Ξέσπασμα Ουσταμπασίδη: «Παίζουμε με χωριά και εμείς δεν έχουμε ούτε τα στοιχειώδη! Αξίζει η Αλεξανδρούπολη μια ομάδα σε υψηλότερες κατηγορίες»

Η Ενωση Αλεξανδρούπολης πέρασε για πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού μετά την νίκη του περασμένου Σαββάτου επί του Ηρακλή Ζυγού. Αυτήν την χρονική συγκυρία επέλεξε ο Νίκος Ουσταμπασίδης για να μιλήσει έξω από τα δόντια.

«Γίνεται μια προσπάθεια φέτος με σκοπό η ομάδα να κρατηθεί σε ένα επίπεδο. Είναι όμως λυπηρό για όλη την Αλεξανδρούπολη, να παίζουμε με χωριά, με όλο τον σεβασμό προς τους αντιπάλους, και εμείς να μην μπορούμε να παρέχουμε στο γήπεδό μας ούτε τα στοιχειώδη πράγματα. Είναι απαράδεκτο. Φτάσαμε το 2020 και αν μείνουν έτσι, μετά από 30 χρόνια πάλι τα ίδια θα βλέπουμε στην Αλεξανδρούπολη. Πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο γήπεδο. Αυτό είναι αυτονόητο. Και μετά να βοηθηθεί από τους τοπικούς φορείς το ποδόσφαιρο. Είναι αντικίνητρο και στον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν προβλήματα, αλλά εμείς οφείλουμε να δούμε τα δικά μας που είναι θλιβερά. Αν βρέχει δηλαδή, τι θα κάνουμε, θα είμαστε με τις ομπρέλες; Δεν υπάρχει για παράδειγμα αίθουσα Τύπου να παραχωρήσουμε συνέντευξη μετά τους αγώνες. Δεν υπάρχει σκέπαστρο για τους φιλαθλους. Εχουν να γίνουν έργα στο γήπεδο δεν ξέρω και εγώ από πότε…», είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Ενωσης Αλεξανδρούπολης στον Γιώργο Πανταζίδη για λογαριασμό της Δέλτα Τηλεόρασης.

Ο Νίκος Ουσταμπασίδης χαρακτήρισε δύσκολο τον στόχο της παραμονής στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, διευκρίνισε ωστόσο: «Η απόδοση των παικτών, η διάθεση και οι νίκες το τελευταίο διάστημα μας κάνουν να αισθανόμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Η ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Να ευχαριστήσουμε όμως και τον κόσμο που δειλά δειλά έρχεται ολοένα και περισσότερος στο γήπεδο. Σε όλα τα ματς ήμασταν ανταγωνιστικοί, χάσαμε κάποιους βαθμούς, έτσι είναι το ποδόσφαιρο αλλά πλέον με επιμονή, υπομονή και δουλειά, βήμα βήμα προχωράμε. Η Αλεξανδρούπολη πρέπει και αξίζει να έχει μια ομάδα σε πιο υψηλές κατηγορίες».

Σε σχέση τέλος με τον αγώνα με τον Ηρακλή Ζυγού χαρακτήρισε τη νίκη της Ενωσης Αλεξανδρούπολης με 2-0, η οποία την έφερε για πρώτη φορά φέτος πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, «αγχωτική αλλά δίκαιη».