«Εμείς δεν θα κλείσουμε δρόμους ούτε θα πάμε στον Μητσοτάκη ακόμα κι αν μας ρίξουν και αυτό να το σεβαστούν όλοι στην ΑΜ-Θ»

Στο γήπεδο της Ξάνθης για πρώτη φορά στη σεζόν βρέθηκε ο Χρήστος Πανόπουλος και όπως είχε γράψει από το μεσημέρι του Σαββάτου του ThrakiSportS, προχώρησε στην πρώτη δημόσια τοποθετησή του μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού σε βάρος της Ξάνθης.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθυνοντα σύμβουλο της ομάδας Αρη Πιαλόγλου και αφού πρώτα διευκρινίστηκε ότι θα κάνει μια δήλωση αλλά δεν θα δεχθεί ερωτήσεις, έκανε μια τοποθέτηση (κοιτώντας συχνά τις σημειώσεις του) που ήδη σχολιάζεται ποικιλοτρόπως.

Τόνισε ότι στα 31 χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη όλα έχουν γίνει με νομιμότητα και διαφάνεια. Σχολίασε αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει το ThrakiSportS, ότι σε έναν βούρκο που τσακώνονται βουβάλια στο τέλος την πληρώνουν τα βατράχια. «Θα δούμε αν θα την πληρώσουν τα βατράχια και με ποιον τρόπο», σχολίασε.

Αίσθηση όμως προκάλεσε η αναφορά του ότι η Ξάνθη έχει λάβει την απόφαση να μην πάει ούτε σε δημάρχους, βουλευτές, υπουργούς ή ακόμα και τον Πρωθυπουργό, αν και θα το δικαιούνταν. Πρόσθεσε ότι «εμείς δεν θα κλείσουμε τους δρόμους, ούτε τις εκκλησίες» και κάλεσε μάλιστα την απόφαση αυτή να την σεβαστούν όλοι στην ευρύτερη πειροχή.

Τέλος, χαρακτήρισε ερασιτεχνική την εμφάνιση της ομάδας του και ως την χειρότερη τα τελευταία 30 χρόνια στην Α’ Εθνική, ενώ πρόσθεσε ότι ο Παναθηναϊκός νίκες δίκαια και θα έπρεπε να νικήσει με 2-3 γκολ διαφορά. Αναλυτικά η δήλωσή του Χρήστου Πανόπουλου έχει ως εξής:

«Καλησπέρα, καλή χρονιά. Δεν θα σταθώ στα 31 χρόνια παρουσίας μου στο ποδόσφαιρο μέσα από την Ξάνθη. Οσα καλά και όσα κακά και αν έχω κάνει για αυτήν στη διαδρομή όλων των χρόνων αυτών, έχουν γίνει μέσα από νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Πώς θα μπορούσα άλλωστε να ήμουν σήμερα μπροστά σας, αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Επειδή όμως ο οποιοσδήποτε σε αυτή τη ζωή που ζούμε θα μπορούσε να γίνει απατεώνας, όχι μετά από 30 χρόνια παρουσίας, αλλά μετά από 50, ακόμη και 80 χρόνια παρουσίας στην κοινωνική ζωή, το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή για όλα αυτά που εμείς εδώ στην Ξάνθη αντιμετωπίζουμε και που εσείς αντίστοιχα λογικά ασχολείστε, είναι ότι και τώρα ακολουθήσαμε όλες τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.

Για μένα στη ζωή υπάρχουν δύο πράγματα. Ο Θεός και η Δικαιοσύνη. Και σε αυτά τα δύο πιστεύω.

Κύριοι, στον βούρκο όταν πλακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια. Θα δούμε αν αυτή η λαϊκή ρήση επιβεβαιωθεί και με ποιον τρόπο. Και με ποιον τρόπο (το ξανατονίζει).

Εμείς εδώ στην Ξάνθη και στην Θράκη δεν θα πάμε ούτε σε βουλευτές, ούτε σε υπουργούς, ούτε και στον Πρωθυπουργό, παρότι το δικαιούμαστε. Το δικαιούμαστε, αλλά δεν θα το κάνουμε. Δεν θα κλείσουμε τους δρόμους, ούτε τις εκκλησίες, ούτε θα κάνουμε επαναστάσεις. Και δεν θα το κάνουμε αυτό, ούτε πριν, ούτε μετά την οποιαδήποτε απόφαση. Αυτή είναι η θέση μας και αυτή θα πρέπει να τη σεβαστούνε όλοι στην ευρύτερη περιοχή.

Φαντάζομαι ότι όταν τελειώσουν όλα αυτά, κάποιοι θα έχουν να πουν πολλά, κάποιοι πάρα πολλά και κάποιοι τίποτα. 

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας και εύχομαι από ψυχής ό,τι καλύτερο σε εσάς και τις οικογένειάς σας τον καινούργιο χρόνο, για εσάς και τις οικογένειές σας. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε σούπερ τίμια και ήταν η χειρότερη Ξάνθη των τελευταίων 30 χρόνων, με εμφάνιση που δεν υπάρχει ούτε στο ερασιτεχνικό. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κερδίσει με 2-3 γκολ διαφορά. Σας ευχαριστώ πολύ. Το αναφέρω αυτό γιατί κάτι έπρεπε να πω και για το παιχνίδι».