Super League: Λύγισε στο τέλος με παίχτη λιγότερο η Ξάνθη κόντρα στην ΑΕΚ στο ντεμπούτο Παράσχου!

Η Ξάνθη πάλεψε στα Πηγάδια για το θετικό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League 1 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά λύγισε στο 84ο λεπτό με γκολ του Γαλανόπουλου γνωρίζοντας την ήττα με 0-1 στο ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου για τους γηπεδούχους και του Μάσιμο Καρέρα για τους φιλοξενούμενους.

Η Ξάνθη, η οποία αγωνιζόταν με 10 παίχτες από το 77ο λεπτό λόγω της αποβολής του Φασίδη, παρουσιάστηκε με πολυπρόσωπη αμυτική γραμμή για να διατηρήσει το 0 στην άμυνα, κάτι που της το «χάλασε» ο Γαλανόπουλος στο 84 με ωραίο δυνατό σουτ εκτός περιοχής.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές δεν είχε πολλές φάσεις, με πολλά φάουλ και μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, με το 0-0 να μοιάζει το δικαιότερο σκορ. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο κακός αγωνιστικός χώρος που υπήρχε στα Πηγάδια κάνοντας την προσπάθεια των παιχτών των 2 ομάδων δυκολότερη, αποτέλεσμα των βροχών των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Η ήττα του ΑΟΞ σε συνδυασμό με την νίκη του Παναθηναικού κόντρα στην Λαμία με 2-0 στο ΟΑΚΑ τον άφησε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς ενώ ο Παναθηναικός έφτασε τους 20. Παρ’ όλα αυτά οι διαφορές της κατάταξης είναι στο νήμα και σίγουρα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την τελική 6άδα που οδηγεί στα play offs καθώς υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.

Αυτή άλλωστε είναι ακόμα η πρεμιέρα του β’ γύρου. Δαιτητής της αναμέτρητης ήταν ο Ζαχαριάδης με βοηθούς τους Πάτρα και Αϊναλή, όλοι από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Τέταρτος ο Καραντώνης και VAR ο Τζοβάρας. Την επόμενη αγωνιστική που διεξάγεται εμβόλιμα την Τετάρτη, η Ξάνθη φιλοξενεί τον Παναιτωλικό.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Παράσχος): Αμπάντ, Στούργκεον, Φασίδης, Κοβάσεβιτς, Τζουρίσκοβιτς (73’ Ντε Αμορίμ), Μαλεζάς, Μπαριέντος (81′ Τερκί), Λισγάρας (88′ Εντουάρντο), Καρασαλίδης, Καμαρά, Σόσα.

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Σβάρνας (79’ Βέρντε),  Χουλτ, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Λιβάια (88′ Σιμόες), Ολιβέιρα (91’ Γιακουμάκης).