ΕΠΣ Ξάνθης: «Δύει» η Κεσσάνη Ερασμίου – Δεν κατέβηκε με Βιστωνίδα και σκέψεις απόσυρσης από το πρωτάθλημα

Δεν κατέβηκε να αγωνιστεί η Κεσσάνη Ερασμίου στην αναμέτρηση με τον ΑΟ Βιστωνίδας για την ουσιαστικά τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης.

Η ομάδα του Ερασμίου χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0, το δεύτερο για την φετινή σεζόν. Είχε προηγηθεί και το 3-0 στα χαρτιά προ δύο εβδομάδων, στον αγώνα με τον Εχίνο που διεκόπη στο ημίχρονο και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τους λόγους που το Εράσμιο δεν κατέβηκε να αγωνιστεί με την Βιστωνίδα. Η ίδια η ομάδα δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση. Αρκετοί κάνουν λόγο για απόσυρση από το πρωτάθλημα, αλλά τέτοιο έγγραφο δεν έχει σταλεί στην ΕΠΣ Ξάνθης, για αυτό άλλωστε και το ματς ορίστηκε κανονικά.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτόν η Κεσσάνη θέλησε να διαμαρτυρηθεί για την πρόσφατη καμπάνα της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ξάνθης, που τιμώρησε με -5 βαθμούς την ομάδα του Ερασμίου από το φετινό πρωτάθλημα αλλά και με αφαίρεση πέντε βαθμών και από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Μια τρίτη εκδοχή έχει να κάνει με την έλλειψη παικτών από την ομάδα, για διάφορους λόγους, κάποιοι από τους οποίους έχουν να κάνουν ωστόσο και πάλι με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση, η Κεσσάνη Ερασμίου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δείχνει πλέον να «δύει».

Δεδομένου ότι το ματς με την Βιστωνίδα δεν έγινε με δική της υπαιτιότητα, το πιθανότερο είναι να δεχθεί και νέα αφαίρεση βαθμών. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι βάσει και ΚΑΠ, με τρίτο μηδενισμό στο ίδιο πρωτάθλημα, ο σύλλογος της Κεσσάνης Ερασμίου θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα. Αν δεν επιλέξει να αποσυρθεί νωρίτερα ο ίδιος…