Πέρασε από Βόλο και ανέβηκε 4η η Ξάνθη με γκολάρες από τους αρχηγούς Μπαξ-Λισγάρα και τον Εντουάρντο

Η Ξάνθη νίκησε με 3-1 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Super League. Εδραιώνεται έτσι στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και για την ακρίβεια ανεβαίνει προσωρινά 4η, φτάνοντας τους 26 βαθμους και περιμένει τι θα κάνουν Αρης και ΟΦΗ για να ξέρει αν θα σκαρφαλώσει μόνη πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Μπαξεβανίδης, Εντουάρντο και αυτογκόλ του Φερέιρα από κεφαλιά του Λισγάρα ήταν τα γκολ της ομάδας του Γιώργου Παράσχου που πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στον πάγκο της Ξάνθης. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη του ΑΟΞ στο πρωτάθλημα και η όγδοη συνολικά. Ο Γέντρισεκ με το τρίτο φετινό του τέρμα είχε ισοφαρίσει προσωρινά για το Βόλο στο 56’ σκοράροντας σε βάρος της πρώην ομάδας του ενώ στος φάσεις του αγώνα και το χαμένο πέναλτι του Μουνίθ στην εκπνοή του πρώτου μέρους για τον Βόλο που κατέρρευσε μετά την αποβολή του Οικονόμου. 

Είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει τρία γκολ εκτός έδρας η Ξάνθη μετά το Νοέμβριο του 2017 και το 3-1 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού. Και όλα αυτά σε έναν αγωνα που ο Γιώργος Παράσχος αναγκάστηκε να παρατάξει την ομάδα χωρίς τους Μπαριέντος και Καμαρά, που δεν ήταν στην διάθεσή του λόγω καρτών.

Ελάχιστες καλές στιγμές είχαμε στο πρώτο 45λεπτο με την Ξάνθη να απειλεί στο 8’ με το σουτ του Στάρτζεον να καταλήγει άουτ. Ο Βόλος είχε την πρώτη τελική στο 30’, όταν από πάσα του Μουνίθ, ο Μάντζης μέσα από την περιοχή σούταρε ψηλά. Η Ξάνθη σε μια από τις λιγοστές επισκέψεις στην περιοχή του Βόλου κατάφερε να σκοράρει, όταν από κόντρα η μπάλα πήρε ύψος και ο Μπαξεβανίδης με το αριστερό στην κίνηση πέτυχε φανταστικό γκολ!!! 

Στο τρίτο και θεωρητικά τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μουνίθ εκτέλεσε κόρνερ, ο Καρασαλίδης έκανε χέρι και ο Κομίνης αφού είδε τη φάση στο VAR έδωσε πέναλτι. Ο Ισπανός εκτέλεσε, όμως ο συμπατριώτης του Αμπαντ τον νίκησε στο 45+7′ και η Ξάνθη πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Βόλο να απειλεί στο 51’, όμως το σουτ του Μάντζη πέρασε ψηλά άουτ. Ο Γκαγέχο στο 53’ έβγαλε τον Μάντζη και πέρασε στην κορυφή τον Γέντρισεκ, με τον Σλοβάκο επιθετικό να τον δικαιώνει για την απόφασή του, καθώς με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Άμπαντ για το 1-1 κόντρα στην παλιά του ομάδα. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 60’ όταν από την προσποίηση του Γέντρισεκ, η μπάλα έφτασε στον Μαξ, όμως ο Αργεντινός δεν βρήκε εστία.

Ο Βόλος στο 67’ έμεινε με 10 παίκτες στο γήπεδο, με τον Κομίνη να του βγάζει δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Κάστρο. Η αποβολή έφερε τα πάνω-κάτω με το Βόλο να χάνει τον έλεγχο και την Ξάνθη να χτυπά στην αντεπίθεση, όπως έγινε και στο 73’, με ωραία αντεπίθεση και πάσα του Κοβάτσεβιτς στον Εντουάρντο, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή και με τη μπάλα να κοντράρει στην πλάτη του Δημόπουλου έγραψε το 1-2.

Η Ξάνθη άγγιξε το τρίτο γκολ στο 79’ όταν από την πάσα του Στάρτζεον, ο Εντουάρντο σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Γκαραβέλη να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση. Ότι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος στο 79’ το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα η Ξάνθη, όταν από δικό του κόρνερ, ο Λισγάρας με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι με τη μπάλα στη συνέχεια να χτυπά στο κεφάλι του Φεράρι και να παίρνει τροχιά προς τα δίχτυα για το 1-3. Τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι το σουτ του Κοβάτσεβιτς, ο οποίος έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Γκαραβέλη. 

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Οικονόμου, Τσίκα, Φεράρι, Τσοκάνης, Μαξ, Μουνίθ, Μάντζης (53’ Λύρατζης), Γκουαροτσένα (46’ Τόρες), Γέντρισεκ (71’ Δημόπουλος).
ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Αμπαντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο – Τερκί, Κοβάτσεβιτς,  Εντουάρντο (82’ Τζουρίτσκοβιτς), Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ (61’ Σόσα), Φοσέ (46’ Φοσέ).