Ξανά πρωταθλήτρια ΑΜ-Θ η ομάδα Παίδων – Κορασίδων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Σερρών για δεύτερη συνεχή χρονιά και την πρόκριση για το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων -Κορασίδων 2019 κατέκτησε η Ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Η νεανική ομάδα θα αγωνιστεί μεταξύ των καλυτέρων ομάδων της Ελλάδας στην κορυφαία Πανελλήνια διοργάνωση που θα διεξαχθεί από 28 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2019 στην Θεσσαλονίκη.

Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα ΑΜΘ προκήρυξε η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου 2019 και ολοκληρώθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2019.

Ο Εθνικός συγκέντρωσε 7 βαθμούς, με 3 νίκες και 1 ισοπαλία σε 4 αναμετρήσεις και στέφθηκε έτσι πρωταθλητής. Την 2η θέση κατέκτησε η πολύ ισχυρή ομάδα της Ξάνθης με 6 βαθμούς, 3 νίκες και 1 ήττα , και την 3η θέση το Πνεύμαθλον Καβάλας με 5 βαθμούς, 2 νίκες,1 ισοπαλία και 1 ήττα. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν οκτώ ομάδες από Έβρο, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα και Σέρρες.

Την Ομάδα του Εθνικού αποτελούν οι Ορέστης Μπλίτσας 16 ετών, Βαλέριος Νάσος 14 ετών, Χρήστος Χασάπης 12 ετών, Μιχάλης Καρακασίδης 10 ετών, Γιώργος Γκόγκολας 9 ετών, Άρτεμις Μπλίτσα 12 ετών και Αναστασία Λυκίδη 12 ετών.

«Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ο καθένας συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να φτάσει η ομάδα στην κορυφή. Κοντά στην ομάδα ακούραστα ο Χρήστος Αντώνογλου τους συνόδευσε σε κάθε βήμα τους. Δίπλα τους επίσης οι προπονητές τους Διογένης Σπαθόπουλος και Κωνσταντίνος Μαρκίδης», επισημαίνει ανακοίνωση του σκακιστικού τμήματος του Εθνικού.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα συμμετέχουν 20 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Οι 6 πρώτες του Περσινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος, μια εκ των οποίων και η ομάδα του ΣΟ Καβάλας (που πέρυσι τερμάτισε 5η), και 16 που προκρίθηκαν στα Περιφερειακά Πρωταθλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκαν συνολικά πάνω από 60 ομάδες στα Περιφερειακά Πρωταθλήματα της Ελλάδας για τις προκρίσεις της τελικής φάσης. Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης συμμετέχει για 3η φορά στο Πανελλήνιο Ομαδικό Παίδων-Κορασίδων! Είχε λάβει επίσης συμμετοχή το 2016 και το 2018.