Football League: Ο έλεγχος αποδόσεων των Θρακιωτών της 11ης αγωνιστικής

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παντελή Ριζογιάννη σε νεκρό χρόνο (96′), δίνοντας παράλληλα την εκτός έδρας νίκη (1-0 κόντρα στην Καλαμάτα) που εδραίωσε τα Τρίκαλα στην πρώτη θέση, ήταν αναμφίβολα μια από τις καλύτερες στιγμές των «Θρακιωτών» στα γήπεδα της Football League.

Το ThrakiSportS έκανε την σύνοψη των Θρακιωτών ή «Θρακιωτών» (με καταγωγή δηλαδή από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα ή έστω με πέρασμα από ομάδες της Θράκης), οι οποίοι αγωνίστηκαν στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής στην Football League και σας παρουσιάζει τον έλεγχο των αποδόσεων τους.

Καλαμάτα – Τρίκαλα 0-1: Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής στην Football League -και το μοναδικό που διεξήχθη το Σάββατο (7/12)- το «τρένο» των Τρικάλων δεν έκανε στάση ούτε στην Καλαμάτα, από όπου έφυγαν με την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους. Οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν με «buzzer beater» κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα. Αρχικά στο 90’+4′ ο Σταματής κέρδισε πέναλτι, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε να εκτελέσει ο αρχηγός του συλλόγου και επί μια πενταετίας παίκτης της Ξάνθης, Παντελής Ριζογιάννης (αγωνίσθηκε για 90′), γράφοντας στο 90’+6′ τελικά το 0-1.

Αιγάλεω – Ολυμπιακός Βόλου 0-1: Δύσκολο έργο είχε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Γιώργος Σικαλιάς (έπαιξε στον Πανθρακικό), η βοήθεια του οποίου χρειάστηκε αρκετές φορές προκειμένου να μείνει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, με μοναδική εξαίρεση την φάση του 11′ όταν και δέχτηκε το γκολ. Παράλληλα, στο 46′ πέρασε ως αλλαγή ο 35χρονος φορ Πάολο Φαρινόλα (έπαιξε στην Ξάνθη), μη μπορώντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Από πλευράς φιλοξενούμενων, οι δύο αμυντικοί με θητεία στον Πανθρακικό, Δημήτρης Βοσνακίδης και Νίκος Μπουτζίκος αγωνίσθηκαν και στα 90′ έχοντας καλή ανασταλτική παρουσία. Τιμωρημένος ήταν ο Αντώνης Τσιάρας (θητεία σε Skoda Ξάνθη και Πανθρακικό).

Ιάλυσος – Βέροια 1-0: Με γκολ (κοντινή προβολή) του κεντρικού αμυντικού και αρχηγού, Διονύση Μακρυδημήτρη (με θητεία σε Πανθρακικό) στο 28′, η ομάδα της Ρόδου επικράτησε 1-0 της Βέροιας και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Ενώ, δεν πήραν χρόνο συμμετοχής οι Βαγγέλης Ρεκλείτης και Αργύρης Μπαρέττας. Για τους Βεριώτες, ο πρώην αριστερός μπακ του Πανθρακικού, Σταύρος Πεταυράκης ήταν και πάλι θετικός, παίζοντας σε όλο το παιχνίδι.

Καβάλα – Ιωνικός 0-0: Σε ένα μέτριο από φάσεις παιχνίδι, η Καβάλα έβαλε δύσκολα στο Ιωνικό και μοιραία οι ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας. Στους γηπεδούχους η ευκαιρία της συμμετοχής δόθηκε σε τέσσερις πρώην «Θρακιώτες». Ο λόγος για τον Ξανθιώτη Ραφαήλ Μελισσόπουλο (ως αλλαγή στο 59′), τον Κώστα Μαρκόπουλο (βασικός – θήτευσε σε Πανθρακικό), τον Παύλο Καθάριο (βασικός – θήτευσε στην Ξάνθη) και τον Βασίλη Γαβριηλίδη (βασικός – θήτευσε σε Πανθρακικό) που επανήλθε από την τιμωρία του, ο οποίος μάλιστα ήταν αρκετά δραστήριος. Στους φιλοξενούμενος, ανάλογη ευκαιρία πήρε ο μοναδικός «Θρακιώτης» της ομάδας, Άρης Κολλαράς, «προϊόν» της ακαδημίας της Ξάνθης, μέχρι το 78′ όταν και έγινε αλλαγή από τον προπονητή του.

Νίκη Βόλου – Ασπρόπυργος 3-0: Ήσυχο μεσημέρι είχε ο πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού και αρχηγός της ομάδας του Βόλου, Μανώλης Αποστολίδης, που για ακόμα μια φορά (10η) πήρε φανέλα βασικού. Για την ομάδα του Ασπρόπυργου, Ενέα Γκατσολάρι (ξεκίνησε από την ακαδημία της τότε Skoda) που αυτή την φορά πήρε φανέλα βασικού, δεν μπόρεσε να βρει ρήγματα στην αμυντική λειτουργία των αντιπάλων.

ΟΦ Ιεράπετρας – Θεσπρωτός 1-0: Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του νομού Λασιθίου που ξεπέρασε το εμπόδιο του Θεσπρωτού και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Παράλληλα, χρησιμοποίησε δύο «Θρακιώτικα γρανάζια» στην βασική της σύνθεση. Συγκεκριμένα, αυτοί ήταν ο Αλεξανδρουπολίτης αριστερός μπακ Στράτος Χιντζίνδης και ο γνώριμός μας από την ΑΕΚ αλλά και τον Πανθρακικό, Νίκος Κατσικοκέρης. Ενώ, για την ομάδα της Ηγουμενίτσας, ο πρώην του Πανθρακικού, Σαντιάγο Βιγιαφάνιε (βασικός και αναντικατάστατος) συνεχίζει να αποτελεί βασικό πυλώνα της μεσαίας γραμμής. Ωστόσο, θα απουσιάσει από την επόμενη αναμέτρηση της ομάδας του, μιας και αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες (για διαμαρτυρία η δεύτερη), παίρνοντας στο 83′ την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Τρίγλια – Διαγόρας 1-1: Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, μένοντας στο 1-1, σκορ που σίγουρα δεν άρεσε στους γηπεδούχους που παρέμειναν στην ζώνη του υποβιβασμού. Από την Τρίγλια, ο 22χρονος δεξιός μπακ Παύλος Ζώτος και ο 25χρονος κεντρικός επιθετικός Ιάσονας Παπαδημητρίου που αμφότεροι αναδείχθηκαν από την ακαδημία της Ξάνθης ήταν βασικοί, όπως επίσης και ο Νίκος Κουρέλλας (είχε αγωνισθεί στον Έβρο Σουφλίου). Για τους Ροδίτες, στον πάγκο έμεινε ο πρώην της Ξάνθης Γιώργος Γούλας σε αντίθεση με τους Θοδωρή Παπαδόπουλο (πρώην του Πανθρακικού) και Φλορένς Κέρι (πρώην του Έβρου Σουφλίου), που έπαιξαν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Πολυτιμότερος «Θρακιώτης» της αγωνιστικής: Παντελής Ριζογιάννης (Τρίκαλα)

Δείτε το γκολ του Ριζογιάννη που χάρισε την νίκη στην ομάδα των Τρικάλων: