Γ’ Εθνική: Κρίσιμο Ξανθιώτικο ντέρμπι, δύσκολες αναμετρήσεις για Αλεξανδρούπολη και Ζυγό (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Ιδιάιτερη θα είναι η 10η αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής, αγού οι περισσότερες αναμετρήσεις θα γίνουν σε δύσκολα γήπεδα λόγω της βροχόπτωσης που είχαμε σε ολόκληρη την χώρα τα τελευτάια 24ωρα.

Οι τέσσερις ομάδες από την Θράκη θα προσπαθήσουν για την καλύτερη βαθμολογική τους συγκομιδή για τον στόχο που έχουν που ειναι αυτός της παραμονής, αφού οι 3 Ξανθιώτικες ομάδες είναι στην ζώνη του υποβιβασμού και η Αλεξανδρούπολη οριακά πάνω από αυτην.

Ξεκινάμε από το Ξανθιώτικο ντέρμπι, όπου ο τυπικά γηπεδούχος Ορφεας Ξανθης (6 βαθμοί) φιλοξενεί τον Άρη Αβάτου (9 βαθμοί) με τις δυο ομάδες να θέλουν την νίκη για το γόητρο αλλα κυρίως για βαθμολογικούς λόγους ώστε να πλησιάσουν την Αλεξανδρούπολη και τις υπόλοιπες ομάδες που ειναι πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Μπάμπης Χατζημεστής δεν υπολογίζει τον Κατρανιτσα, ενω στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Αλέξης Ξανθόπουλος δεν θα έχει τον Τσαπαρη, αλλα τις επιστροφές των Σαρηγιαννίδη, Νομικού, Βελή Χασάν και Μπουνταγκίδη.

Δύσκολη αποστολή θα έχει κόντρα στον δυνατό και τρίτο στην βαθμολογία με 19 βαθμούς Πανδραμαϊκό η Αλεξανδρούπολη (10 βαθμοί) που μόλις την περασμενη εβδομαδα μετά την νίκη επί του Ζυγού ανέβηκε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ανέφερε στο ξέσπασμά του ο Νίκος Ουσταμπασίδης, ο οποίος θα έχει στην διάθεση του τον Κώστα Λίτσιο.

Τέλος τον Κεραυνό Πέρνης (11 βαθμοί) αντιμετωπίζει στην Γενισέα ο Ηρακλής Ζυγού (5 βαθμοί) και θέλει οπωσδηποτε το τρίποντο ώστε να μειωσει την διαφορά του από τους Καβαλιώτες αλλα και την ζώνη του υποβιβασμού, διαφορετικά τα πράγματα θα δυσκολέψουν αν και δεν ολοκληρώθηκαν ούτε τα μισά του πρωταθλήματος.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια στο ματς της αγωνιστικής ο πρωτοπόρος Νέστος Χρυσοπυπολης των πολλών Θρακιωτών υποδέχεται τον δευτερο Πανσερραϊκό έχοντας πλεονέκτημα 4 βαθμών παίζοντας για δυο αποτελέσματα, σε σχεση με τους Σερραιους που θέλουν μόνο νίκη ώστε να μειώσουν στον πόντο την διαφορά από την ομάδα του Κετσιεμενίδη. Ακόμα εχουμε το ντερμπι Απόλλων Παραλιμνίου – Αετός Οφρυνίου και Δόξα Κάτω Καμήλας – Κιλκισιακός, με τον Θεολόγο να έχει ρεπό.

Αναλυτικά το προγραμμα:
Απόλλων Παραλιμνίου – Αετός Οφρυνίου
Ορφέας Ξάνθης – Άρης Αβάτου
Δόξα Κάτω Καμήλας – Κιλκισιακός
Νέστος Χρυσούπολης – Πανσερραϊκός
Πανδραμαϊκός – Ένωση Αλεξανδρούπολης
Ηρακλής Νέου Ζυγού – Κεραυνός Πέρνης
ΡΕΠΟ: Δόξα Θεολόγου Ποτού