LIVE από τα Πηγάδια για την Super League: ΑΟ Ξάνθη – AEK 0-1 (τελικό αποτέλεσμα)

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον αγώνα ανάμεσα στον ΑΟ Ξάνθη και την ΑΕΚ για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα έχετε ενημέρωση για την εξέλιξη στον αγώνα ΑΟ Ξάνθη – ΑΕΚ για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Ώρα 19:04 Xαρακτηριστικό της αναμέτρησης ότι κάνουν ντεμπούτο στους πάγκους και των δύο ομάδων νέοι προπονητές, ο Γιώργος Παράσχος της Ξάνθης που προετοιμάζεται για το 555ο παιχνίδι του στην Α’ Εθνική/Super League και ο Μάσιμο Καρέρα που παίρνει το βάπτισμα του πυρός στην Ελλάδα.

Ώρα 19:09 Ο Παράσχος έχει άλλες δύο θητείες στην ομάδα της Θράκης, μια το 2008, που ξεκίνησε με νίκη μέσα στη Λάρισα και άλλη μία το 2010, που ξεκίνησε με νίκη εντός έδρας επί του ΠΑΟΚ! Τρεις θητείες στην Ξάνθη είχαν μόνο ο Γιάννης Ματζουράκης και ο Νίκος Καραγεωργίου.

Ώρα 19:14 Ο Μάσιμο Καρέρα είναι ο τρίτος προπονητής της ΑΕΚ στη σεζόν και πέμπτος στις δύο τελευταίες σεζόν. Είναι ο πρώτος Ιταλός, που δουλεύει στην ΑΕΚ στην ιστορία Α’ Εθνικής/Super League.

Ώρα 19:20 Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η Ξάνθη νίκησε την ΑΕΚ εκτός έδρας για πρώτη φορά στην ιστορία της (25/8, 90’ σουτ Νέλσον Ολιβέιρα  – 67’ σουτ Γουίλιαν, 78’ σουτ Μπαριέντος. Στο 34’ 2η κίτρινη Τσίκο Ζεράλδες της ΑΕΚ). Η Ξάνθη έχει την ευκαιρία να νικήσει για πρώτη φορά την ΑΕΚ σε δύο παιχνίδια στην ίδια σεζόν, αλλά και να τη νικήσει σε δύο διαδοχικά πρωταθλήματος για πρώτη φορά.

Ώρα 19:24 Η ΑΕΚ από το 2015 που γύρισε στο πρωτάθλημα δεν έχει χάσει στην Ξάνθη. Πήρε τρεις ισοπαλίες, πριν νικήσει στην τελευταία επίσκεψη τον περασμένο Απρίλιο με 3-1. Η Ξάνθη έχει να νικήσει από τον Σεπτέμβριο του 2012 στην έδρα της της ΑΕΚ, μοναδική νίκη στα τελευταία επτά ματς εκεί. Σε συνολικά 28 παιχνίδια με γηπεδούχο την Ξάνθη έχουμε 5 νίκες των γηπεδούχων, 10 των φιλοξενούμενων και 13 ισοπαλίες που είναι και το πιο σύνηθες αποτέλεσμα. Στην περσινή σεζόν στις 7 Απριλίου είχαμε Ξάνθη-ΑΕΚ 1-3 (33’ κεφαλιά Κάστρο – 68’ σουτ Οικονόμου, 70’ σουτ Πόνσε, 90’ σουτ Μπογέ).

Ώρα 19:31 Στους αγώνες που έχουν παίξει μήνα Δεκέμβρη, η ΑΕΚ έχει νικήσει και τα τρία στην έδρα της, αλλά ποτέ στην Ξάνθη. Σε τέσσερις αγώνες εκεί, η ΑΕΚ έχασε το 1993 και πήρε ισοπαλίες το 1999, το 2004 και το 2006.

Ώρα 19:39 Η Ξάνθη έκλεισε τον πρώτο γύρο με την ήττα στην Τούμπα, ωστόσο κρατήθηκε στην εξάδα της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ. Έχει κερδίσει το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα της, αυτό με τον Ατρόμητο, αλλά είναι η μοναδική νίκη της στα τελευταία επτά πρωταθλήματος.

Ώρα 19:42 Η Ξάνθη έχει πετύχει μόλις δύο γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια, και μόνο ο Παναιτωλικός έχει βάλει λιγότερα γκολ από τα 12 της Ξάνθης. Σε αντίθεση, έχει δεχτεί 15 γκολ, που την κάνουν τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος

Ώρα 19:44 Μαζί με τον ΟΦΗ έχει τις λιγότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, μόλις μια, το 0-0 με τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, η ισοπαλία όπως προαναφέρθηκε είναι ένα σύνηθες αποτέλεσμα στα ματς Ξάνθη – ΑΕΚ.

Ώρα 19:47 Η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει τον Πανιώνιο, με το εμφατικό 5-0 μάλιστα και να κλείσει τον πρώτο γύρο τρίτη. Έτσι έκλεισε και αυτό το κεφάλαιο Νίκος Κωστένογλου. Ήταν η πρώτη νίκη μετά από τρεις αγώνες, όπου είχε πάρει μόλις ένα βαθμό. Η ΑΕΚ δεν έχει νικήσει στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας και μάλιστα έχει χάσει τα τρία τελευταία από αυτά, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ. Τελευταίο της «διπλό» ήταν στο Αγρίνιο στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ώρα 19:50 Η εντεκάδα της Ξάνθης: Άμπαντ, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Λισγάρας, Σόσα, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Φασίδης, Τζουρίτσκοβιτς, Μπαριέντος, Στάρτζεον

Ώρα 19:52 Η εντεκάδα της ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Μπακάκης, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα

Ώρα 19:54 Στον πάγκο του ΑΟΞ βρίσκονται οι Μπέντο, Ντε Αμορίμ, Ρενέλα, Φοσέ, Εντουάρντο, Ντε Λούκας, Τερκί

Ώρα 19:55 Στον πάγκο της ΑΕΚ είναι οι Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς, Βέρντε, Γιακουμάκης, Αλμπάνης

Ώρα 19:56 Σε πέντε περίπου λεπτά θα έχουμε την έναρξη του αγώνα στα Πηγάδια.

‘Ωρα 20:00 Εχουν μπει οι δυο ομάδες με τον διαιτητή Ζαχαριάδη και τους βοηθούς του και παμε ολοταχώς για την εναρξη του αγωνα

1′ Έναρξη αγώνα

13′ Ωραία προσπάθεια του Μάνταλου που έστειλε την μπάλα πανω σε σωματα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

16′ Σουτ εκτός περιοχής από τον Ολιβέιρα, πέφτει και μπλοκάρει ο Άμπαντ.

18′ Την ιδια ώρα έχουμε ημίχρονο Παναθηναικός-Λαμία 1-0 και τελικό αποτέλεσμα ΟΦΗ-Άρης 3-1

20′ Σουτ του Λιβάγια, στην αγκαλιά του Άμπαντ η μπάλα. Η ΑΕΚ έχει την κατοχή της μπάλας.

30′ Η Ξανθη δεν εχει απειλήσει τον Μπάρκα μέχρι τώρα.

38′ Ο Τζουρίτσκοβιτς σεντράρει από τα δεξιά, απευθείας στην αγκαλιά του Μπάρκα.

42′ Κίτρινη κάρτα στον Τζουρίτσκοβιτς.

45′ Ημίχρονο. Μέτριος αγώνα δίκαια η ισοπαλία μέχρι τώρα. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: ΑΟ Ξάνθη – ΑΕΚ 0-0

46′ Εναρξη β’ μερους

47′ Μακρινό σουτ του Κρίστιτσιτς, το βγάζει με δυσκολία στην αριστερή του γωνία ο Άμπαντ.

51′ Κίτρινη κάρτα στον Μπαριέντος.

58′ Κίτρινη κάρτα στον Καμαρά.

60′ Σουτ του Ολιβέιρα, μπλοκάρει ο Άμπαντ, αλλά πάλι η φάση έχει τελειώσει νωρίτερα για οφσάιντ του Λιβάγια.

62′ Διαγώνιο σουτ του Σόσα μέσα από την περιοχή και αριστερά, λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπάρκα.

63′ Κίτρινη κάρτα στον Σβάρνα.

67′ Πέναλτι για την ΑΕΚ με τον Ζαχαριάδη να περιμενει το VAR.

69′ Ο Χουλτ πέφτει στο έδαφος μόνος του. Το βλεπει ο Θεσσαλονικιος ρεφερι και δεν υπάρχει πέναλτι.

72′ Κίτρινη κάρτα στον Φασίδη.

73′ Αλλαγή για την Ξάνθη ο Ντε Αμορίμ αντί του Τζουρίτσκοβιτς.

76′ Κόκκινη για παίκτη της Ξάνθης. Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Φασίδη σε 4 λεπτά για ένα φάουλ στον Χουλτ και μοιραία αποβολή.

80′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Έξω ο Σβάρνας, μέσα ο Βέρντε.

81′ Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Μπαριέντος αντικαθίσταται από τον Τερκί.

84′ Γκολ η ΑΕΚ! Ο Κρίσιτσιτς πατάει για τον Ολιβέιρα, ο Σόσα τον κόβει και ο επερχόμενος Γαλανόπουλος με δυνατό δεξί σουτ νικά τον Άμπαντ. ΑΟ Ξάνθη – ΑΕΚ 0-1

87′ Τρίτη αλλαγή για την Ξάνθη. Εντουάρντο αντί Λισγάρα.

88′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Έξω ο Λιβάγια, μέσα ο Σιμόες.

90+4′ Λήξη αγώνα. Ο ΑΟΞ δεν τα κατάφερε και πλεον εμεινε εκτός εξαδας μετά από καιρό. Τελικό αποτέλεσμα: ΑΟ Ξάνθη – ΑΕΚ 0-1