«Όχι» της ΕΠΟ στους αθλητικούς δικαστές της Super League για τον φάκελο αδειοδότησης της Ξάνθης

Αρνητική ήταν η απάντηση της Διεύθυνσης Αδειοδότησης της ΕΠΟ στην πρωτοδίκη Μαρία Τσαγκιά, αθλητική Δικαστή του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1, στο αίτημα της τελευταίας να της χορηγηθούν έγγραφα σχετικά με την αδειοδότηση της ΠΑΕ Ξάνθη.

Στο έγγραφο αίτημα της κας Τσαγκιά, με θέμα «Χορήγηση αποφάσεων για ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ», ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου απάντησε ότι η Επιτροπή Αδειοδότησης δεν μπορεί να παρέχει στη Λίγκα τα έγγραφα που ζητάει.

Η απάντηση του Δημητρίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η διαδικασία αδειοδότησης και όλα τα σχετικά στοιχεία (δικαιολογητικά, αποφάσεις κλπ) διέπονται από ρήτρα εμπιστευτικότητας και δεν μπορούν να σας κοινοποιηθούν. Οι πληροφορίες που λαμβάνει η Διεύθυνση Αδειοδότησης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την αξιολόγηση των υποψήφιων ΠΑΕ, διαδικασία η οποία δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το αντικείμενο της Επιτροπής Σας. Τέλος, η επιβληθείσα χρηματική ποινή επίσης δεν αποτελεί αντικείμενο της Super League καθώς βάσει του Αρθρου 16, παρ. 1α καταβάλλεται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Συνεπώς δεν συντρέχει απολύτως κανένας λόγος για την κοινοποίηση των αποφάσεων στην Επιτροπή σας».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τα έγγραφα εμφανίζεται να τα ζητά η κα Τσαγκιά, ενώ την υπόθεση που αφορά καθαρά την Ξάνθη δεν την ανέλαβε αυτή αλλά ο κ. Μάρκου.

Το σχετικό έγγραφο αποκαλύπτει η ιστοσελίδα to10, η οποία υποστηρίζει ότι αποτελεί απόδειξη ότι δεν υπήρχε λογος αναβολής της υπόθεσης την περασμένη Δευτέρα καθώς «ούτε καν  η ίδια η ΕΠΟ δεν δίνει τα χαρτιά που δήθεν περιμένουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη». Η ιστοσελίδα προσθέτει μάλιστα ότι «και οι ίδιοι οι δικαστές του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League γνωρίζουν ότι δεν μπορούν έγγραφα με προσωπικά στοιχεία, με στοιχεία εταιρειών και με ευαίσθητα δεδομένα να παραχωρούνται από οποιαδήποτε υπηρεσία/αρχή/φορέα με αυτόν τον τρόπο».