστης. «Ως ίσχυε. Αλλά αν ζητάτε υποβιβασμό, θα πρέπει να μπειτε στην ουσια. θα πρέπει να δεχτείτε και αυτό»

Ωρα 13:39 Δικαστής: «Μην παρεξηγηθω, δεν εχω καταληξει. Το παράρτημα λέει ελεγχος της ουσιαστικης βασιμοτητας. Δεν υποκαθιστώ την Επιτροπη. Εχω ομως στην διαθεσή μου ολα τα στοχεία της Επιτροπής. Επίσης στα υπομνηματα σας, ένα καταστατικο ειναι πολυμερής συμβαση. Τι επιτρεπεται να λεει με βαση το αυτοδιοικητο της ΕΠΟ».

Ωρα 13:41 Τσιρωνας: «Το βιβλιο των μετοχων δεν ειναι εμπορικο βιβλιο. Ο νομοθετης για αυτο θέλει διαφάνεια στο μετοχολογιο. Δεν θα αναφερθώ σε αυτά. Αρα δεν ειναι εμπορικο βιβλιο. Αναφορικά με την αποδεικτική δύναμη, μεταξυ εμπορων έχει. Οτι κανει έναντι της ΕΠΟ δεν έχει ισχυ. Ομως ο νομος το αναγει σε κρισιμο στοιχειο. Το βιβλιοο μετόχων πάντοτε ήταν νομιμοποιητικό, όχι συστατικό. Ο νόμος για της ΑΑΕ λέει ότι η μεταβίβαση εναντι της εταιρειας εχει νομιμοποιητικο κλπ, ομως εναντι των μετοχων …». Τον διακόπτει ο δικαστής. Μικρη ενταση, διαμαρτυρεται ο νομικος εκπρσωπος του Ολυμπιακου ότι τον διακιπτουν συνέχεια.

Ωρα 13:45 «Αν εμενα μου μεταβιβασουν τις μετοχές της Ξανθης, μπορω να ασκησω και να πω στον συναδελφο οτι δεν θα παω; Μπορω να κανω μια αυτοκλητη ΓΣ; Θα γυρισω και θα πω. Το 66 3 εχει συνοχη με το 69 9. Για αυτο θέλει να ελεγχθει. Εφοσον γινει αυτοκλητη ΓΣ μπορουμε να παρουμε αποφαση. Αν υπαρχει ρητρα, δεν θα εμφανιστει ποτέ. Εναντι των μερων η συμφωνια ισχυει». Μπορεί να υπάρξει συμφωνία και χωρίς να δοθουν μετοχές;, ρωτα ο δικαστης. «Ναι, αλλά εδώ έχουμε μεταβίβαση, όχι έλεγχο».

Ωρα 13:53 Συνεχιζει ο ιδιος: «Ο νομοθετης δεν θελει μεταβιβασεις, την γενικοτερη και την ειδικοτερη μεταβιβαση . Επειδη άκουσα ότι ΔΣ ειναι συλλογικο οργανο, οταν ο ΔΣ έχει αρμοδιοτητες του οργανου, μπορει να το εκπροσωπει κλπ. Οταν μελος του ΔΣ μαθαινει κατι, θεωρειται οτι γνωστοποιειται και ενημερωνεται και δρα για ολοτο το ΔΣ»

Ωρα 13:56 Τσιρωνας του Ολυπιακου εξηγει: Αλλο το 69 3 και άλλο το Παράρτημα Α στην παράγραφο 1, που λέει για περίπτωση μη χορηγησης ή ανακλησης του πιστοποιητικου. Εδω αυτο εξεταζουμε. Την περιπτωση που έχει ανακληθει. Ας δουμε τι λεει ανακληση. Καταρχην συμφωνα με την νομολογία, η χορηγηση δεν συνιστα διοικητικη πράξη. Η μη χορηγηση ή ανακληση είναι πάντα διοικητική πράξη. Εδώ αν κάνουμε ερμηνεία, επιτρέπεται ο παρεμπιπτον ελεγχος μια εκτελεστης διοικητιης πράξης, θα πρεπει να κανω άλμα. Δεν μπορει να υπαρξει δικαιοδοσοια ελεγχου διοικητικης πραξης.

Ωρα 13.59 Συνεχιζει ο Τσιρωνας. Ρωτάει ο δικαστης για την τριοποποιηση της κυβέρνησης.

Ωρα 14:02 Δεν επιτρέπεται ο νομοθετης να ακυρωσει διοικητικη πράξη. βαζει νομους για το μελλον ή γαι εκκρεμούσες. Αυτή είχε εκδοθεί.

Ωρα 14:05 «Ψαχνουμε να δουμε τι θέλει να πει ο νομοθετης. Αυτη ειναι η δουλεια μου, να το ερμηνευσω», λεει ο δικαστης.

Ωρα 14:07 Σουλουκου: «Εχουμ ρητη απαγορευση της τροποποιησης του πλαισιου στο ποδοσφαιρο κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου». Ο δικαστης απαντα: «Τωρα μου θετετε ενα θεμα αν μπορει ο Πειθαρχικος Κώδικας να αντικειται στο νομο…».

Ωρα 14:08 Σουλουκου: «Η ΠΑΕ Ξανθη εκανε παραβιασεις σε τρεις διαφορετικους χρονους. Τον Νοεμβριο – Δεκεμβριο, στις οικονομικές τους καταστάσεις, αναφέρουν η Βιαμαρ και η Insports την μεταβίβαση ήδη». Διαβάζει τις οικονομικές καταστάσεις της Βιαμαρ με εγγραφο βεβαιης χρονολογιας. Αυτο ειναι σε πληρη αρμονια με αυτο που δηλώνει η νεα μετοχος, η Insports. Αρα προκυπτει κατά τρόπο απόλυτο ότι για τα εν λόγω νομικά πρόσωπα ότι η μεταβόβαση είχε συντελεστεί. Και αυτό ενισχυεται και απο την διαπιστωση της ίδιας της ΕΕΑ ότι καταβλήθηκε και φόρος μεταβίβασης. Αρα απο πουθενα δεν προκυπτει ότι η μεταβίβαση δεν συντελεστηκε το 2018, ητοι χωρις καμια άδεια της ΕΕΑ»

Ωρα 14:11 Συνεχιζει η Σοθλουκου: «Τον Μαρτιο του 2019 δηλωθηκε προθεσξη. Τον Αυγουστο του 2019 η Ξανθη δηλωσε ξανα οτι μετοχος της ειναι η Βιαμαρ. Ενω γνωστοποιησε την μεταβιβαση, οπως ειπε στην ΕΕΑ, δεν αλλαξε το μετοχολογιο της. Αρα μιλάμε για τρεις διαφορετικές διαδικσίες που συσκοτίζουν το ίδιο θέμα. Αποκρύπτουν. Ως προς την υπαιτιοτητα, ο νομοθετης δεν απαιτεί δολο. Ο ισχυρισμος προβάλλεται αλισιτελως. Οργανα δε ειναι και ο κ. Χαλαβαζης που ειναι σε Βιαμαρ και Insports και παρέστη ο ιδιος στην Επιτροπή και παραμένει μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξανθη. Το ίδιο και ο κ. Στρατος. Αρα κανεις δεν μπορει να πει ότι δεν ηταν γνβστά στην Ξανθη και δεν ειχε υπαιτιοτητα».

Ωρα 14:14 Ο λογος στον Κουγια. «Εμεις σαν ΠΑΕ ΑΕΛ επιμενουμε οτι εσεις το μονο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιβάλετε ποιν΄ςς. Δεν έχειτε καμια δυνατοτητα να διερευνησετε αυτο που διερευνησε η ΕΕΑ. Ειναι ανεξαρτητη αρχη, οσο και αν προσπαθησαν να την υποβαθμιζουν απο τον πρωθυπουργο μέχρι και τους διαδικους. Ειναι ανεξαρτητη αρχη και υποβάλει δεσμευτικά πορισματα. Το αναγνωρισαν με την προσφυγη τους στο Διοικητικο Εφετειο. Εχουμε στα χερια μας το αιτημα χορηγηση προσωρινης διαταγης αναστολης. Αν δεν ειχαν την πεποιθηση ότι δεν παρηχθησαν αποτελεσματα, γιατι ζητουν προσωρινη διαταξη

Ωρα 14:17 Κουγιας συνεχιζει: Ειτε αποφαση διοικητικης αρχης ειτε Στε, μια αποφαση ειναια ρχη της ασφαλειας δικαιου. Εσεις πρεπει να αποφανθείτε αν προκειται περί εκτελεσής διοικητικής αποφασης και θα περιοριστείτε στην επιβολή των ποινών. Και αφού ξεπεράσετε το κομάτι, αν κρινετε ότι πρεπει να εξετασετε και βασιμότητα, έχετε μια διαδικασια το ποια θα ειναι η κυρωση Θα εφαρμοσετε αυτο που λεει το 69 απο το 3 ως το 12, που εκει πρεπει να υποβιβασετε την ξανθη αν δεχτειτε ότι ειναι δεσμευτικη διοικητικη κυρωση. πρεπει να δείτε τι έγινε εδω.

Ωρα 14:19 Εσεις πρεπει να δείτε ποιο ειναι το προστατευόμενο αγαθο. Το ποδόσφαιρο και άρα ποινη υποβιβασμού ή η κοινονική συνοχή που επικαλέστηκαν οι 155 που δεν γνωριζω αν ξερουν πως λειτουργι η ασφαλεια δικαιου. Αν ειναι το ποδοσφαιρο, το οτι η Βουλη αποφάσισε αυτό επειδή αντιμετωοιζουμε αυτα με τους Τουρκους, είναι γράμμα κενό. Και εδώ έρχεται το μεγαλείο του δικαστή. Δεν έχετε καμία υποχρέωση να εφαρμοσετε την τροπολογια

Ωρα 14:21 Εκτιμω οτι αν ειχαμε χορηγηση προσωρινης διαταγής, θα είχε γίνει σημαία σας. Δεν θα δικάζαμε καν. θα είχαμε μια απόφαση γραμμα κενό. Το γεγονός ότι απερρίφθει η προσωρινή διαταγή, δημιουργεί εξ αντιδιαστολής ένα νομικό ανάχωμα σε εμάς, αν επιλέξετε την διερεύνσηη της ουσιαστκής βασιμότητας. Εχουμε μια εμπλοκή διαφορων πράξεων που σας οδηγουν αποκλειστικά να επιβαλετε ποινες.

Ωρα 14:23 Κουγιας: Η Ξανθη είναι διαχρονικά από τις κερδοφόρες εταιρείες. Θησαυρήσαν οι μετοχοι τους από χρήματα του κράτους, για προπονητηριο της Εθνικης που δημιουργηθηκε οταν προεδρος ηταν ο Γκιρτζικης. Και κάηκε και πηραν αποζημιωση. πρωτο ερβητημα. Γιατι έκαναν. Δευτερον, γιατι απεκρυψαν τη μεταβίβαση. Το επιχείρημα που αρθρωνουν είναι από την αίτηση αναστολής, ότι δεν ήταν απαραίτητο. Το να αναλοινώσουμε την μεταβίβαση των μετοχών δεν είναι απαραίτητο, μονο το μετοχολογιο, αυτή ειναι η επιχειρηματολογία τους. Αρα, όπως λένε, αν ειναι αληθεια αυτό, τότε για πιο λόγο δυο σειρές παρακάτω λένε ότι εκ παραδρομής δεν το κάναμε; Και έρχονται 18/1/20 και κανουν επιστολή ενώ διερευνάτε και στελνουν το πραγματικο μετοχολογιο; Υπαρχει αντιφατική προσεγγιση και είμαι βεβαιος ότι για αυτο απερριφθη η αιτηση προσωρινης διαταγης

Ωρα 14:26 Χαμογελα απο τους ανθρωπους της Ξανθης

Ωρα 14:28 Συνεχιζει ο Κουγιας: «Χρειαζεται συνδυασμος ανρθρων απο το 3 ως το 12. Μπορει κανεις να απαντησει αν ενα οποιοδηποτε απο το 3 από το 12 έγινε;». Απαντά ο δικαστής: «Υπέβαλε αίτηση». «και τελείωσε εκεί;». «Οχι».

Ωρα 14:30 Συνεχιζει ο Κουγιας: «Το έκαναν, γιατι εμείς λόγω του ποινικου δικαιου ξερουμε απο ξεπλυμμα. Η Επιτροπη στο πορισμά της έχει καταγράψει παραβασεις φορολογικου δικαιου, νομιμοποιησης χρηματων, υφαρμαγης ψευδους βεβαιωσης. Οι μονοι που έχουν όλα τα έγγραφα, είναι η ξανθη και ο ΠΑΟΚ. Νομιζω ότι μόνο μια αναγνωση, μονοδρομος θα ειναι να αποβαλλεται στην Ξανθη».

Ωρα 14:32 Λεει τωρσ ιστοριες για το 1981 και μια υποθεση των Κουρηδων που είχαν φάει 120 χρονια. Φεραν με την Αλλαγη αλλαγη του νομου. Και δεν τον εφαρμοσαν ποτε. Ετσι και εσεις δεν πρεπει να εφαρμοσετε την τροπολογια, καταληγει ο Κουγιας.

Ωρα 14:33 Συζητείται η υποθεση. Ο λογος για το τελος στην ξανθη.

Ωρα 14:34 Πρεπει να δουμε την διαταξη του νομου. «Δεν έχω ακουσει τίποτα για το 4326 του 15», λέει ο δικαστής. Που μιλάει το αυτοδιοίκητο.

Ωρα 14:35 Δετσαρίδης: «Εσείς ως δικαιοδοτικό όργανο μπορείτε να εκδικάσετε τη νομιμότητα και την ουσια. Αν διαβάσετε το πόρισμα και διαπιστώσετε έλλειψη αιτιολογιας ή λάθος υπαγωγή ή ότι τα πραγματικά περιστατικά δεν ταυτίζονται με αυτο που θελει ο νομοθετης, τότε τι θα κάνετε; Δεν θα κρίνετε το πόρισμα αν ειναι συμφωνο με την διάταξη του νομου; Το πλήρες αναιτιολογητο πορισμα δεν σας επιτρέπει να πάτε σε επιβολή ποινης»

Ωρα 14:38 Αυτο που καλειστε ειναι να επιλεξετε το νομο και την ποινη. Ο νομοθετης έχει αναδρομικη δυνατότητα. «Ναι αλλα πρεπει να το πει», απαντα ο Τσιρωνας. «Το είπε», απαντά ο Δετσαριδης, ο δικαστης ζητά να μην κανουν διαλογο. Δετσαριδης συνεχιζει τονιζοντας ότι ο νομοθετης θελει να περιλαβει αναδρομικά, από 1η Ιουλίου που αρχίζει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ.

Ωρα 14:39 Ο δικαστης ρωταει αν εχουν εξασφαλισει τα πρακτικα απο τη Βουλή… Η συζητηση πλεον για την τροπολογια

Ωρα 14:40 «Κατα την αποψη μου πρεπει να ερμηνευσουμε τι προκυπτει και τι ηθελε. Αφαιρεσε ανακλητικη αρμοδιοτητα απο ΕΕΑ. Αυτο που κρινεται σήμερα είναι οι νεες διαταξεις. Εχετε δωσει ορκο να τηρείτε νομους». Ο δικαστης διακόπτει: «Ναι, αλλά και ο κ. Κουγιας είπε ότι ειναι αντισυνταγματικο…»

Ωρα 14:41 Ο δικαστης ζητάει νομολογια για την αναδρομικοτηττα

Ωρα 14:42 Αν έχει απορριφθει η αιτηση αναστολης, θα επρεπε να το πουν. «Δεσμευομαστε οτι αν ειχε απορριφθει θα το λεγαμε, αρα δεν έχει αποριφθει. Μπορει να μην έχει κριθεί», απαντά ο Δετσαριδης.

Ωρα 14:44 Χριστοδούλου: «Εξ ιδίων πόρων το προπονητικό κέντρο και μετά την κατατροφή του χτίστηκε εξ ιδίων πόρων. Και για τα περί ξεπλύμματος». Διαλογος με Κουγια. «Περι την εκδοση αναστολής, τηρειται μια διαδικασία, οι μερες ήταν ελαχιστες. Οψομεθα».

Ωρα 14:45 Χριστοδουλου: «Ακουσατε για τους Κουρηδες, θα ακουσετε και εμας. Παραθετω το καινουριο έργο Σωτηροπουλου, σελιδα 561 για την αποδεικτική δυναμη μετοχων, εξομοιώνετε με βιβλιο μετοχων».

Ωρα 14:46 Χριστοδουλου: «Χρειαζεται εκχωρηση και αναγγελια»; «Στην αυτοκλητη», απαντα. Εντονος σχετικα διαλογος

Ωρα 14:47 Παπαδοπουλου: Οι οικονομικες καταστασεις που επικαλείστε συνταχθηκαν τον Σεπτεμβριο του 2019. Ηταν προσυμφωνο, δεν υπηρχε ολοκληρωση της συναλλαγης. Το τιμημα πληρωθηκε το τελος του 2019. Επρεπε να αποτυπωθει η αξια της συναλλαγης. Η εββαια χρονολογία δεν είναι Δεκεμβριο του 2018 αλλά τον Σεπτεμβριο του 2019.

Ωρα 14:49 Παρεμβαση Κουγια: Ο Συγγελιδης ειναι κουμπαρος μου, εχει βαφτισει τον γιο μου. Κακως βεβαια.

Ωρα 14:51 Προθεσμια για υπομνηματα ως την Δευτερα απο τον προεδρο Μαρκου. Ενταση αναμεσα σε Δετσαριδη με Σουλουκου και Γρηγοριου. Δετσαρίδης: “Εσείς πέφτετε ούτως ή άλλως”. Γρηγορίου: “Εσείς να δείτε πως θα πέσετε”. Ειρωνείες και προς τον Ολυμπιακό και να κάνει καταγγελία για να κερδίσει στα χαρτιά την Άρσεναλ.

Ωρα 14:52 Τελικά Τρίτη ως τις 12.00 το μεσημερι η προθεσμια για υπομνηματα. «Πρωτη φορα βλεπω καποιον να δηλωνει αθωος και να ζητα συνεχεια αναβολές», σχολιαζει ο Κουγιας.

Ωρα 14:53 Ξεκινά η διαδικασία της ενστασης του Πανιωνιου επί της Ξανθης. Ο Γρηγοριου αγορευει, απορριφθηκε αίτημα αναβολής.

Ωρα 14:55 Δετσαριδης εξηγει ότι η ενσταση ειναι αβασιμη. Συζητείται η υποθεση, υπομνηματα και για αυτην την υποθεση ως τις 12.00 η ωρα το μεσημέρι της Τριτης.

Ωρα 14:57 Ληξη της διαδικασίας μετά από σχεδόν τρεις ώρες. Μέχρι την Τρίτη προθεσμία για υπομνηματα από όλους τους διαδικους.

Ωρα 15:02 Πρωτος που έακανε δηλωσεις στις κάμερες ο Κουγιας, επανελαβε ότι η Ξανθη πρεπει να υποβιβαστει

Ωρα 15:06 Σε δυο διαφορετικες αίθουσες έχουν κλειστει στην μεν μια οι εκπροσωποι του Ολυμπιακου και στην αλλη αυτοι της Ξανθης και συσκεπτονται

Ωρα 15:10 Δεν θα γινουν δηλώσεις από άλλους στις κάμερες. Τα μαζευγουν οι καμερες και τα μικροφωνα.

Ωρα 15:15 Παραμενουν και συσκεπτονται οι νομικοι εκπροσωποι της Ξανθης στο εντευκτηριο με κλειστές τις πορτες και σε άλλη αίθουσα αυτοι του Ολυμπιακου

Ωρα 15:20 Θυμιζουμε οτι την Τριτη εχει προγραμματιστει και ΔΣ της Λιγκας. Επισης την Δευτερα εχουμε νεα δικη για την πολυϊδιοκτησια