Super League 2: Ο έλεγχος αποδόσεων των Θρακιωτών της 8ης αγωνιστικής

Και σε αυτήν την αγωνιστική, όπως και στην προηγούμενη, το γκολ του πρώην παίκτη του Πανθρακικού, Λεωνίδα Κυβελίδη, άνοιξε τον δρόμο για ακόμα μια νίκη της ΑΕ Καραϊσκάκης (2-1), αυτή την φορά κόντρα στην έδρας του πρωτοπόρου Απόλλων Σμύρνης, τον οποίο και γκρέμισε από την κορυφή της Super League 2.

Το ThrakiSportS έκανε την σύνοψη των Θρακιωτών ή «Θρακιωτών» (με καταγωγή δηλαδή από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα ή έστω με πέρασμα από ομάδες της Θράκης), οι οποίοι αγωνίστηκαν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής στην Super League 2 και σας παρουσιάζει τον έλεγχο των αποδόσεων τους.

Λεβαδειακός – Εργοτέλης 1-0: Τεράστια βαθμολογική ανάσα πήρε ο Λεβαδειακός στο εναρκτήριο παιχνίδι της αγωνιστικής στην Super League 2, που ξεκόλλησε λίγο από τις τελευταίες θέσεις. Ενώ, στα θετικά συγκαταλέγεται και η δεύτερη φετινή συμμετοχή του 23 Ξανθιώτη μέσου, Πέτρου Ορφανίδη. Για τους ηττημένους Κρητικούς, ο Ροδοπίτης αμυντικός Χρήστος Μπάτζιος με θητεία σε Πανθρακικό, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Νέα Χιλή και Έβρο Σουφλίου αγωνίσθηκε σε όλο το παιχνίδι.

Απόλλων Λάρισας – Απόλλων Πόντου 4-0: Ήσυχο μεσημέρι είχε για την ομάδα της Λάρισας ο πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού, Νέστορας Γκέκας, ο οποίος δεν χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές. Ενώ, για τους ηττημένους που παράμειναν ουραγοί της βαθμολογίας, οι Δημήτρης Χασομέρης και Νίκος Τσουμάνης πήραν φανέλα βασικού, χωρίς να μπορέσουν να αλλάξουν την κακή εικόνα των Καλαμαριωτών, αγωνιζόμενοι για 90′ και 70′ αντίστοιχα. Αμφότεροι πρώην παίκτες τόσο Ξάνθης, όσο και Πανθρακικού.

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕ Καραϊσκάκης 1-2: Πρώτη ήττα για τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πρωτάθλημα που του στοίχισε και την κορυφή της βαθμολογίας! Η ΑΕ Καραϊσκάκης επικράτησε στη Ριζούπολη 1-2 και έβαλε… φωτιά στην κορυφή της Super League 2. Οι Μάρκο Μαρκόφσκι (γνωστός από την Ξάνθη) και Γιώργος Ζησόπουλος (πέρασε από τον Πανθρακικό), ήταν για ακόμα μια φορά βασικοί και αναντικατάστατοι. Ωστόσο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Ο λόγος για τον Λεωνίδα Κυβελίδη, που άνοιξε τον δρόμο και συνέβαλε τα μέγιστα για την επικράτηση της ομάδας του, με το γκολ του στο 12ο λεπτό (0-1). Δεύτερο συνεχόμενο για τον πρώην επιθετικό του Πανθρακικού.

Πλατανιάς – Κέρκυρα 4-0: Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες (σε πρωτάθλημα και κύπελλο), η ομάδα της Κρήτης ξέσπασε πάνω στην τελευταία της βαθμολογίας Κέρκυρα, παίρνοντας μια άνετη νίκη. Από πλευράς γηπεδούχων, η μεστή εμφάνιση του Κωνσταντίνου Τσαμούρη, με θητεία στην ομάδα της Ξάνθης, περνάει σε δεύτερο ρόλο, καθώς το γκολ στο 90′ του 22χρονου Γιώργου Κωστίκου (αγωνίσθηκε για έξι μήνες στον Πανθρακικό), στο παρθενικό του ντεμπούτο στην Super League 2, μόλις έξι λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση, αποτελεί την πιο σημαντική είδηση. Επίσης, να σημειωθεί πως δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Μανώλης Ρουσσάκης.

ΠΑΣ Γιάννινα – Δόξα Δράμας 1-0: Η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε της αντίστοιχης της Δράμας και εκμεταλλευόμενη το… δώρο του Καραϊσκάκη, προσπέρασε τον Απόλλωνα Σμύρνης στην κορυφή της Super League 2. Για την Δόξα, η οποία παρουσιάστηκε αρκετά νωχελική, ξανά βασικοί ήταν ο πρώην του Πανθρακικού, Κωνσταντίνος Πλέγας, αλλά και ο Δημήτρης Σιώπης που έχει καταγωγή από το Τυχερό Αλεξανδρούπολης, χωρίς να πιάσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Παναχαϊκή – Χανιά 0-1: Με μια «μπαλοθιά» στις καθυστερήσεις, οι Κρητικοί άρπαξαν την νίκη από τους Αχαιούς. Ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων, Ηλίας Πολίμος (πέρασμα από Πανθρακικό), αγωνίσθηκε για 93′, μέχρι να γίνει αλλαγή. Για τους φιλοξενούμενους, ο Κομοτηναίος Χουσεΐν Μουμίν, ήταν ξανά βασικός, πραγματοποιώντας καλή εμφάνισης. Ο Τάσος Παπαχρήστος αυτή την φορά πέρασε ως αλλαγή στο 91′, καταγράφοντας απλά ακόμα μια συμμετοχή. Ωστόσο, το φετινό ντεμπούτο του 28χρονου πρώην μέσου του Πανθρακικού, Βασίλη Τριανταφυλλάκου (έπαιξε και στα 90′) που «κιτρινίστηκε» κιόλας, ήταν το γεγονός της αναμέτρησης, από πλευράς Θρακικού ενδιαφέροντος.

Πολυτιμότερος «Θρακιώτης» της αγωνιστικής: Λεωνίδας Κυβελίδης (ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας)