Γ’ Εθνική: «Χ»αμένοι και οι δύο στο χορταστικό αλλά και επεισοδιακό Ξανθιώτικο ντέρμπι Ηρακλή – Άρη

Μετά από ένα χορταστικό παιχνιδι για τους ουδέτερους που το παρακολούθησαν, Ηρακλής Ζυγού και Άρης Αβάτου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο μεγάλο ξανθιώτικο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής στη Γ’ Εθνική. Ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό αφήμει δυσαρεστημένες και τις δυο ομάδες, αφού ο μεν Ηρακλής μένει κάτι από την ζώνη του υποβιβασμού, ο δε Άρης δεν ξεφεύγει πάνω από την γραμμή της σωτηρίας.

Το παιχνίδι είχε συγκλονιστική διακύμανση αλλά και ένταση στο τέλος, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η διαιτητική τριπλέτα αναγκάστηκε να μείνει πάνω από μισή ώρα μετά το τέλος του αγώνα κλειδωμένη στα αποδυτήρια. Οι διαμαρτυρίες προέρχονταν από την πλευρά των φιλοξενούμενων του Άρη Αβάτου, που προηγήθηκαν στο σκορ αλλά ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, αν και κατάφεραν στο διάστημα που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο να ισοφαρίσουν διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες

Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, με το Άβατο να έχει στην κατοχή του περισσότερη ώρα την μπάλα, οι φιλοξενούμενοι προς το τέλος του ημιχρόνου και κόντρα στην ροή του αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν με καρφωτή κεφαλιά του Γκέκα από σέντρα του Τσάπαρη. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν ωστόσο ο Ζυγός που κυριαρχούσε και με δυο γκολ σε τρία λεπτά έφερε τούμπα το ματς. Στο 60′ μετά από δυνατό σουτ του Πιλτικάκη ο Μουαρέμογλου απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Χασιώτης πήρε το ριμπάουντ και με σουτ ισοφάρισε, ενώ στο 63′ με διαγώνιο δυνατό σουτ σκόραρε ξανά. Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 69′ με τον Ζοσιμίδη να παίρνει το ριμπάουντ σε εκτέλεση φάουλ του Τσάπαρη που αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι και να ισοφαρίζει με προβολή.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του ματς είχε ένταση που συνεχίστηκε και μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να είναι εκείνοι που έχουν τις περισσότερες διαμαρτυρίες. Όχι τόσο πάντως για την φάση του 57′ όταν αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας του Αβάτου για ανατροπή εκτός περιοχής αντίπαλου παίκτη που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ, η οποία άλλαξε άρδην τις αριθμητικές ισορροπίες όταν το σκορ ήταν ακόμα στο 0-1, αλλά κυρίως για μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, όταν πριν το 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Γκέκα από μαρκάρισμα του Τενεκέ, με τον ρέφερι πάντως να είναι κοντά στη φάση και να ζητά την συνέχιση του ματς.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται, γρασίδι, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σαράντης Πανταζής της ΕΠΣ Θράκης, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην Γ’ Εθνική, με βοηθούς τους επίσης Κομοτηναίους Γκιόση και Καρακασίδη. Προσπάθησε να ισορροπήσει σε ένα ματς που είχε αρκετή ένταση και παραλίγο προς το τέλος να γίνει ροντέο, με την ομάδα του Αβάτου να εκδίδει ανακοινωση σε βάρος του αργά το βράδυ λέγοντας ότι ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και δίνοντας ειρωνικά «συγχαρητήρια σε αυτούς που όρισαν αυτό το παιδάκι να σφυρίξει το σημερινό παιχνίδι». Από τον Ηρακλή Ζυγού πάντως δεν υπήρξε αντίστοιχη κίνηση.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Γ. Δημητριάδης): Μανιάς, Τενεκές (65′ Καλογιάννης), Τιφτίκης (30′ λ.τρ. Κωφίδης), Κριεζής, Κιουμουρτζής, Δογανίδης, Μολώνης (83′ Πανταζίδης), Βαφειάδης (60′ Πανέρης), Πιλτικάκης, Χασιώτης, Ανδρέου.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Α. Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζήπαπας, Κρασώνης (57′ Μουαρέμογλου), Μίλλερ, Χριστοφορίδης, Χακάν, Ζωσιμίδης, Ψεμματάς, Γκέκας, Τσαπάρης, Μπουλούτ (73′ Λαφάρας).