ΕΠΣ Έβρου: Με δυο πέναλτι η ΑΕΔ καθάρισε από το α’ ημίχρονο και τον Ορέστη διατηρώντας το απόλυτο

Το απόλυτο των εννέα νικών σε ισάριθμα παιχνίδια διατήρησε η Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου, καθώς το απόγευμα της Κυριακής νίκησε με 2-0 τον πρωταθλητή Ορέστη Ορεστιάδας στο παραδοσιακό ντέρμπι του Βορείου Έβρου.

Το πρώτο πέναλτι που κερδίθηκε από χέρι σε σουτ του Ιντζέ, το εκτέλεσε εύστοχα ο Γιαννόπουλος, ανοίγοντας το σκορ. Ο σκόρερ ανετράπη εντός περιοχής στο 45′ για να δοθεί ξανά η εσχάτη των ποινών, με τον Παντελίδη να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό όπως αποδείχθηκε αποτέλεσμα.

Πάντως ο Ορέστης έχασε ευκαιρίες. Θα μπορούσε να προηγηθεί αν ο Μπακογιάννης δεν έχανε το τετατέτ στο 1ο μόλις λεπτό, ενώ θα μπορούσε να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι με την κεφαλιά του Λουμπου εξ επαφής στο 65′, το τεταετ του Δαρβούδη στο 70′ και του σουτ του Νάκου από το ύψος του πέναλτι στο 85′.

Γενικά στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΔ έδωσε χώρο στους αντιπάλους της και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Ο Παπούδης έχασε δυο καλές ευκαιρίες στο 57′ και στο 75′, ο Μπετζέκας με κεφαλιά στο 68′ και ο Γιαννόπουλος με τετατετ δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Η διαιτησία των Στρατούδη, Κωνσταντάκη και Γεωργακούδη είχε καλές και κακές στιγμές. Και για τα δύο πέναλτι υπάρχουν διαμαρτυρίες από τον Ορέστη, πιο χλιαρές για το πρώτο θεωρώντας το χέρι ακούσιο (αλλά που αλλάζει την πορεία της μπάλας), πιο έντονες για το δεύτερο (για το οποίο ο ρέφερι συμβουλεύτηκε και τον βοηθό του).

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Μαυράκης): Δουλούδης, Αλεξακίδης (50′ Μαργαριτούδης), Παντελίδης, Θάνος, Μπετζέκας (68′ Καλαποδόπουλος), Κούπας, Γκαϊδατζής, Ιντζές, Τοροσιάν, Παπούδης (86′ Παγουλάτος), Γιαννόπουλος.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ : Γαλλής, Λουλούδης (63′ Σιγρέκης), Λέκκος, Χριστακίεφ (79′ Νάκου), Κοτζά, Πετρόπουλος Στέφ., Μπακογιάννης, Θεμελής, Τσομπανούδης, Φούσκας, Τσουκάρης (43′ Δαρβούδης).