Στην Θράκη η δεύτερη μεγαλύτερη συχνότητα εύρεσης του επιθέτου «Τσιτσιπάς» στην Ελλάδα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νικώντας (και) τον Ρότζερ Φέντερερ το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να φτάσει στον μεγάλο τελικό του ATP Finals, στην πρώτη συμμετοχή του στην διοργάνωση των οκτώ κορυφαίων τενιστών του κόσμου που κλείνει κάθε χρονιά στο Λονδίνο τη σεζόν στο τένις.

Είναι γνωστό για τους περισσότερους ότι ο Τσιτσιπάς έλκει την καταγωγή του από τη Θεσσαλία, αφού ο πατέρας του Απόστολος κατάγεται από χωριό της Καρδίτσας (ενώ η μητέρα του από τη Ρωσία). Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι όποιος αναζητήσει σε σχετικές εφαρμογές που υπάρχουν το όνομα Τσιτσιπάς, θα διαπιστώσει ότι μετά την Καρδίτσα η δεύτερη μεγαλύτερη συχνότητα συνάντησης του συγκεκριμένου ονόματος υπάρχει στην… Θράκη.

Το συγκεκριμένο επίθετο συναντάται στον Έβρο και στη Ροδόπη, σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή αλλά κυρίως στο Σουφλί. Ωστόσο μια πρόχειρη έρευνα στα ονόματα που βρίσκει κανείς στον τηλεφωνικό κατάλογο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Θρακιώτες Τσιτσιπάδες δεν έχουν κάποια σχέση με την οικογένεια του Στέφανου και του πατέρα του, που κάνουν αυτήν την περίοδο υπερήφανους όλους τους Έλληνες (τον ημιτελικό με τον Φέντερερ τον είδε από κοντά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης).

Βέβαια, αυτό δεν εμποδίζει τους Τσιτσιπάδες της Θράκης να χαίρονται και να πανηγυρίζουν για τις επιτυχίες του συνεπώνυμού τους, ο οποίος στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής διεκδικεί τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του στον τελικού των φετινών ATP Finals στην O2 Arena του Λονδίνου. Για την ιστορία, το όνομα Τσιτσιπάς πέραν του Εβρου, της Ροδόπης και φυσικά της Καρδίτσας, συναντάται στους γειτονικούς θεσσαλικούς νομούς της Λάρισας και των Τρικάλων, σε Αττική και Θεσσαλονίκη και στα Γρεβενά, αλλά σε πολύ μικρότερη συχνότητα σε σχέση πρωτίστως με την Καρδίτσα και δευτερευόντως με την Θράκη και δη τον Έβρο…