Δημοσίευμα για σύλληψη λάθος ιερέα εν ώρα θείας λειτουργίας σε Μονή της Θράκης

Φιάσκο της Αστυνομίας;! «Λάθος» ιερέα συνέλαβαν στη Μονή του Αγίου Πορφυρίου οι αστυνομικοί Ξάνθης το πρωί του Σαββάτου!; Αυτό συζητείται πάντως έντονα στην τοπική κοινωνία!

Σύμφωνα με αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες του «Μ», οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης που το πρωϊ του Σαββάτου διέκοψαν την Θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Μονής του Αγίου Πορφυρίου στο Γέρακα Ξάνθης έκαναν μεγάλη…γκάφα, αφού το μυστήριο δεν τελούσε ο καταγγελλόμενος από την Μητρόπολη Ξάνθης  πρώην αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης που κατηγορείται για αντιποίηση αρχής από τις Μητροπόλεις της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου αλλά συνέλαβαν άλλον…ιερέα! 

Κι αυτό γιατί ο πρώην αρχιμανδρίτης εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην Αλεξανδρούπολη και δεν τελούσε το μυστήριο ο ίδιος!

Οι αστυνομικοί λοιπόν που έκαναν τις συλλήψεις το Σάββατο το πρωϊ μετά την καταγγελία της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης κατά του πρώην Αρχιμανδρίτη της Αλεξανδρούπολης, κατά λάθος…συνέλαβαν άλλον ιερέα που ιερουργούσε εκείνη την ώρα!!! Μαζί με την Ηγουμένη του Μοναστηριού Γερόντισσα Άννα και τη βοηθό του, μολονότι το συγκεκριμένο μοναστήρι ανήκει πλέον στην εκκλησία του Παλιού Ημερολογίου, μετά την αποπομπή του. 

Μετά από αυτό, αναρωτιέται βέβαια κανείς αν η Εισαγγελία Ξάνθης με βάση την επώνημη καταγγελία της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης κατά συγκεκριμένου ιερέα,  θα ασκήσει δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά των αστυνομικών που κατά…λάθος συνέλαβαν άλλον Ιερέα κι όχι τον καταγγελλόμενο;!  

Οι εξελίξεις πάντως τρέχουν, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω Μοναστήρι μέχρι να αποκαλυφθούν τα βαριά πρόστιμα για τις σοβαρές Πολεοδομικές παραβάσεις του, ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης που στη συνέχεια …αποποιήθηκε της κληρονομιάς και «κήρυξε» …Ιερό πόλεμο κατά του συγκεκριμένου μοναστηριού, της Ηγουμένης και του πρώην Αρχιμανδρίτη.

Πηγή: http://maxitisthrakis.blogspot.com/