Επέστρεψαν την Παρασκευή στις προπονήσεις υπό τον Κασαμπαλή οι «αντάρτες» του Μουστακίδη

Στις προπονήσεις των ακαδημιών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επέστρεψαν την Παρασκευή ορισμένοι από τους λεγόμενους «αντάρτες», από τα παιδιά δηλαδή που το προηγούμενο διάστημα έκαναν προπονήσεις με τον Σάκη Μουστακίδη και όχι με τον Θανάση Κασαμπαλή που έχει αναλάβει τεχνικός διευθυντής του συλλόγου.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Κασαμπαλής μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην τηλεόραση ThrakiNet και τον δημοσιογράφο Σταύρο Παπαδόπουλο. Ο ίδιος ευχήθηκε η επιστροφή αυτή να μην κρύβει άλλη σκοπιμότητα και να είναι οριστική, κάτι που θα φανεί την προσεχή εβδομάδα. Παράλληλα, ο Κασαμπαλής κατήγγειλε ότι σύμφωνα με όσα του έχουν πει κάποιοι από τους γονείς αυτών των παιδιών, δεν είχαν βάλει ποτέ την υπογραφή τους στην επιστολή που έφτασε μέχρι και στην Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

«Με τα αναπτυξιακά τμήματα ξεκινήσαμε προετοιμασία στις 26 Αυγούστου για να εκμεταλλευθούμε ότι δεν είχαν αρχίσει σχολεία τα παιδιά. Παραλάβαμε όμως ένα τμήμα αρκετά υποβαθμισμένο και αντί να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στην αναβάθμιση του τμήματος, προσπαθούσαμε να το σώσουμε. Εγώ ήμουν προπονητής το 2015-2016 και φεύγοντας είχα αφήσει πάνω από 90 παιδιά στις ακαδημίες του Εθνικού. Επιστρέφοντας φέτος, σαν τεχνικό διευθυντής, τρία χρόνια μετά, τα δελτία που ανανεώσαμε στην Ομοσπονδία ήταν γύρω στα 40 από τα οποία δέκα ήταν ανενεργά», αποκάλυψε αρχικά ο Κασαμπαλής.

«Στην συνέχεια κάποια παιδιά αποσχιστήκαν και δεν έρχονταν στις προπονήσεις, μέχρι και χθες, όταν μετά από δύο μήνες αποχής, ήρθαν και έκαναν μια προπόνηση με τον σύλλογο. Θα φανεί την επόμενη εβδομάδα αν υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από αυτή την κίνηση ή αν υπάρχει κάποια μεταμέλεια, όχι από τα παιδιά αλλά από τους γονείς τους. Από συζητήσεις που έχω κάνει με κάποιους γονείς πάντως, μάλλον ήταν ανενημέρωτοι για την σημασία και τα προβλήματα που δημιουργούνταν από αυτήν την κίνηση και τι θα επακολουθούσε. Εμείς κάναμε υπομονή, εργαστήκαμε με τα υπόλοιπα παιδιά του συλλόγου και πλέον ελπίζουμε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να δώσουμε βάρος στο να φέρουμε νέο αίμα στον Εθνικό καθώς σε συνδυασμό με την κατάσταση που υπάρχει στην επαγγελματική ομάδα, είναι αναγκαίο κακό να πέσει βαρύτητα στα αναπτυξιακά ώστε να αναδειχθούν τα παιδιά που θα την πλαισιώσουν τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε ο Κασαμπαλής.

Σε ερώτημα τι θα έλεγε ο ίδιος ο Θανάσης Κασαμπαλής ως τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Εθνικού στους γονείς των 13 «ανταρτών», είπε: «Στους γονείς θα τους έλεγα ότι ήταν λάθος η απόσχιση από τον σύλλογο. Εστειλαν μια επιστολή αλλά κάποιοι δεν την υπογράψανε, οπως μου είπαν σε προσωπικές συζητήσεις. Αν είχαν παρατηρήσει ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, έπρεπε να έρθουν πρώτα στον σύλλογο, στον έφορο, στον τεχνικό διευθυντή, αν δεν ικανοποιούνταν ας πήγαιναν στον κεντρικό Εθνικό, στον πρόεδρο και το ΔΣ και αν πάλι δεν ικανοποιούνταν, ας έκαναν ό,τι έκαναν. Αυτή η κίνηση είναι πρωτοφανής. Δεν έχει υπάρξει κάτι αντίστοιχο σε κανέναν άλλο σύλλογο πανελλαδικά. Παιδιά τα οποία έχουν δελτίο και ανήκουν στον σύλλογο να αποσχιστούν με αυτόν τον τρόπο μαζικά με την παρακίνηση των γονέων ή κάποιων άλλων προπονητών. Ο συλλογος έκανε μια κίνηση για να επανέλθουν πίσω τα παιδιά. Ευχομαι και ελπίζω να είναι οριστική η απόφαση αυτή των γονέων και να επιστρέψουν πραγματικά».

Εξηγώντας μάλιστα για ποιον λόγο δεν επιτρέπεται να κάνουν προπονήσεις με δυο προπονητές τα παιδιά, ο Θανάσης Κασαμπαλής που τυγχάνει και αναπληρωτής καθηγητής Πετοσφαίρισης στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής εξήγησε: «Δεν μπορεί στις αναπτυξιακές ηλικίες να γίνονται προπονήσεις με άλλον προπονητή για πολλούς λόγους. Άλλο να είναι επαγγελματίας ένας αθλητής και να πει ότι το καλοκαίρι θα πάρει έναν προπονητή για φυσική κατάσταση και ενδυνάμωση, αλλά στις αναπτυξιακές τα παιδιά μπερδεύονται. Άλλα πράγματα ακούν από τον έναν προπονητή και άλλα από τον άλλο. Εστω ότι θα συνέβαινε αυτό, έστω ότι σε έναν αγώνα χάνει η ομάδα, που θα πέσει το βάρος. Ποιος θα φταίει; Ή αν τραυματιστεί ένα παιδί, σε ποιον θα πέσει το βάρος της ευθύνης;».