Γ’ Εθνική: Έβαλε δύσκολα στον Πανσερραϊκό ο Ορφέας αλλά δεν απέφυγε την πεντάρα!

Πάλεψε ο Ορφέας Ξάνθής βάζοντας δύσκολα κάποια στιγμή τον πρωτοπόρο και σχεδόν βέβαιο πρωταθλητή Πανσερραϊκό στις Σέρρες αλλά η ποιότητα των γηπεδούχων αδικεί τους Ξανθιώτες που ηττήθηκαν με το βαρύ 5-2 για την 16η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Ο Πανσερραϊκός μπήκε δυνατά στον αγώνα και αφού απείλησε στο 6′ με μακρινό σουτ του Κασμεριδη που πέρασε άουτ και στο 15′ με τον Πτηνοπουλος που το σουτ είχε την ίδια κατάληξη στο 16′ άνοιξε το σκορ. Ο Γεωργιαδης έδωσε για τον Πτηνοπουλο και αυτός με ωραια πάσα έδωσε στον Γκουρτσα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για τον Πανσερραϊκό. Ο Ορφέας στο 24′ στην πρωτη σημαντική του φάση από κόρνερ η μπαλα πήγε στον Τορομανιδη που από το ύψος του πέναλτι με σουτ, έκανε το 1-1 για τους φιλοξενούμενους. Στο 31′ ο Ορφεας έφτασε κοντά στο 1-2 αλλά το γυριστο σουτ του Κουκουριγκου πέρασε άουτ. Στο 41′ καλή φάση για τον Πανσερραϊκό αλλα ο Πτηνοπουλος έκανε αδύνατο πλασέ που μπλόκαρε ο Ρούφος, όπως και το φαουλ του Γεωργιάδη στο 45′. Στις καθυστερήσεις του ημιχρονου από κόρνερ του Κοντσι ο Δημήτρης Γκουρτσας και παλι σκοραρει με καρφωτη κεφαλιά με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Ρουφου κάνοντας το 2-1 για τον Πανσερραϊκό.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Πανσερραικος μπήκε δυνατά και στο 31′ τα λιοντάρια πέτυχαν και τρίτο γκολ όταν ο Γιώργος Γεωργιάδης το κουνούπι κάνει το 3-1 μετά από λάθος της άμυνας. Η Ξανθιώτικη ομάδα δεν τα παράτησε και μείωσε σε 3-2 στο 57′ τον Κουκουριγκο να σημειώνει το 5ο του φετινό τέρμα. Στο 70′ γίνεται το 4-2με τον Κασμεριδη και στο 77′ ο Κοντσι έγραψε το τελικό 5-2.

Ο Ορφέας με την ήττα εντός προγράμματος έμεινε στους 15 βαθμούς και στο -3 από την Αλεξανδρούπολη έχοντας ρεπο την επόμενη εβδομαδα, ενω ο Πανσερραικος ξέφυγε 7 βαθμούς μετά την νέα αποτυχία του Νέστους Χρυσούπολης και δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Διγκοζης): Γιαννακιδης, Ζέρης, Καλι, Ψάλτης, Πολίτης, Γκουρτσας, Κοντσι, Γεωργιάδης, Πτηνοπουλος (63′ Παπαβασικειου).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: (Χατζημεστής) Ρούφος, Τζαμπαζ (75′ Παπαδοπουλος), Βουλγαρίδης, Τορομανιδης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης, Σουκρηογλου, Κουκουριγκος, Χαλήλ Ιμπραμ Τανζού, Ζιγκολαρι