ΕΠΣ Θράκης: «Γκρέμισε» το Ν. Σιδηροχώρι από την κορυφή στο ντέρμπι η Γρατινή και περιμένει τον Πανθρακικό!

Φωτιά στην κορυφή έβαλε η Δόξα Γρατινής που επικρατησε της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με 2-1, με 4 ομάδες να απέχουν μεταξύ τους 3 μόλις βαθμούς.

Η ομάδα του Ζόραν Στοϊνοβιτς ο οποίος βρέθηκε κόντρα στην πρωην ομάδα του, ήταν πιο αποτελεσματική από την ομάδα του Σπύρου Κουτσογιάννη και με αυτόν τον τρόπο πήρε τη νίκη και τους 3 βαθμούς.

Η Γρατινή μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 20′ είχε μια καλή ευκαιρία με τον Λάζαρο Στοίνοβιτς που δεν μπόρεσε να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του, αφού ο Τσομπανόπουλος έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ο πρώην πορτιέρο του Ιάσμου μπλοκαρε στο 28′ του σουτ του μέχρι πέρσι συμπαίκτη του Γιαννακιτζίδη. Το Ν. Σιδηροχώρι είχε στο 34′ ενα καλο σουτ με τον Βάσκο, με τον Εφτούν να κρατά και αυτός το μηδέν. Το σκορ άνοιξε στο 40′ με κεφαλιά του Ερκάν από ωραία σέντρα του Αντωνιάδη. Λίγο πριν το ημιχρονο στο 44′ σε φαουλ του Δραγανίδη η κεφαλιά του Βάσκου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Εφτούν με το 1-0 να είναι το σκορ που οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτηρια.

Με την έναρξη του β’ μερους είχαμε 2 γκολ ένα για κάθε ομάδα. Το Ν. Σιδηροχώρι ισοφάρισε με ωραίο σουτ του Σιχλιμοίρη στο 48′, με την Γρατινή να κάνει γρήγορα το 2-1 με τους πρωταγωνιστές του πρώτου της τέρματος να αλλάζουν ρόλους, τον Ερκάν να σεντράρει και τον Αντωνιάδη να σκοράρει. Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ ρίσκαραν και είχαν ένα δοκάρι στο 70′ με τον Βάσκο, αλλά η Γρατινή είχε αυτή τις σηματικότερες φάσεις. Στο 74′ ένα καλό σουτ με τον Καλογρανά που μπλοκαρε ο πρωην συμπαίκτης του στον Ίασμο Τσομπανόπουλος, στο 80′ ένα σουτ του Λάζαρου που πέρασε αουτ και στο φινάλε με σουτ του Ερκάν που απέκρουσε ο κήπερ του Ν. Σιδηροχωρίου, με το τελικό 2-1 να φέρνει τις δυο ομάδες με 21 βαθμούς.

Την πρεμιέρα του β’ γύρου γύρου η Γρατινή αντιμετωπίζει στο ΔΑΚ τον Πανθρακικό, ενω το Ν. Σιδηροχώρι εκτός έδρας το Κόσμιο.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Δρακίδης, Τζιώτζιος και Γκιοσης.

ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ (Ζ. Στοίνοβιτς): Εφτούν Μπουτσακτσή, Θεοδωρίδης, Χρ. Στοίνοβιτς, Σιδηρόπουλος, Καμζέλας, Καλογρανάς, Λ. Στοίνοβιτς (88′ καρακούσης), Κρεμμλυδας, Αμέτ Ερκαν, Αντωνιαδης, Γιαννακιτζίδης

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Τσομπανόπουλος, Αμοιρόπουλος (60′ Γκέκας), Δερμιτζάκης, Κυπιρτόγλου, Λεφής, Παπαδόπουλος (46′ Αστρεινίδης), Κωσταρέλης, Κεφαλούκος, Δραγανίδης, Σιχλιμοίρης, Βάσκος